Talvi jatkaa yllättämistä – Poliisi kertoo eilisen saldoa

Hiljattain maahan ilmestynyt valkoinen peite on ollut myötävaikuttamassa useisiin onnettomuuksiin viimeisen puolentoista vuorokauden aikana.

Esimerkiksi Hämeen poliisi kertoo seuraavaa:

-”Hämeen poliisilla on ollut työntäyteinen vuorokausi. Tehtäviä oli kaikkiaan 305 kappaletta. Tehtävät olivat pääosin liikennepainotteisia ja pitivät sisällään kymmeniä peltikolareita ja tieltä suistumisia. Vielä perjantain aamuyönpuolella tapahtui autojen ulosajoja mm, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Näistäkin ulosajoista selvittiin ilman henkilövahinkoja. Yön aikana poliisia työllistivät myös aiemmin torstaina ulosajaneiden raskaiden ajoneuvoyhdistelmien nostot Orimattilan Pennalassa ja Tuuloksen pohjoispuolella.”

Sisä-Suomen poliisi kertoo muunmuassa valtatie 3:n kuorma-auto-onnettomuudesta mutta aivan Hämeen vilkkauteen ei sekään ehdi.

Parkano kello 18.49

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus kahden henkilöauton kohtaamisonnettomuudesta Tampereentiellä. Tapahtumapaikalla selvisi, että 1950-luvulla syntynyt mies oli kuljettanut henkilöautoa Tampereen suunnasta ja pohjoisen suunnasta oli kuljettanut henkilöautoa 1990-luvulla syntynyt nainen. Nainen oli menettänyt ajoneuvon hallinnan sillä seurauksella että se oli ajautunut vastaantulevien kaistalle ja törmännyt vastaan tulevan henkilöauton keulaan. Molempiin ajoneuvoihin tuli törmäyksen seurauksena tuntuvia vaurioita. Molemmat osalliset kuljetettiin ambulanssilla Acutaan tarkastettavaksi. Naiskuljettajan osalta tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapahtumapaikalla tien pienta jäinen ja luminen.

Jämsä kello 20.10

Hätäkeskukseen ilmoitus, jonka mukaan Korpilahdentien ja Ruostekakaantien risteyksessä on tapahtunut lava-auton ja kuorma-auton välinen kolari. Ilmoituksen mukaan lava-auton kuljettaja oli poistunut paikalta. Tapahtumapaikalla kävi ilmi, että lava-auto oli suistunut ensin ojaan ja paikalle tullut kuorma-auton kuljettaja oli tarjoutunut hinaamaan lava-autoa pois ojasta. Lava-auton kuljettaja ei saanut autoa pysähtymään vaan se törmäsi perä edellä kuorma-auton keulaan. Tämän jälkeen lava-auto oli ajanut pois paikalta. Poliisipartio tavoitti lava-auton ja sen kuljettajaksi osoittautuneen miehen läheisen kiinteistön pihamaalta. 1960-luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Mies kuljetettiin verikokeiden jälkeen Jämsän poliisiasemalle kiinniotettuna rikoksesta epäiltynä. Tapahtunutta tutkitaan lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tampere kello 21.02

Hätäkeskus ilmoitti, että VT3:lla pohjoisiin vievillä kaistoilla Ikean kohdilla on kuorma-auton vetämä peräkärry kaatunut ja kyydissä olevat tukit ovat levinneet pitkin moottoritietä. Hetken kuluttua uusi ilmoitus, jonka mukaan yksi henkilöauto oli törmännyt tiellä oleviin tukkeihin. Tapahtumapaikalla selvisi, että rekan peräkärry oli ajautunut vasemmalle ja alkoi sen jälkeen heittelehtiä, kaatui ja tukit lensivät. Tiellä oleviin tukkeihin törmännyt henkilöauton kuljettaja ja matkustajat eivät loukkaantuneet tilanteessa. Rekan kuljettaja säilyi myös vammoitta. Tapahtuman vuoksi onnettomuuspaikan raivaustyöt ja liikenteenohjaus kestivät noin kolme tuntia.

Toivakka kello 21.34

Hätäkeskukseen ilmoitus ulosajaneesta henkilöautosta 4-tiellä. Ilmoituksen mukaan auto oli mennyt katolleen ojaan. Tapahtumapaikalla henkilöauton kuljettaja oli pääsyt itse ulos autosta. 1970-luvulla syntynyt mieskuljettaja oli menettänyt ajoneuvon hallinnan, jonka seurauksena se oli suistunut kulkusuunnassaan oikealle ojaan. Sairaankuljetuksen yksikkö toimitti lievästi loukkaantuneen miehen keskussairaalaan tarkastettavaksi. Henkilöauto vaurioitui kauttaaltaan ja se jouduttiin hinaamaan pois paikalta. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumien kulkuun.

Ruovesi kello 22.05

Poliisipartiota ajoi vastaan henkilöauto Muroleentiellä, josta rekisterikyselyjen perusteella oli katsastus suorittamatta. Ajoneuvo pysäytettiin ja sen kuljettajaksi osoittautui 1960-luvulla syntynyt mies. Miehelle suoritettiin alkometripuhallus, jonka tuloksen perusteella hänet kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, Kokeen tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun. Lisäksi tapahtunutta tutkitaan ajoneuvorikkomuksena.

Varsinais-Suomi kertoo samansuuntaista

”Poliisin tietoon on tullut eilisen illan ja tämän aamun (18-07) välisenä aikana Varsinais-Suomen alueella 46 kpl kolareita ja Satakunnan alueella 24 kpl kolareita. Poliisin tiedossa ei ole henkilövahinkoja.

Marttilassa Salontiellä kemikaalirekka kaatui kyljelleen noin kuuden aikaan aamulla. Tilanne ei aiheuta vaaraa sivullisille.”

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Talvi jatkaa yllättämistä – Poliisi kertoo eilisen saldoa

 • 27.10.2017 at 09:22
  Permalink

  Koskahan ihmiset oppii että kun lumi tulee maahan niin sen jälkeen nopeudesta pitää ottaa 20km/h pois ja välimatkat kolminkertaistaa? No, Darwinisminkaan pohjalta toimiva kolarikorjaus ja uuden auton osto eivät tunnu vaikuttavan ajattelumaailmaan.

  Joka kerta kun joudun ajamaan työni vuoksi pääkaupunkiseudulle niin lausun hiljaisen rukouksen ettei kukaan kiireessä oleva tai puhelimeen keskittynyt ajaisi persuksiin tai kylkeen. Sen verran agressiivista on liikenne sielä ympäri vuoden.

  Reply
 • 29.10.2017 at 09:32
  Permalink

  Lumi pitää kieltää rasistisena.

  Reply
 • 1.11.2017 at 07:03
  Permalink

  Miksei tule muuttuvia nopeusrajoituksia?Sehän pelastaisi moni onnettomuudelta.Jos.keli on hyvä niin miksei ei vaikka nopeudet ylöspäin ja jos keli on huono niin tietenkinkin alaspäin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.