Yhteiskunta maksaa yli 12 000 ihmisen asumisen helsingissä

Uuden Suomen julkaiseman uutisen mukaan kela maksaa 12 600 kotitalouden kaikki asumiskulut Helsingissä.

Asumistukia maksetaan joka kahdeksanteen Helsinkiläiseen talouteen. Kaikki kulut korvataan 12 600 kotitaloudelle. Helsingin muuttovoitto oli vuonna 2016 7000 ihmistä. Sitä mukaan kun Helsinki kasvaa, kasvaa myös asumistukihakemusten määrä.

Vuokrat nousevat myös samaa tahtia, vuoden vertailussa vuokrahinnat nousivat entisestään 2.6%.

Tuen saajia ei tilastoida erikseen ja on mahdoton sanoa kuka niitä saa. Asumistuki on enintään 80 prosenttia kohtuullisista asumismenoista. Loppuosa voidaan kattaa perustoimeentulotuella, jota ei kohdisteta erikseen asumismenoihin.

Reilu puolet perustoimeentulotuen saajista asui yksin. Vajaa neljännes oli lapsiperheitä, joista 63 prosenttia oli yhden huoltajan perheitä.

44% perustoimeentulon saajien vuokramenot ylittivät kohtuullisen vuokramenon rajan.

Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Virén kertookin US:n haastattelussa:

Luku on hirveän iso ja näyttää vain kasvavan. Virénistä on selvää, että tuilla on vuokria ja asuntojen hintaa nostava vaikutus.

11 thoughts on “Yhteiskunta maksaa yli 12 000 ihmisen asumisen helsingissä

 • 7.10.2017 at 21:47
  Permalink

  Entäs jos otetaan huomioon koko pääkaupunkiseutu, monellekko silloin maksetaan asumistukia?

  Tätä minä olen aina ihmetellyt. Ihmiset mieluummin hengittävät kivipölyä ja nokea, ovat työttömiä ja eristyvät yksiöihinsä jääden seksistäkin paitsi kuin eläisivät kotiseuduillaan onnellisina, työllistettyinä ja aktiivista seksualielämää eläen. Mikä ihme siinä on että se syrjäinen rannikkokaupunki vetää puoleensa? Se josta ihmiset aikoinaan karkasivat kotiseuduilleen takaisin kun sinne pakkosiirrettiin?

  No, saunassa on jo käyty ja syötykin. Edessä on muita vaiheita tälle illalle 😉

  Reply
 • 7.10.2017 at 23:10
  Permalink

  Tietenkin on niin että pitkäaikainen kukkahattujen opetuslaitos on yhtenä tärkeimpänä ongelman juurena mutta hesassa ei voi välttää toista totuutta: S****tanan junantuomat mamut (mamuilla tarkoitan siis ihan niitä kotimaisia Hesalandiaan maahanmuuttaneet) ja heidän lapsensa ovat pilanneet koko kaupungin koska eivät ole ymmärtäneet hölkäsenpöläystä pidemmän aikaperspektiivin kaupungin kehityksestä mutta kovin kovin innokkaasti ovat äänestäneet kaupungintuhoajia johtoon joita tulee ehdolle esim. Mikkelistä jne. Myös mamut jotka ovat tulleet kaupunkiin opiskelemaan jäävät ja äänestävät kovasti kokkareita ja eniten vihreitä (joidenka poliittinen lahjakkus on laajalti tunnettua).
  Ulkomaisten matujen invaasio on uusi ilmiö ja sitä vyöryä on helpottanut ja mahdollistanut kukkaporukat kuten kotoperäiset mamuopiskelijat.
  Sitten vaatimalla vaaditaan lisää rakentamista itseaiheutetun rakenneongelman paikkaamiseksi vaikkei se ratkaise mitään. Lisää ongelmia vain. Luonto on räjäytetty taivaan tuuliin ja betonia tilalle.
  Niin heikkolahjainen kansa on poliittisesti ettei mitään rajaa.

  Reply
 • 8.10.2017 at 00:11
  Permalink

  Niin monella yli 50% osuus nettotuloista vuokraan on massiivinen henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen ongelma. Kannattaisi alkaa harkitsemaan kommuuniasumista. Vähänkään kaupunkien ulkopuolella olevalla maaseudulla on pilvin pimein halpoja omakotitaloja, joita voidaan ostaa yhteiskäyttöön niin, että tilaa kullekin on jopa enemmän kuin kaupungin yksiössä. Jokainen voi nostaa pienen lainan. Puolueet eivät tule tätä asiaa korjaamaan edes selkeistä ratkaisuista huolimatta, koska se kontribuoi asuntojen arvojen laskuun kaupungeissa sekä asumisen hinnan järkeytymiseen.

  Tosin vaihtoehtoisesti koska Suomi ollaan muutenkin ajamassa tietoisesti maan tasalle, niin ehkä kannattaakin vain repiä kaikki tuet kunnes homma romahtaa itsekseen.

  Reply
  • 8.10.2017 at 00:38
   Permalink

   …mutta kun ne tuet tulevat verovaroista. Siinä sitä ampuu pahasti itseään jalkaan kun kuvittelee että ”yhteiskunta maksaa”. Eihän tämä nykyinen tukirjärjestelmä ole mitään muuta kuin verotonta tuloa vuoraajille. Samalla tavalla kaikki paikalliset Martat, luonnonsuojelujärjestötö jne. maksavat suurimman osan jäsenmksuistaan ”pääkallopaikalle”. Ja niillä maakunnista kerätyillä jäsenmaksuille, niillä pönkitetään verotta vuokraajien kukkaroita.

