66-v. lieksalaismies pidätetty epäiltynä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja raiskaukseen

Lieksan poliisi on suorittanut syyskuusta 2017 lähtien esitutkintaa epäillyssä seksuaalirikoskokonaisuudessa. Esitutkinta on nyt valmistunut ja kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syytteennoston määräpäivä on 28.3.2018.

Poliisille tehtiin syyskuussa 2017 tutkintapyyntö, jonka perusteella esitutkinta käynnistyi. Kokonaisuuden asianomistaja on 24-vuotias nainen.

Rikoksesta epäiltynä on uhrin lähipiiriin kuuluva 66-vuotias lieksalainen mies. Hänet on vangittu kyseisiin rikoksiin epäiltynä Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 1.12.2017. Rikoksesta epäilty on edelleen vangittuna.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2009 – 2017 välisenä aikana Lieksassa useissa eri paikoissa, muun muassa rikoksesta epäillyn kotona. Esitutkinnan perusteella uhriin kohdistuneet rikokset ovat toistuneet useita kertoja edellä mainittuna ajanjaksona.

Esitutkinnan perusteella asianomistajaan on kohdistunut seksuaalista hyväksikäyttöä hänen ollessaan täysi-ikäinen (seksuaalinen hyväksikäyttö) sekä hänen ollessa alle 18-vuotias (törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö).

Raiskauksesta voidaan tuomita rikoslain 20. luvun 1. pykälän 2 momentin mukaan myös se, joka käyttämällä hyväkseen sitä, että toinen tiedottomuuden, sairauden, vammaisuuden, pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia on kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan, on sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan. Tässä tapauksessa on kyse tämän lainkohdan tarkoittamasta raiskausepäilystä.

Poliisi ei kommentoi kokonaisuuden yksityiskohtia tai tarkempia tietoja epäillystä asian arkaluontoisuuden sekä asianomistajan henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “66-v. lieksalaismies pidätetty epäiltynä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja raiskaukseen

 • 19.2.2018 at 10:42
  Permalink

  Kuvottavaa. Mutta hovissahan se lopulta nähdään onko asia näin.

  Reply
 • 19.2.2018 at 15:39
  Permalink

  Hovissa villasella.. viimeistään… tuskin linnaa.. munat pois!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.