Ulkoministeri Soini: Suomi tuomitsee Krimin laittoman liittämisen Venäjään

Krimin laittomasta liittämisestä Venäjään tulee sunnuntaina 18.3. kuluneeksi neljä vuotta. Suomi tuomitsee liittämisen kansainvälisen oikeuden vastaisena.

”Suomi tukee Ukrainan itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta. Tuomitsemme Krimin liittämisen ja jatkamme sen tunnustamattomuuspolitiikkaa,” toteaa ulkoministeri Timo Soini.

Ministeri Soini kiinnittää huomiota Krimin heikentyvään ihmisoikeustilanteeseen:

”Tiedot Krimin huononevasta ihmisoikeustilanteesta huolestuttavat. Kehotan Venäjää tutkimaan kaikki rikkomukset, saattamaan syylliset oikeuden eteen ja sallimaan kansainvälisille järjestöille esteettömän pääsyn alueelle.”

Krimin sotilaallinen varustaminen heikentää myös alueen ennestään vaikeaa turvallisuustilannetta.

Suomi sitoutuu EU:n yhteiseen julkilausumaan, jonka korkea edustaja Federica Mogherini antoi 16.3.2018.

Lähde: Ulkoasiainministeriö

17 thoughts on “Ulkoministeri Soini: Suomi tuomitsee Krimin laittoman liittämisen Venäjään

 • 16.3.2018 at 18:05
  Permalink

  Tuossa taisi tulla kirjoitusvirhe. Ymmärtääkseni kyseessä on ulkoministeri Siioni.
  Silloin ymmärtääkin sen yhteyden miksi miehen yksinkertaiset näkökannat ovat kuin repäistyjä sivuja yksinapaista maailmaa toteuttavien käsikirjasta.

  Reply
 • 16.3.2018 at 18:14
  Permalink

  Mitä se sionisti-Soini oikein änkyttää?? Onko sille sanottu että Suomenkin pitää osoittaa mieltään siksi kun Krimin juutalaiset menettivät taloudellisesti paljon liittyessään Venäjään? Haloo Soini!! Sielä suoritettiin kansanäänestys. Ei Krimiä kaapattu !!

  Perhetuttu joka nyt sattuu olemaan Ukrainasta ja hänen siskonsa mies korkea-arvoinen ukrainalainen upseeri kertoivat, että kansa oli oikeasti sitä mieltä että Krimin pitää pysyä Venässä. Miksi? No, asian ymmärtäminen tarvitsee Venäläisen luonteen. Eli, jos on nähtävissä että kaikki menee jatkossa päin honkia, niin pidetään kynsin hampain kiinni edes siitä kurjuudesta mikä on. Suomessa jokainen hallitus on tehnyt 100 000 uutta työpaikka ja poistanu työttömyyden, niin on ainakin luvattu. Mutta Ukrainassa kerrottaisiin kansalle ettei ainakaan lisää työttömiä tule.

  Siksi Krimiläiset päättvät liittyä Venäjään koska näkivät minkälainen inflaati, tulotason lasku, ostovoiman lasku, tuotteiden ja energianhintojen nousu EU:ssa olisi edessä. Ja aivan oikein, nyt Ukrainalaiset ovat kateellisia Krimiläisille joilla on entinen elintaso ja Venäjän halvat hinnat. Ukrainassa on Peter Wlazman tehnyt paljon valtionvelkaa ja kahminut EU:n perusparannusrahat omiin taskuihinsa. Eikä kansa ole saanut muuta kuin korkeammat hinnat, pienemmäet eläkkeet ja suuremmat veroprosentit.

  Tästä on kyse. Mutta Soini kertoo juuri sellaista agendaa kuin hänen on kerrottu kertoa. Mutta jos joku kertoisi kansan äänen Putinille, että kaikki eivät usko suomalaisten politikkojen valehtelua, koska oikeita paikallisiakin lähteitä on käytössä.

  Reply
 • 16.3.2018 at 20:28
  Permalink

  Eikös ne krimiläiset enimmäkseen ollu venäläisiä venäjää puhuvia?
  Tottakai ne halus Venäjään kuulua.
  Soini on pelle, ennen haukkui EU:n, nyt nuoleskelee EU-eliitin persvakoa!

  Reply
 • 16.3.2018 at 21:17
  Permalink

  Minkälainen on laillinen liittäminen toiseen valtioon? Onko sellaista tehty?
  Oliko Neuvostoliiton pilkkominen aikoinaan ”laillista”.
  Alnakin jotkut ”rosvosivat” miljardiomaisuudet…..

