Anne Berner: Suomessakin kuljetetaan paljon ilmaa – Kuljetuskapasiteettia hyödynnettävä tehokkaammin

Valtioneuvosto on antanut periaatepäätöksen tavarakuljetuksia koskevan tiedon digitalisoinnista. Päätöksellä halutaan vauhdittaa logistiikka-alan digitalisaatiota ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntyä.

Päätöksellä luodaan myös edellytyksiä Suomelle kansanvälisen liikenteen solmukohtana. Lisäksi päätös tukee liikenteen päästövähennystavoitteita. Periaatepäätös on osa hallituksen kärkihanketta digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristöstä.

– Digitalisaatio, kaupungistuminen ja verkkokaupan kasvu lisäävät lähilogistiikan merkitystä. Uusia kuluttajakeskeisiä palveluluita ja liiketoimintamalleja on kehitettävä. Jakamistalouden toimintamallit tulevat myös tavaraliikenteeseen, sanoo liikenne ja viestintäministeri Anne Berner.

– Suomi on maailman johtava maa ”liikkuminen palveluna” -ajattelun edistämisessä. Tätä osaamista on tärkeä hyödyntää myös tavaralogistiikassa, liikenne ja viestintäministeri Anne Berner toteaa.

Bernerin mukaan kansainvälisesti ja kansallisesti kuljetetaan paljon ilmaa, eli kuljetusten kapasiteettia ei kyetä käyttämään täysimääräisesti.

– Tämä on kallista ja tehotonta kaikkien osapuolten kannalta. Kuljetuskapasiteetin tehokkaampi hyödyntäminen on tärkeää myös ilmasto- ja päästötavoitteiden saavuttamiseksi, sanoo ministeri Berner.

Tiedon parempi hyödyntäminen on digitalisaation keskeinen kysymys. Tiedon on ohjattava tavaroiden liikkumista.

Päätökseen sisältyy neljä tavoitetta: Tiedon kulkua logistiikkaketjuissa ja niiden välillä on parannettava olennaisesti, lähilogistiikan toimivuutta on lisättävä, logistiikan älykkään automaation kehittämiseen on panostettava ja satamien digitalisaatiota on vauhditettava. Liike- ja yrityssalaisuuksien sekä henkilötietojen suojaa samoin kuin tietoturvaa koskeva kansallinen ja EU-sääntely on huomioitava tarkasti kaikessa tekemisessä.

Päätöksen keinovalikoimaan kuuluu sääntelyä, verkostomaista yhteistyötä, kokeilujen ja pilottihankkeiden edistämistä, osaamisen lisäämistä sekä vaikuttamistyötä Euroopan Unionissa ja kansainvälisesti.

Liikenne- ja viestintäministeriö käynnisti syksyllä avoimen logistiikan digitalisaatioverkoston toiminnan. Periaatepäätöksen valmistelu on tapahtunut yhteistyössä verkoston toimijoiden kanssa. Myös päätöksen toimeenpano tehdään tiiviissä yhteistyössä toimialan kanssa.

Lähde: LVM

26 thoughts on “Anne Berner: Suomessakin kuljetetaan paljon ilmaa – Kuljetuskapasiteettia hyödynnettävä tehokkaammin

 • 28.3.2018 at 17:42
  Permalink

  Luudalla liikkuessa ei ole turhia kuljetuksia. Ottakaa mallia perneristä. Luutavero kyllä tulee ja pakolliset satelliittinavigaattoriautomaattiperintälaitteet.

  Reply
 • 28.3.2018 at 17:50
  Permalink

  Se on Persnerilläkin sesonkiaika taas käsillä, mahtaako painella perinteitä kunnioittaen varpumallilla vai modernimmin Sinipiialla. Digitalisaation hengen mukaan voi tietysti rallatella menemään Kyöpelivuoren suuntaan ihan Dysonilla.

  Reply
 • 28.3.2018 at 18:44
  Permalink

  Toivon että Annen keuhkot lopettavat ilman kuljettamisen välittömästi sillä kansantaloutemme ja ilmastomme voisivat sen jälkeen paljon paremmin.

  Reply
 • 28.3.2018 at 19:07
  Permalink

  Onki Bernerillä aivoissa ilmaa?

  Reply
 • 28.3.2018 at 19:44
  Permalink

  Anne nukke. Globalistien sätkynukke.

  Pidä ämmä näppisi erossa kuljetusalasta kun et siitä mitään ymmärrä. Keskity vain myymään rättejä siellä kuppaisessa firmassasi.

  Heti kun selviää mikä on Anne nuken auton rekisterinumero se laitetaan nettiin.

