Kaikilla mantereilla syödään yhdessä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

Tuhannet suomalaiset ja Suomen ystävät syövät yhdessä elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–27.8. maan satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Finnish Your Dinner -illallisia järjestetään ympäri maailman niin kaupunkien julkisissa tiloissa kuin kodeissakin.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden Yhdessä-teema on innostanut suomalaiset ja Suomen ystävät rakentamaan kaikkien aikojen tapahtumavuoden. Yksi helppo tapa osallistua juhlavuoteen on syödä yhdessä ja kutsua kotiinsa pari vierastakin.

Yksityisten henkilöiden järjestämiä Finnish Your Dinner -illallisia on runsaasti Yhdysvalloissa muun muassa Kaliforniassa, Floridassa ja Alaskassa. Illallisia järjestetään lisäksi muun muassa Singaporessa, Bangkokissa, Tokyossa, Malawissa, Rabatissa Marokossa, Antibesissa Ranskassa, Kölnissä, Rotterdamissa, Goiasissa Brasiliassa, Meksikossa ja Guatemalassa.

”On ilahduttavaa, miten sankoin joukoin suomalaiset ja Suomen ystävät ympäri maailman ovat innostuneet kutsumaan tuttuja ja tuntemattomiakin yhteisen pöydän ääreen. Illallisista muodostuu iloisia ja yhteisöllisiä tapahtumia, ja ne houkuttelevat toivottavasti paikalle myös uusia Suomen ystäviä”, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman kertoo.

Yllätysillallinen kaupungin ytimessä

Amsterdamissa opiskelevat Riku Mattila ja Arto Voipio järjestävät ystävilleen yllätysillallisen kaupungin keskeisellä paikalla.

”Järjestämme ystäväni kanssa joka syksy synttärijuhlat vähän isommalla kaavalla. Tällä kertaa juhlitaan Amsterdamissa, jonne lentää viikonlopuksi jopa 70 frendiä. Suomen komea juhlavuosi ja samalle viikonlopulle osuva Finnish Your Dinner innostivat yhdistämään nämä kaksi juhlaa – kuin järjestäisi yhteissynttärit Suomen kanssa!”, Mattila hehkuttaa.

Koko viikonlopun ohjelma tulee vieraille yllätyksenä. ”Illallispaikalle tullaan saapumaan omintakeisella tyylillä ja tarjolla on monipuolinen kattaus sesongin herkkuja. Kesäkauden huipennus ja Suomen juhlavuoden humu nostattavat tunnelman varmasti kattoon, tai taivaaseen”, Voipio myhäilee.

Myös Suomen edustustot viidessä kaupungissa ympäri maailman järjestävät Finnish Your Dinner -illallisen, suomalaisen Illallinen taivaan alla -konseptin mukaisesti. Edustustojen illalliset järjestetään Pietarissa, Tallinnassa, Washingtonissa, Buenos Airesissa ja Kuala Lumpurissa. Paikat edustustojen illallisille varattiin loppuun minuuteissa.

”Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten juhlavuosi kokoaa suomalaisia ja Suomen ystäviä ulkomaillakin yhteen”, Theman iloitsee.

Kaduilla, puistoissa, ravintoloissa

Kuka tahansa, missä tahansa voi järjestää 25.–27.8. oman Finnish Your Dinner -illallisensa ja tarjota samalla myös tuntemattomille mahdollisuuden juhlia satavuotiasta Suomea. Oman illallisen voi ilmoittaa helposti mukaan merkitsemällä sen digitaaliselle kartalle.

Tapahtuma järjestetään myös ympäri Suomen Illallinen taivaan alla -nimisenä. Pitkät pöydät katetaan 26.8. Helsingin lisäksi ainakin Turkuun, Tampereelle, Kotkaan ja Espooseen. Tämän lisäksi jokainen suomalainen voi järjestää oman illallisensa. Illalliset voivat olla joko suljettuja tai tuntemattomille avoimia.

”Tavoitteena, on, että tuona päivänä kukaan suomalainen ei söisi yksin” sanoo Tanja Jänicke illalliskonseptin takana olevasta Yhteismaa ry:stä.

Finnish Your Dinner ja Illallinen taivaan alla ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lähde: Valtioneuvosto

One thought on “Kaikilla mantereilla syödään yhdessä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.