  Reply
 • 16.3.2018 at 22:32
  Permalink

  juutalaisten sätkynukke! Jenkit kylläkin hyhökkäsi krimiin ja laittoi juutalaisen krimin johtoon! Vitun läski valehteleva sika!! teuraalle tollanen sionisti soini!!

  Reply
 • 17.3.2018 at 01:01
  Permalink

  Pitää kysyä Krimin asukkailta mitä ne tahtoo! Tahtooko ne heitellä kukkia uusille vallanpitäjille, ja upeaa tulevaisuutta äitiVenäjän sylissä! Ukraina korruptioitunut , kuka välittää mitä tapahtuu, kuulostaa touhu varsin kaalimaan jutulta! Antaa olla ! Kaali kasvaa hyvin mustan alueella, votkaa naamaan , hyvin menee!

  Reply
 • 17.3.2018 at 06:59
  Permalink

  Soini taru lähestyy loppuaan. Ei löydy enää tuosta kropasta sellaista suonta jota voisi käyttää ohitusleikkauksessa ja pallolaajennukset on käytetty keinona.

  Reply
 • 17.3.2018 at 11:50
  Permalink

  Minä taas tuomitsen Soinin ja smurffien loppumattomat valheet, joita Terhokin syytäää iltalannan blogeissa lakkaamatta.

  Reply
 • 17.3.2018 at 14:16
  Permalink

  Jaha, porttokirkon patsaiden ja kuvien palvoja yrittää olla esillä. Juudas sentään ymmärsi vetää itsensä jojoon. Timo senkun syö pullaa Audin takapenkillä. Jokohan investointi pankin luxusvirka kohta alkaa?

  Reply
 • 17.3.2018 at 21:11
  Permalink

  Jahas! Sika Soini se osasi avata taas sainaisen arkkunsa asiassa, josta olisi kannattanut olla ”muistelematta” ihan vaan naapuruussuhteiden vuoksi. Mitä tulee tähän Krimin ja Ukrainan kriisiin, joka on kestänyt muutaman vuoden, niin ei siitä voi todeta muuta kuin sen, että tuon kurjan ”lapsen” isä sekä syyllinen koko kärhämään on itse EU ja lauma toisen luokan poskispussaajia sekä silkan paskan tuottajia aivan yhtä paljon, jos ei jopa pääsyyllinen tämän paskatorni -asemassa aikaansa vakituisesti viettävä Venäjän presidentti Vladimir Putin. Putin teki mitä teki ja siitä voi kukin repiä vaikka perseensä suikaleiksi, mutta niin muodoin on myös USA rällännyt vähän siellä sun täällä kaatelemassa arabimaiden hallituksia tai yksivaltiaita kuin entinen rantaleijona suomalaisia naisia jossain päin maailmaa missä on vain tarpeeksi aurinko korkealla ja !hiekkaa selän alla”. -Käpy selän alla –
  Neuvostoliito – eikun – Venäjältä menivät viimeinkin hermot kun Nato ja ”turhapuro” -EU levittäytyivät aktiivisesti expansioituen Venäjän rajoille, jota se haluaa suojella kuten 70-vuotta sitten. Onko se oikein vai väärin? Siihen ei voi vastata kuin siten, että Venäjää ei pitäisi olla olemassakaan. Silloin ei tuota ongelmaa olisi. Mutta jos ei olisi ruotsalaisiakaan, niin elämä olisi jo niin huvillista, että tuosta kerättäisiin huvivero.-
  EU lupasi sellaista, mitä tuo turha joukko sekä ”kunniattomat paskiaiset” eivät kykene antamaan sen enempää kuin Suomellekaan, vaikka kummi-setämme haluaa antaa pyssyt noille vähämielisille paskahousuille, että EU olisi sotilaallinen maailmanvalta, mikä tietenkin johtaisi poliittisen eliitimme märkääkin märempään uneen eli että saisimme vihdoinkin Herkuleskoneittain tyttöjämme ja poikiamme sinkkiarkuissa jonkin sortin rievulla peitettyinä, ettei vain kukaan kuvittele Ahvenanmaan tuolla puolen olevamme ylpeitä kansallisuudestamme, vaan olemme jykeviä sekarotuisia sekä mahdollisimman tyhmiä periaatteettomia murhaan taipuvaisia rauhanrakentajia. Ei, muuta kuin eurooppa hymniä päälle ja keittolevy ahterin alle.

  Reply
 • 18.3.2018 at 08:27
  Permalink

  Nämä päätoimittelija Juha Korhosen ”mediat” ovat kovin paljon venäläisten desanttien mielipide alustoja!
  Ettei vain päätoimittelija Juha Korhonenkin olisi itsekin desantti muiden desanttien joukossa…

  Reply
  • 18.3.2018 at 13:28
   Permalink

   Tämä on selvästikin väärä alusta noin yksinkertaiselle ihmiselle. Koska olosi on epämukava on parempi että palaat takaisin ms avopesualustoillesi jossa sinut rebootataan ja olo paranee. Taakse poistu.