   Tuo viimeinen kappale on se johon tulsi pyrkiä. Ostaa kaupunkien ulkopuolelta maatiloja. Vähintään 10ha tiloja kimpassa. Maajussit pitävät niin kovaa hintaa ettei kukaan yksin pysty niitä ostamaan. Mutta jo 10 hengen kommuuni saa omalta tilalta ruuan ja suuren osan lämmitysenergiastaan. Ja se ettei kannata jäädä odottelemaan romahdusta. Paskat on jo housuissa kun se tapahtuu. Sitä ennen pitää varautua että voi lisääntyä ja elää niinkuin ennenkin. Itsellä kolmen vuoden energia ja ruokavarastot. Ja jos nyt katkeaisivat sähköt, elämäni ei muuttuisi mitenkään neljään kuukauteen. Kuka voi sanoa samaa?

   Eli nyt, ennen kiinteistöverojen korotuksia, nyt on aika ostaa. Mutta muistakaa, pelto on noin 1000-3000e/ha ja metsä isolla puustollla 3000-5000e/ha. Noilla hinnoilla maanviljelijät käyvät kauppaa keskenään.

   Reply
 • 8.10.2017 at 03:51
  Permalink

  HELLsinki -vittu mitä paskaa.

  Reply
 • 8.10.2017 at 06:14
  Permalink

  Raaka nuorisorikollinen ja rattijuopumus tuomittu Vapaavuoren unelmaa ja määrä kasvaa koska haluaa lisää elätettäviä muslimimaista ja samaan aikaan vaatii muun Suomen alistua elättämään helsinkiläiset. Myös suurmoskeija vaatimukset alkavat pian ja valtion rahoitus tälle hankkeelle, koska haluaa lisää äänestäjiä myös muslimeista. Myös vaatimukset keskittää kaikki turhat virastot pääkupunkiseudulle ei ole uutta. Mutta rikollinen menneisyyshän on vain etu kokoomuksen edustajana. Vapaavuoren nykyinen operaatio kokoomuksen galluphypetyksessä on suunnattu hallituksen hajoittamiseksi ja uusista vaaleista. Unelma pääministeripestistä elää, kuten presidentin virka myöhemmin. Pari Vapaavuori, Orpo ovat kuin kopio itänaapurin vallan jakamisesta ja uskovat todella lujasti että kokoomuksen gallup suosio kantaa todellisissa vaaleissa.Voi tulla pettymys.

  Reply
 • 8.10.2017 at 06:46
  Permalink

  Helsinki elättää muuta suomea? Ei kun päinvastoin Jan!
  Suur helsinki syntyy slummien myötä.

  Reply
 • 8.10.2017 at 07:58
  Permalink

  Pähkähullua toimintaa!
  Vuokrasäännöstely takaisin, enimmäisvuokra neliölle 10€!
  Kela kaatuu hyvinki pian kun kehitysmaalaisia haalitaan maa täyteen.

  Reply
 • 8.10.2017 at 09:17
  Permalink

  Ei tarvitse tuoda niitä tänne ”maaseudulle” vaikka täällä on pilvin pimein niitä halpoja omakotitaloja. Helsinki savolaisten pääkaupunki. Muutin syntyperäisenä helsinkiläisenä tänne halpojen omakotitalojen seudulle koska täällä ei heilu mutiaiset eikä savvoo viäntävät ja vääntävät valittajat. Suurin osa näistä tukia saavista ovat somaleja ja muita vapaamatkustajia, mutta pysykää siellä ja antakaa meidän nauttia puhtaasta ilmasta ilman näitä suojavärillisiä.

  Reply
  • 8.10.2017 at 11:43
   Permalink

   EU-suunnitelman mukaan, jonka toteuttamiseen myös ”demokraattiset Puolueet” ovat valjastettu pyhän euron nimeen, Suomeen mahtuu yli 60 miljoonaa asukasta. Ts. Suomen tulevaisuus on suunniteltu kaatopaikaksi, kun Afrikan organisoitu siirto Eurooppaan nopeutuu. Lisäksi julkisen sektorin ja palveluiden rahoituspohja kirjaimellusesti saattaa romahtaa taakan kasvamisen seurauksena lyhyessäkin ajassa, kun päälle ynnätään lisääntyminen kanien lailla, ja jokaiselle pitää kustantaa asunnot kaupunkien keskustoista, joka on tietenkin täysi paradoksi.

   Tästä oli juttuakin päiviä sitten, jossa ex-Kepu sihteeri kertoi että Suomen poliitikot toimivat Saksan ja Ruotsin alaisuudessa.

   Reply
  • 8.10.2017 at 17:00
   Permalink

   Loiset valuu automaattisesti HELLsinkiin -jos niitä ei saada maasta ulos jokainen voi omalla panoksellaan työntää niitä tuonne suomen kaatopaikalle minne ne kuuluvat ja missä niitä rakastetaan omia maamiehiä enemmän.

   HELLsinki -vittu mitä paskaa.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.