  Anne on ilmastonmuutoksen sätkynukke jota globalistit vetävät naruista.

  Tasoristeysten liikenneturvallisuus huutaa muutoksia mutta liikenneministeriltä tulee vain aivopieruja. Lahkolais pääministeri ohjaa ilmastonmuutos uskovaista liikenneministeriä.

  Katsokaas ministeriön logoa. Vapaamuurarien kolmio, pyramiidi LV kirjainten vieressä.

  https://www.lvm.fi/henkilohakemisto

  On ylitarkastajia ja liikenneneuvoksia kuin karvaköyttä.

  Reply
  • 28.3.2018 at 23:08
   Permalink

   Minkä lahkon johtaja olet, taidat olla paha maineisen vasurin osasto, vasurit osaa vain räkyttää, aivot on viety hoitoon.

   Reply
   • 29.3.2018 at 02:32
    Permalink

    Kyllä karu todellisuus on se että Berner yrittää loppuunsaattaa sen myyräntyön mitä edelliset liikenneministerit ovat pohjustaneet EU:ta nöyristellessä. Suomalaisten kuljetusyrittäjien ja kuljettajien maailmanluokan tieto-taidolla on pyyhitty pöytää ja tilalle on tuotu euroopasta amatöörejä jotka pystyvät painamaan taksat ja palkat tasolle mihin täysin eri säännöillä toimimaan joutuva kotimainen yrittäjä ei pysty. Alasajo on ollut järjestelmällistä ja sen vaikutukset miljardeja maasta pois valuneita euroja. Ja ryöstö jatkuu edelleen kenenkään siihin puuttumatta…HALOO SKAL? Pitäisikö tehdä jotain kun vielä olisi mahdollisuus vaikuttaa?

    Reply
    • 29.3.2018 at 10:59
     Permalink

     On uutta asiaa, tämä on vasurien mielikuvitus politiikkaa, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa

     Reply
   • 29.3.2018 at 07:17
    Permalink

    Pääministeri Sipilän hallinto ja politisoitunut virkakoneisto pitää omalta osaltaan huolen siitä, että paljon kansallismielisiä aktivoituu, kun he omakohtaisesti, kouriintuntuvalla tavalla huomaavat että ovat vain sylkykupin asemassa.

    Niin metsä vastaa kuin sille huudetaan.

    Juhani puhuu vasemmistosta, mutta ei ymmärrä, että pääministeri Sipilän hallinto ja sitä edeltävä hallinto ovat köyhdyttäneet Suomen! Ehkä hän pitää sitä viihdyttävänä.

    Juhani ei tiedä mistä puhuu, ja silloin olisi viisainta poistua vähin äänin takavasemmalle.

    Reply
    • 29.3.2018 at 11:09
     Permalink

     Edeltävä hallitus oli Suomelle katastrofi, silloin Suomea vietiin oikein kunnolla metsään, Sipilä on oikaisut sen minkä on pystynyt, kyllä nyt suunta on oikea. Kaikilla hallituksilla on oma politisoitunut koneisto. Vasurit eivät tiedä mistä puhuvat.

     Reply
     • 29.3.2018 at 11:40
      Permalink

      Pääministeri Sipilä teki Suomesta turvattoman maan. Tällä hetkellä Suomessa on satoja, mahdollisesti tuhansia ”turvapaikanhakijoita” jotka ovat menneet maan alle.

      Sipilä on luihu. Selkärangaton.

      Ja vielä kerjää myötätuntoa kuin joku ala-arvoinen viihdejulkkis.

      Sipilällä on verta käsissään.

     • 30.3.2018 at 03:15
      Permalink

      Oikaissut mitä? Missä ulottuvuudessa pitää elää että sipilän tuhotoiminta alkaa näyttämään ”oikealta suunnalta?” Tarvitaanko lestamafian jäsenyys vai neljännen polven katkeamaton maataloustuki että kepun kassanryöstön saa näyttämään isänmaan kannalta välttämättömänä ratkaisuna?

      -Itsenäinen ajattelu, saati moraalisten arvojen mukaisesti toimiminen ei ole koskaan kuulunut keskustapuolueen kannattajien arvopohjaan -henkilökohtainen hyötyminen ja uusien lähipiirille suuntautuvien tulonsiirtojen suhmurointi on se mikä saa kepulaisen innostumaan aina uudelleen ja uudelleen. Vastikkeettoman tukirahan jatkuva virta omalle tilille -siksi seuraavankin kerran ääni maanpetturi – lestalle joka kutsui nyt jo 3 miljardia maksaneet parasiitit maahan sisään.

