Huntukielto astui voimaan Itävallassa – Koskee myös arabituristeja

Itävallassa tuli lokakuun alusta voimaan laki, joka kieltää kasvojen peittämisen ja täten myös musliminaisten niqab-hunnun käyttämisen julkisilla paikoilla. Kasvojen pitää jatkossa näkyä Itävallassa hiusrajasta leukaan.

Julkisilla paikoilla kasvot saa peittää ainoastaan poikkeustapauksissa, jollaisiksi luetaan esimerkiksi huivin käyttäminen kylmällä säällä, suumaskin käyttäminen hoitotyössä ja pellenä esiintyminen kulttuuritapahtumissa.

Lain rikkomisesta voi saada enintään 150 euron suuruisen sakon.

Itävallan muslimijärjestöt ovat tuominneet lain kertoen, että vain pieni vähemmistö Itävallassa asuvista muslimeista käyttää kasvot peittävää niqab-huntua. BBC:n mukaan noin 150 naista käyttää koko kasvot peittävää niqab-huntua tai burkaa Itävallassa.

Laki koskee omien kansalaisten lisäksi myös Itävallassa vierailevia turisteja. Muun muassa Omanin suurlähetystö Wienissä muistutti kansalaisiaan huntukiellon voimaan tulemisesta Twitter-tilillään.

Monissa muissakin EU-maissa on voimassa samantyyppinen kielto. Esimerkiksi Ranska ja Belgia kielsivät kasvot peittävän burkan käytön jo vuonna 2011.

Lähde: IL

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.