Trafi ja Viestintävirasto yhdistetään uudeksi Liikenne- ja viestintävirastoksi

Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaa uudistetaan vastaamaan liikenteen ja viestinnän murrokseen. Valmisteilla olevassa virastouudistuksessa rakenteita muutetaan niin, että ne mahdollistavat entistä paremman palvelun, liiketoimintaympäristön ja tiedon hyödyntämisen. Uudistus on osa hallituksen tavoitetta liikenteen digitaalisten palveluiden rakentamisessa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt lausunnoille luonnoksen hallituksen esitykseksi Liikenne- ja viestintäviraston perustamisesta. Esitykseen sisältyvät virastolait, niiden voimaanpanolaki sekä lähes 100 liitelakia, joilla uudistus toteutetaan. Lausuntoaika päättyy 23.2.2018.

Esityksessä ehdotetaan, että Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Viestintävirasto sekä Liikenneviraston tietyt toiminnot yhdistettäisiin uudeksi virastoksi, Liikenne- ja viestintävirastoksi. Uusi virasto aloittaisi toimintansa 1.1.2019.

Viraston tehtäviin kuuluisivat viestinnän osalta nykyisen Viestintäviraston tehtävät. Liikenteeseen liittyvät tehtävät sisältäisivät Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tehtävien lisäksi nykyisestä Liikennevirastosta siirtyviä tehtäviä, muun muassa merikartoituksen järjestäminen, kauppa-alustukien myöntäminen ja julkisen liikenteen kehittämiseen liittyvät tehtävät.

Nykyinen Liikennevirasto vaihtaisi nimensä Väylävirastoksi, mutta jatkaisi muutoin keskeytyksettä toimintaansa. Osa Liikenneviraston nykyisistä tehtävistä jäisi Väyläviraston tehtäväksi. Sen vastuulla olisivat liikenneväylien suunnitteleminen, kehittäminen ja kunnossapito mukaan lukien talvimerenkulun tehtävät.

Samassa yhteydessä Liikenneviraston nykyiset liikenteenohjaus- ja hallintapalvelut (tie- rautatie- ja meriliikenteen ohjaus) muutettaisiin osakeyhtiöksi ja tehtävät siirrettäisiin perustettavaan valtion erityistehtäväyhtiöön. Erityistehtäväyhtiötä koskeva luonnos hallituksen esitykseksi lähti lausunnoille 22.12.2017.

Virastouudistuksen voimaanpanolain ehdotetaan tulevan voimaan mahdollisimman pian.

Mitä seuraavaksi?

Lakiluonnoksen lausuntoaika päättyy 23.2.2018. Lausuntopyyntö on julkaistu osoitteessa: https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=0246e40f-4e8a-46d4-81fb-6b255600b34b

Lausuntokierroksen jälkeen lain valmistelu jatkuu virkamiestyönä.

Lausuntoja voivat antaa kaikki organisaatiot ja kansalaiset netissä www.lausuntopalvelu.fi tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lvm.fi.

Lähde: LVM

8 thoughts on “Trafi ja Viestintävirasto yhdistetään uudeksi Liikenne- ja viestintävirastoksi

 • 19.1.2018 at 20:32
  Permalink

  Suomennos: Kaiken liikkumisen tuleva seuranta yhtiöitetään ja yhtiö voidaan myydä sijoittajille.

  Reply
  • 20.1.2018 at 09:18
   Permalink

   Highway to hell virasto

   Reply
 • 20.1.2018 at 09:18
  Permalink

  Trafi on yks paskalaitos typerine säädöksineen ja rajoituksineen.

  Yks hyvä esimerkki on, jos haluut laittaa auton määräajaksi seisontavakuutukseen. Aiemmin riitti soitto vakuutusyhtiöön ja asia oli sillä selvä. Ei tarvinnut sanoo milloin ottaa takas liikenteeseen vaan riitti, että ilmoittaa sitten kun ottaa takas liikenteeseen.

  Nyt verkkopalvelussa kun ilmottaa Trafille (vakuutusyhtiö ei enää mahdollinen). Lähettää Trafi uudet rekisteriotteet ja veloittaa tästä. Jos muutat seisonta-aikaa lähettää Trafi uudet rekisteriotteet ja velottaa tästä. Saatanan sairasta byrokratiaa tää homma nykyisin. Ja tässä vain yksi esimerkki.

  Reply
 • 20.1.2018 at 12:48
  Permalink

  Voihan sen laittaa nykyisin seisontaan ja sit ottaa liikenteeseen kun haluu!!!
  Ihan toimiva homma, pelkkä käynti Trafin nettisivulla, ei edes vakuutusyhtiöön tarvi erikseen ilmotella.

  Reply
  • 21.1.2018 at 09:16
   Permalink

   Oisko tota muutettu. Ei se noin ollu Trafin kanssa 2013 & 14, paljon helpompi oli aiemmin kontaktoida vakuutusyhtiöön. Mut voi siis olla muutettu.

   Reply
   • 21.1.2018 at 16:52
    Permalink

    On muutettu ja jo aikoja sitten. Trafin sivuilla voit tehdä liikennekäytöstä poiston ja se maksaa 6€. Takaisin liikennekäyttöönotto ei taas maksa mitään, vaan asia hoituu samoilla sivuilla pelkällä ilmoituksella. Vakuutukset ja verot/käyttömaksut katkeavat automaattisesti ja tulevat voimaan automaattisesti, ei tarvitse olla yhteydessä vakuutusyhtiöön. Katso Trafin sivuilta tarkemmin. Kätevää ihmisille joilla on useita autoja mutta ei samanaikaista tarvetta kaikille, kuten allekirjoittaneelle.

    Reply
 • 20.1.2018 at 23:49
  Permalink

  No antakaa lausunto jossa vastustatte ihmisten seurantaan perustuvia PAKKO”palveluja”!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.