1860-luvun taitelija oli reilusti aikaansa edellä

1860-luvun Itävaltalainen taidemaalari Ferdinand Georg Waldmüller piirsi teoksen  ’The Expected Woman’. Teos kuvastaa muuten hyvin aikaansa, mutta pieni yksityiskohta laittaa silmään.

Maalausta tarkemmin katsoessa nimittäin ei voi olla huomaamatta naisen kädessä olevaa esinettä mikä näyttää 2000- luvun ihmisille hyvinkin tutulta. Naisen kädessä nimittäin on selvästi nykyaikainen kännykkä.

Koko kapistustahan ei ollut edes olemassa tiedemaailman suunnittelijoiden villeimmissä unissakaan, joten kännykän näköinen esine on ollut pakko olla jotain muuta.

Tutkijat ovat päätyneet ratkaisuun, että esineen on oltava Hymnbook. Hymnbook on kirja mikä yleistyi 1700-luvulla. Kirja sisälsi virsiä ja on eräänlainen raamattu tai rukouskirja.

Toinen esimerkki on 1930-luvulta Umberto Romanonin taideteos mikä näyttää 2000-luvun ihmiselle jälleen puhelimelta.

Molemmissa tapauksissa entisaikoina ”puhelin” olisi tulkittu rukouskirjaksi, mutta nykyaikana ihmiset näkevät kädessä puhelimen. Tätä tutkijat ovat miettineet, kuinka ajanjakson vaihtuminen voi vaikuttaa niin paljon siihen mitä ihminen näkee teoksissa.

Lähde: Ladbible

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.