   Reply
   • 19.3.2018 at 20:52
    Permalink

    Marko Hietala: ”Tämä on selvästikin väärä alusta noin yksinkertaiselle ihmiselle. Koska olosi on epämukava on parempi että palaat takaisin ms avopesualustoillesi jossa sinut rebootataan ja olo paranee. Taakse poistu.”

    Emppu Vuori: Tämä on selvästikin oikea alusta näinkin yksinkertaiselle ihmiselle. Oloni on mukava kun täällä olet sinä, minuakin yksinkertaisempi, jonka vuoksi tunnen itseni täällä jopa ylivertaisen älykkääksi.

    Marko toistele vaan aivottomasti niitä Marco Witin ja Juhan Korhosen desanttimaisia ajatuksia. Omiahan sinulla ei näyttäisi olevan. Lepo!

    Reply
 • 18.3.2018 at 15:22
  Permalink

  Erään ystäväni veli asuu Krimillä. Saimme sieltä terveisiä, että palkat, eläkkeet ja muut sosiaalietuudet maksetaan ajallaan, kaupoissa on ruokaa ja rauha maassa. Ihmiset ovat syystäkin tyytyväisiä kun saivat vihdoin tahtonsa läpi ja pääsivät osaksi Venäjää. Nyt heidän ei tarvitse olla mukana Ukrainan (NATO)sekasorrossa. Siitä Krimin ”miehittämisestä” Soinille sen verran, että omaa maataan venäläiset ottivat hallintaansa. Vieläpä Krimin asukkaiden riemuksi. Mutta Siionsoimi se vaan tuomitsee…

  Reply
  • 18.3.2018 at 18:08
   Permalink

   Ja jos kansa on tyytyväinen oli se sitten mitä kansaa hyvänsä. Silloin on syytä sivullisten ja etenkin jonkun käärmeenä maita ja mantuja matelevat Soinin syytä pitää sihisevä turpansa kiinni. Ainakin silloin kun puhuu ”Suomen” suulla sen ulkoministerinä.
   Niin, että pitäisi ihan väkisin mennä nukkuvaa univelkaista Karhua potkimaan perseelle tai suorastaan vittuilemaan ilman mitään takeita, että kaivaako USA edes persettään silloin kun Venäjän presidentti Vladimir Putin päättää antaa opetuksen koulun välkällä.
   Näistä ”Venäjä alustoista” puheenollen. Se osoittaa melkoista putkinäköä asiasta ja Suomen geopoliittisesta asemasta ellei joka ainut suomalainen ihminen ole yhtä idiootti EU -intoilija kuin esim. muuan surullisen kuuluisa Alexander Stubb, joka latelee ”omasta päästään” sellaisia lausuntoja kuten: ”Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta!” ja valehtelee sujuvasti niin EU:ksi kuin ainakin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi…?
   Niin silloin vaikka asioista perillä oleva satamajätkä ei voi esittää mitään totuuksia, joita aivan arki järjeksikin kutsutaan, joista erityisen tunnettu oppimestari oli presidentti J.K. Paasikivi (1870-1956), joka oli ensin pääministerinä ja sitten Suomen Tasavallan presidenttinä WWII jälkeen suhteessa Josif Stalinin Neuvostoliitton Saksan entisenä liittolaisena tai kanssasotijana tähdäten Talvisodassa v. 1939 menettämiensä alueiden takaisinsaamiseksi.
   En ole punisti, enkä edes tiedä mitä se voi tarkoittaa suomalaisena ihmisenä, mutta en ole myöskään EU:nisti enkä muukaan ”nisti”, vaan kannatan itsenäistä vapaata Suomea, joka on monokulttuurinen valkoisten suomalaisten kansoittama, joka kantaa aivan erityistä perimää jota ei muualta Euroopasta löydy, vaikka meidät ovat kulttuurimarxistit alentaneet kurjaksi roduksi, joka rutsaisessa perimässään vetelee viimeisiään vailla islamilaisten muslimien korkeaa mielenlaatua ja AO:ta, jolla nykyisessä PISA -Suomessa pääsee suoraan vammaiseläkkeelle viettelemään aikaansa rullaportaiden alapäässä miettimässä hartaasti kuinka tuon laitteen kanssa on elettävä, jonka jälkeen tuumaustunti siirtyy kartoittamaan kuinka ylätasanteelle pääsisi ilman tuon helvetinkoneen paholaismaista nielua.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.