      -Paavo Väyrynen on esittänyt käännöstä lähempääkin tarkastelua kestävän politiikan suuntaan -mutta ilman vastikkeettoman rahansaannin mahdollisuutta peruskepulaista ei kiinnosta -moraalilla kun ei saa sitä 180 000 Valmettia jonka Juha lupasi veronmaksajien kustantamana järjestää -tosi mukava ja reilu mies se on vaikka pientä kansanvaihtoa ja poliisivaltiota jutkukamujensa kanssa toteuttaakin. Minua kunnon kepulaisena ei pikkujutut kiinnosta -kunhan vaan tuet rullaa niin turvat pysyy kiinni.

 • 28.3.2018 at 19:46
  Permalink

  Jaa nytkö se ”ilman” kuljettaminen on tyhmää. Muistattekos vielä kun Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen (KOK) takavuosina osti ”Ilmaa” Saksasta suurena neronleimauksena ja bisnes -vainua osoittaen. Eräät nimeltä muistamattomani suomalaiset liikemies veijarit vedättivät Ministeriä oikein kunnolla kuin litran mittaa. Tuosta seikkailusta koitui tähtitieteelliset tappiot Suomen veronmaksajille summaa en edes yritä ruveta valehtelemaan. Silloin vielä valehtelu ei ollut ”normaalia” virkakieltä yhteiskunnassa kuten nyt Sipilän ”valehtelijoiden klubin” kohdalla on. Parhaana korkeakouluna on ollut luonnollisesti EU, joka sahaa itseäänkin silmään tuon tuostakin ja huiputtaa itseään aivan täydestä.
  Olli-Pekka Heinosen poliittinen ura ei luonnollisestikkaan ei kärsinyt mitenkään ja valtionhallinnossa tieten CV.nsä perusteella aukeni hyvä palkkainen paikka eli suomalaiset poliitikot ja kissat putoavat aina jaloilleen ja heidän voileipänsä putoaa aina oikeinpäin lattialle. Tämän onnentilan luonnollisesti maksamme me tavalliset veronmaksajat ja ”Mikä on kun taidot ei riitä…” -jampat. Mutta, jos jätetään likaiset yksityiskohdat väliin, niin asiat ovat FengChui vai oliko Jing Jang.

  Reply
  • 28.3.2018 at 20:14
   Permalink

   Jep. Taisi olla vuonna 2000 Soneran UMTS-kaupoissa Saksassa nerokkaat johtajat Kuisma ja Seppänen pistivät menemään neljä miljardia taivaan tuuliin.
   Suomen herrat eivät vaan pärjää isojen poikien pelissä ja senpä vuoksi valtion omaisuus ja yritykset on myyty vähiten tarjoavalle.
   Missä muuten sijaitsee Suomen pankin kultavaranto? Ovatkohan Suomen kansan kultaharkot jossakin Rothchildien pankissa teillä tietymättömillä?

   Reply
 • 28.3.2018 at 20:42
  Permalink

  Todella hyvä kysymys!

  Missä on Suomen kultavaranto?

  Vain omassa hallussa oleva kulta voi toimia vakuutuksena mahdolliselle valuuttakriisille.

  Toisen valtion maaperällä olevat Suomen kultavarannot altistuvat myös kyseisen valtion mahdollisille pakkokeinoille mahdollisessa poikkeustilanteessa, ja juuri poikkeustilanteissa kultaa tarvitaan.

  Kullasta noin puolet on Britannian keskuspankissa, viidennes Ruotsin keskuspankissa, 18 prosenttia Yhdysvaltojen keskuspankissa, 7 prosenttia Sveitsissä ja 4 prosenttia Suomessa.

  Vain 4 % kullasta on Suomessa!

  Suomen Pankki julkisti kullan sijaintipaikat saatuaan siihen luvan säilyttäjäkeskuspankeilta.

  Lukekaa tuo lause uudestaan.

  Suomen Pankki julkisti kullan sijaintipaikat saatuaan siihen luvan säilyttäjäkeskuspankeilta.

  Suomen kultavaranto jonka omistaa Suomi pyytää luvan ulkomaisilta säilyttäjäpankeilta julkaista kullan sijaintipaikat!!

  Puolet on siis Rothschildien holvissa koska he omistavat Bank of Englandin,

  Reply
 • 28.3.2018 at 20:59
  Permalink

  Dhl Ups on niillä homma hallussa.

  Reply
 • 28.3.2018 at 21:24
  Permalink

  Päätin CFF nyt täytyy todeta että Rothschild parat, Bank of England Kansallisteatterin vuonna 1946. Eli Rothschildit menettivät omistuksensa.

