Kongo: Verenhimoinen lapsiarmeija uskoo taikavoimiin

YK:n tutkijat antoivat perjantaina (04.08.) raportin joukkomurhista ja etnisistä puhdistuksista Kongossa. Tiedot pohjautuvat pitkälti lukuisiin lausuntoihin ja haastatteluihin, joita on saatu Angolaan paenneilta todistajilta. Kamuna Nsapu – niminen militiaryhmä koostuu pääasiassa lapsista, tytöistä ja pojista, joista nuorimmat ovat 7 –vuotiaita. Lapset kuuluvat Kasain alueen etnisiin Luba ja Lulua –ryhmiin.


Kamuna Nsapu on heikosti aseistettu, mutta he ovat onnistuneet taistelemaan hallituksen joukkoja vastaan jo yli vuoden. Heidän voimansa perustuu siihen, että alueen asukkaat ja hallituksen joukot uskovat heillä olevan taikavoimia. Kamuna Nsapun tiedetään varmasti pyydystäneen ja teloittaneen ainakin 79 hallituksen virkamiestä ja hallituksen joukkojen upseeria.

Uhreilta katkaistaan kaulat, nuoret tytöt juovat uhrien verta, mikä antaa heille taikavoimat ja tekee heistä voittamattomia. Sitten uhrien ruumiit poltetaan ”pyhässä tulessa.” Uhreiksi on valittu sellaisia virkamiehiä ja upseereja, joiden epäillään käyttävän magiaa. Kamuna Nsapua vastaan taistelee paikallisten johtajien, poliisin ja hallituksen tukema Bana Mura, joukkio, joka perustettiin maalis- tai huhtikuussa.

Bana Mura on hyvin aseistettu, eikä siihen kuulu lapsia. Bana Mura on syyllistynyt lukuisiin joukkomurhiin ja –raiskauksiin, joita he tekevät Luba- ja Lulua –ryhmien kylissä. Heidän tarkoituksenaan on tuhota ”loihditut lapset” ja heidän edustamansa etniset ryhmät kokonaisuudessaan.

Bana Muran joukkojen kanssa kulkee usein Kongon armeijan sotilaita, joiden tiedetään syyllistyneen useihin hirmutekoihin – he tekivät mm. ohjusiskun Djibokon kyläkirkkoon kesäkuussa 2017, jossa kuoli noin 60-90 henkeä. Iskuissaan kyliin Bana Mura murhaa ja raiskaa kaikki kiinni saamansa ihmiset, katkoen heidän kaulansa ja kaivaen heidän sisälmyksensä ulos, pilkkoen heidät palasiksi tai polttaen heidät elävältä. He mm. polttivat elävältä  erään sairaalan kaikki potilaat. YK on tunnistanut 80 joukkohautaa Kasain alueella.

C’est l’Afrique!, -on sanonta joka on yhtä kulunut kuin tosielämän mukainen.

Reuters 04.08.2017: Army of bewitched children is target of Congo massacres – U.N.

Videolla lapsiarmeijan johtaja Clement Kanku.


2 thoughts on “Kongo: Verenhimoinen lapsiarmeija uskoo taikavoimiin

 • 4.8.2017 at 17:42
  Permalink

  Nämähän pitää saada Suomeen hauenleuka Havosen sanoman mukaan korjaamaan ”kestävyysvajetta”.-
  Kyllä se vielä iloksi muuttuu.

  Reply
 • 5.8.2017 at 06:57
  Permalink

  Ja näitä virtaa solkenaan Eurooppaan tuoden brutaalit tavat mukanaan. Mutta kuten entinen pääministerimme sanoi, monikulttuurisuus on RIKKAUS, tavoista huolimatta. Nyt varmaan rahoitttaa investointipankin kautta runsaskätisesti näitä kulttuureja.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.