Perintätoimen luvanvaraisuudesta luovutaan – Tilalle rekisteröityminen

Hallitus esittää perintätoiminnan luvanvaraisuudesta luopumista. Jatkossa perintätoiminnan harjoittaminen edellyttäisi rekisteröitymistä. Perintätoiminnalla tarkoitettaisiin, kuten nykyisinkin, saatavien perintää toisen lukuun. Hallitus antoi asiaa koskevan esityksen 1.2.2018.

Perintätoimintaa saisi harjoittaa vain sellainen yksityinen elinkeinonharjoittaja tai oikeushenkilö, joka on merkitty Etelä-Suomen aluehallintoviraston pitämään perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin.

Rekisteröinnin edellytyksenä olisi, että rekisteri-ilmoituksen tekijä on luotettava ja vakavarainen. Ilmoituksen tekijällä olisi oltava palveluksessaan perintätoiminnasta vastaava henkilö, jolla on oltava soveltuvalla tutkinnolla osoitettu perintätoiminnan harjoittamisen kannalta tarpeellisen lainsäädännön tuntemus.

Vastaavan henkilön tehtävänä olisi huolehtia siitä, että perintätoiminnassa noudatetaan hyvää perintätapaa, ja että toimintaa muutoinkin harjoitetaan lainmukaisesti. Vastaavan henkilön olisi lisäksi huolehdittava siitä, että perintätoimintaan osallistuvilla henkilöillä on tehtävän edellyttämä riittävä ammattitaito. Ilmoituksen tekijän olisi myös kyettävä huolehtimaan toimeksiantajan lukuun perittävistä varoista sekä toimeksiantajaa ja velallista koskevien tietojen asianmukaisesta suojaamisesta.

Perintätoiminnan harjoittajia valvoisi Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Aluehallintovirasto voisi puuttua epäasianmukaisesti harjoitettavaan perintätoimintaan pakkokeinoin.

Esityksen tavoitteena on uudistaa perintätoiminnan elinkeino-oikeudellista lainsäädäntöä niin, että sen käytännön soveltamisessa ilmi tulleet ongelmat voidaan poistaa. Tavoitteena on varmistaa, että perintätoimintaa harjoitetaan asianmukaisesti. Sen vuoksi viranomaisen tulee varmistua perintätoiminnan harjoittajien ammattitaidosta, luotettavuudesta ja vakavaraisuudesta. Samalla pyritään helpottamaan perintätoiminnan harjoittajiin kohdistuvaa valvontaa ja ehkäisemään harmaata taloutta.

Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman mukaisesti tavoitteena on myös perintätoiminnan harjoittajiin kohdistuvan hallinnollisen taakan keventäminen ja lupaprosessien sujuvoittaminen.

Lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2018 aikana.

Hallituksen esitys on osoitteessa tem.fi/paatokset

Lähde: TEM

8 thoughts on “Perintätoimen luvanvaraisuudesta luovutaan – Tilalle rekisteröityminen

 • 1.2.2018 at 14:21
  Permalink

  No nyt sitten vasta aukeaa ”Suomen villi-länsi” kansainvälisille koronkiskureille. Tähän asti on pitänyt olla joku pitävä dokumentti sekä lupa joka on pikkuisen karsinut näitä ”cowboy” yrityksiä. Mutta jatkossa siis kaikkien liivijengien ja muiden huumerinkien perintätöimistot saavat toimioikeuden tällä muutoksella. Tähän astihan vain tetyt kunnat/virastot ovat käyttäneet liivijengin ulosottopalveluita. Siis tukeneet niitä yhteiskunan varoin. Esimerkiksi sairaaloiden maksamattomista laskuista, jotka usein lähetetään ihmiselle kotiin kun hän vielä makaa osastolla. Mikä rahastusautomaatti.

  Reply
 • 1.2.2018 at 16:59
  Permalink

  Kokoomuslaisia ”yrittäjiä” ilmaantuu pilvin pimein salistamaan ja repimään viimeisetkin mehut köyhien selkänahoista. Armoa ei anneta, mutta tuskin pyydetäänkään. Nurkaan ahdistettu rotta voi olla arvaamaton.

  Reply
 • 1.2.2018 at 18:23
  Permalink

  Tämä tietää vain sitä, että ”perijöiden” koko, käytös ja asearsenaali vain lisääntyy, joka merkittävästi asemoi ”velallisen” vähintäinkin teho-osastolle tai päätyy ”virka-apupyyntöön” kuolemalle, joka tietenkin vain lisää perittävän velan määrää korkoineen ja kuluineen.
  Tämä tulee tietämään sitä, että tulemme näkemään tosi rumaa jälkeä, joka merkitsee, että kuolema on todellinen vapahdus näille onnen hylkäämille ihmisparoille, jotka ovat syntyneet Suomessa, elämään Suomessa ja saamaan kohtelua, jota voi vain saada suomalainen ihminen Suomessa.

  Reply
 • 2.2.2018 at 01:17
  Permalink

  Tämä lisää matuperintäyritysten määrää räjähdysmäisesti.
  Koraanissakin sanotaan että vääräuskoisten kuuluu maksaa jizyaa.
  Monikulttuuriset hyvät ihmiset voivatkin nyt ruveta ”maksamaan velkaa” omista lompakoistaan…

  Reply
  • 2.2.2018 at 05:49
   Permalink

   Jos se päivä tulisi että joku lasku menisi perintään ja joku matu ”yritys” yrittäisi periä uhkauksen saatteleman sitä minulta, silloin lyötäisiin ilmoille ensimmäiset sodan merkit.Sellaista koloa tai piiloa nuo eivät löytäisi ainakaan Suomen maan kamaralta.

   Reply
 • 2.2.2018 at 09:44
  Permalink

  Jo nyt ollaan tilanteessa jossa omistajien kautta käytännössä samat veroparatiisiyritykset antavat pikavippejä törkeällä korolla, ja myös hoitavat perinnän törkeällä korolla. Ja nyt hallituksen rikolliset ovat sorvaamassa lakeja vielä paremmin toisille rikollisille sopiviksi, puhumattakaan siitä että hallituksen kurjistamistoimet ajavat ihmisiä pikavippi/perintäkierteeseen, eli korppi tekee korpille leipää.

  Ennen vanhaan yksityinen lainoitus ja koronkiskonta sekä perintä oli kiellettyä, nyt siihen kannustetaan.

  Reply
 • 2.2.2018 at 21:13
  Permalink

  Eli ensin hallitus vie työttömiltä korvaukset, joilla jo muutenkin maksuongelmia, ja nyt helpotetaan perintätoimistojen luomista, että saadaan vietyä ne tuhkatkin ihmisten pesistä, ja jäljelle jää vain itsemurhat.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.