  Reply
 • 28.3.2018 at 21:25
  Permalink

  Siis parahin CCF… Pahuksen ennakoiva tekstinsyöttö.

  Reply
 • 28.3.2018 at 23:01
  Permalink

  Suomen Pankki ja hallitus salaavat suomalaisilta, että Suomen kultavarannoista huomattava osa on kadotettu tai varastettu.

  Milloin Suomen Pankki ja Valtiovarainministeriö antavat selvityksen, miten paljon Suomella on enää kultaa jäljellä 49 tonnista.

  Suomen Pankin pääjohtaja on Erkki Liikanen(SDP). Valtiovarainministeri on Petteri Orpo(KOK).

  Reply
 • 29.3.2018 at 00:17
  Permalink

  Kun Saksa vuonna 2013 vaati Yhdysvalloissa ”turvassa” olevista kulta-varannoistaan 50% takaisin, Yhdysvallat kieltäytyi. Kun Saksa vaati päästä tarkastamaan Yhdysvalloissa olevat kultavaransa, Yhdysvallat kieltäytyi tästäkin vaatimuksesta. Kun Bundespankin tarkastajille vihdoin sallittiin New Yorkin Fediin pääsy, näytettiin heille vain kourallista kultaharkkoja.

  Reply
 • 29.3.2018 at 00:20
  Permalink

  Eli ilmaa on pankkien holvit täynnä!

  Reply
 • 29.3.2018 at 01:32
  Permalink

  Kenen taskuun menee autoilijoita lypsetyt 7 miljardia euroa/vuosi?

  Tästä asiasta vaietaan kuin muuri ja uuden liikenneväylien yhtiöittämIs suunnitelmissa asiasta ei mainittu sanallakaan.

  Miten paljon seitsemästä miljardista menee valtion suojatyöpaikkojen ylisuuriin palkkoihin ,eläkkeisiin ja heidän viranhoitoon menevien ”kulujen” kattamiseen?

  On selvää ,että vuoden alussa jälleen noussut ajoneuvovero menee aivan muuhun kuin tiestön kunnossapitoon.

  Suomen korruptio on niin vakavaa ja niin syvälle tunkeutunutta että syylliset on aika jättää viimeiselle päätepysäkille.

  Reply
 • 29.3.2018 at 05:47
  Permalink

  Ilmaa on myös hallituksen arvoissa ihmisä kohtaan saatanan Eulaalia Kenkkunen.

  Reply
 • 29.3.2018 at 10:42
  Permalink

  Suomen päättäjät ovat tehneet Suomesta pahoinvointivaltion.

  Kivaa on niin kauan kun ei tarvitse miettiä kuka maksaa ja kenen tilipussista se otetaan.

  Suomi on täynnä kalliita virkamiehiä joihin meillä ei ole varaa. Ylitarkastajia, erityisasiantuntijoita, neuvottelevia virkamiehiä, hallintoneuvoksia, Neuvoksia on niin paljon että he voisivat keskenään järjestää neuvoa antavan kansanäänestyksen.

  Meillä ei ole varaa tällaiseen sikailuun. Sikailusta on kyse, ei taloudenhoidosta.

  Esplanadilla, Helsingissä sijaitsee Liikenneministeriön kivilinna. Yli 8 miljardia revitään veroina tieliikenteen sektorilta. Eli veronmaksajien selkänahasta. Takaisin tieliikenteen sektorille palautuu vajaa miljardi! Mihin 7 miljardia katoaa?

  Eduskunta päättää valtion budjetista ministeriöiden ja virkamiesneuvoksien ohjaamana.

  Liikenneministeri Berner ilmoittaa että tiekuljetuksissa on ilmaa. Ilmaa näyttää olevan enimmäkseen ministeriöiden sisällä. Kysymys on nyt paljon vakavammasta ongelmasta kuin sisä-ilma ongelmasta.

  On päivänselvää että näin ei voi jatkua. Sekä ministerit, virkamiehet että kansanedustajat ovat laiminlyöneet tehtävänsä. Päätöksenteossa on ilmaa. Kukaan ei ota vastuuta päätöksistä. Ei vaikka palkka olisi 10 000 tai 20 000 euroa kuukaudessa.

  Tilanne on umpikujassa, eikä mukavia ratkaisuja ja toimenpiteitä ole tiedossa.

  Koska päättäjien sikailu tulee jatkumaan, eikä vaaleilla kyetä tilannetta muuttamaan, on kansan itse käytettävä sitä kieltä jota päättäjät ainoastaan ymmärtävät. Vallan kovaa kieltä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.