Muslimioppilaat hyökkäsivät kristittyjen kimppuun lukiossa Nairobissa – ”Väkivaltaista pakkokäännytystä”

Kenian pääkaupungissa Nairobissa muslimioppilaat hyökkäsivät erilaisten veitsien kanssa kristittyjen oppilaiden kimppuun, koska kristityt olivat kieltäytyneet lukemasta ääneen koraania.

Noin 35 oppilasta loukkaantui, kun heitä oli puukotettu, pahoinpidelty nyrkein ja nuijin tai hakattu viidakkoveitsillä. Jamhurin lukio jouduttiin sulkemaan viideksi päiväksi väkivaltaisen välikohtauksen vuoksi.

1400 oppilaan lukiossa kerrotaan olleen jännitteitä jo viikkojen ajan. Sekä muslimit että kristityt ovat kokeneet tulleensa koulussa syrjityiksi uskontonsa takia. Koulussa oli näiden kahden eri uskonnon edustajille osoitettu omat erilliset saniteettitilat ja alueet kirjastossa.

Valtavaksi kuvattu väkivaltainen kahakka alkoi, kun joukko muslimiopiskelijoita yritti pakottaa kristittyjä poikia lukemaan ääneen koraanin säkeitä, mutta nämä kieltäytyivät.

Nuorten kimppuun hyökättiin muun muassa viidakkoveitsien, kivien ja nuijien kanssa, kun väkivaltaisuudet pääsivät valloilleen.

Väkivaltaista pakkokäännytystä

Silminnäkijä kertoo: ”Jotkut muslimioppilaat yrittivät väkivalloin käännyttää kristittyjä opiskelijoita islamin uskoon. Ne oppilaat, jotka kieltäytyivät, tulivat puukotetuiksi, ja muutkin pahoinpideltiin.”

Yhteensä noin 35 oppilasta loukkaantui kahakassa, seitsemällä on puukotuksesta aiheutuneita vammoja.

Tammikuun 23. päivä tapahtuneen välikohtauksen jälkeen lukio oli suljettuna viiden päivän ajan viranomaisten toimesta. Nyt tutkitaan sitä, miten väkivaltaisuuksissa käytetyt aseet on saatu salakuljetettua koulurakennukseen.

Kenia on suurimmilta osin kristitty maa, mutta siellä on myös suuri muslimiväestö. Tähän saakka maata on pidetty suhteellisen rauhallisena uskonnollisten jännitteiden osalta.

Maa on kuitenkin toistuvasti kärsinyt somalialaisten äärimuslimeiden tappavista iskuista. Viime viikolla pohjois-Keniassa Marsabitin kaupungissa sijaitseva katedraali joutui muslimien hyökkäyksen kohteeksi väkivaltaisten mielenosoitusten jälkeen. Välikohtauksessa kuoli kolme ihmistä. Levottomuudet saivat alkunsa muslimiopettajan pidätyksestä.

Lähde: Express.co.uk

5 thoughts on “Muslimioppilaat hyökkäsivät kristittyjen kimppuun lukiossa Nairobissa – ”Väkivaltaista pakkokäännytystä”

 • 1.2.2018 at 13:38
  Permalink

  Kyllä ovat rasistisia nämä musulmaanit.

  Reply
 • 1.2.2018 at 16:21
  Permalink

  Paskaporukkaa paskamaasta.Tätä kannattaa muslimeille muistuttaa kun tulevat elvistelemään.

  Reply
 • 1.2.2018 at 16:31
  Permalink

  Ovatpa rasistisia kristittyjä kun eivät suosiolla muslimeiksi käänny, niin että muslimien ihan täytyy hakata macheteilla raajoja irti, ja kaikki tämä turha vaivannäkö vielä vastoin heidän suvaitsevaista luontoaan…

  Reply
 • 1.2.2018 at 18:32
  Permalink

  Kyllä nyt Sannin on syytä pakata matkalaukkunsa ja lähteä ”telttailemaan” Keniaan ja ottamaan oppia kuinka muslimioppilaat ”sulautetaan” monikulttuurisessa nairobilaisessa koulussa pois lähtemättömäksi paskaksi seinään, johon voidaankin sitten Suomaliassa kohdentaa määrärahoja sellaiset määrät, että persut tippuvat penkeiltään. Oma ehdotukseni on ehdottomasti päivittää koulujemme infrastruktuuri siten, että niihin tehdään nykyoloissa välttämättömät verikourut ”juoksutuksia” silmällä pitäen.

  Reply
 • 2.2.2018 at 19:19
  Permalink

  Sipilä ja Orpo lähtee hakhen kaltoin kohellut muslimt Suohmen ja Sauli pittää veräjää auki ja levittää punasen maton ja kukkahatut seisoo ojentamasa KelaGoldit kaikile.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.