Helsingin pörssin yhtiöt jakavat 13 miljardia osinkoja – Pörssin alkuvuoden nousu pyyhittiin tällä viikolla pois

Siitäkin huolimatta, että Helsingin pörssi loi kuluneen viikon aikana nahkaansa 4,3% verran, jakaa sen yhtiöt 13 miljardin euron edestä osinkoja pelkästään tämän kevään osalta.

Pörssikurssit päätyivät tällä viikolla miinukselle ympäri maailman ja etenkin Helsingin pörssin alkuvuoden aikana saavutettu nousu suli pois kokonaisuudessaan yhden viikon aikana. 13 miljardin osingot perustuvat kuitenkin aikaan ennen tämänviikkoista ”romahdusta”, joten seuraavan kerran osakepotti saattaa jäädä kokolailla kuivaksi.

Twitterissä asiaan on ottanut kantaa muunmuassa Paavo Arhinmäki, joka muistutti hallituksen köyhemmälle väestölle tekemistä leikkauksista.

”Nyt kun on lomarahoja leikattu, työaikaa pidennetty ja aktiivimalli otettu käyttöön, on myös rikkaiden vuoro. Kun on leikattu eläkkeitä, työttömyyskorvauksia ja opintotukea, on hyväosaisten aika osallistua ”talkoisiin”.”

Twiittinsä Arhinmäki osoitti erityisesti pääministeri Juha Sipilälle kysymyksen ”Vai mitä Juha Sipilä?”-muodossa.

Lähde: Taloussanomat, Talouselämä, Twitter

5 thoughts on “Helsingin pörssin yhtiöt jakavat 13 miljardia osinkoja – Pörssin alkuvuoden nousu pyyhittiin tällä viikolla pois

 • 10.2.2018 at 14:34
  Permalink

  Tätä vain voi kommentoida Irwin Goodmanin räkäisimmällä rallilla.

  Reply
 • 10.2.2018 at 14:50
  Permalink

  Suomeen pitäisi ottaa käyttöön sama verokanta kuin -80 luvulla. Silloinkin maksettiin yrityksistä osinkoja vaikka vero oli 43%. Tuosta 13:sta miljardiasta riittäisi valtiohallinnon tyhmiin päätöksiin veromarkkoja niin ettei se aina kirpaisisi työssäkäyvää.

  Reply
 • 10.2.2018 at 17:44
  Permalink

  Maailmaa hallisevat voimat ovat seonneet lopullisesti. Lyökö ahneus jo liian korkealla laineella. Nyt on huippu pian saavutettu ja mitähän siitä seuraa. Mediarumba on ollut mm. Suomen kokoomusta ylistävä tietyn ”tapauksen” jälkee. Ja ihmettelen että yhä kokoomus ja mikä voima sen pitää pinnalla vaikka on suurin verenimijä eliitin hyväksi.

  Reply
 • 10.2.2018 at 22:28
  Permalink

  Kryptovaluutat ovat jo romahtaneet ja näyttää siltä että sieltä suunnalta on annettua alkusysäys myös mualle pörssimarkkinalle.

  Reply
 • 11.2.2018 at 12:49
  Permalink

  Jotenkin huomaa että täällä kommentoijat eivät ole kovin perehtyneitä sijoittamiseen tai talouteen. Ei kannata tosin olla pahoillaan, valtamedian toimittajat ovet vielä enemmän hukassa aiheen suhteen.

  Sori tästä. Lähden tästä tankkaamaan osakkeita.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.