Nyt se on myönnetty: Tuet nostavat vuokratasoa

Kela on laskenut Taloussanomien pyynnöstä asumis- ja toimeentulotukien saajien määrää. Myös keskustelua on ollut siitä valuuko tuet suoraan vuokranantajien taskuun nostaen hintatasoa.

Faktapohjaiset lasketut luvut:

 1. 65 000 pienituloisen kotitalouden vuokra maksetaan kokonaisuudessaan.
 2. Kela myöntää asumistukia vuokran maksamista varten yli 500 000 kotitaloudelle.
 3. Helsingissä asumistuki maksaa 400 €, mutta perustoimeentulotuella yksin asuvan vuokra korvataan 675 euroon asti.
 4. Perustoimeentulotukea sai asumistuen ohella vuokramenoja varten kesäkuussa 135 000 kotitaloutta.
 5. Kesäkuussa 65 000 kotitaloudella ei ollut vuokramenoista yhtään omavastuuosuutta.
 6. Tammikuussa vastaava luku oli 36 000 kotitaloutta eli määrä on tuplaantunut puolessa vuodessa.

Tukien hakijoiden jatkuva kasvu on aiheuttanut pelkoa työllisyystilanteesta kuin myös alati nousevista vuokrista. Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki epäilee tukien valuvan suoraan vuokrahintoihin. Esimerkiksi Helsingissä vuokrahinnat ovat yksinasuvalle sorvattu juuri sille tasolle, minkä Kela vielä suostuu maksamaan kokonaisuudessaan. Helsingissä yleisin vuokrahaarukka on 650-700 € ja Kelan korvaama osuus 675 €.

 

3 thoughts on “Nyt se on myönnetty: Tuet nostavat vuokratasoa

 • 27.7.2017 at 12:07
  Permalink

  No voi pyhä yksinkertaisuus. Nytkö se vasta rikkiviisaille selvisi? Minä olen tiennyt sen jo -90 luvun alusta asti.

  Jos otettaisiin ”äkikuolema” ja kaikki vuokratuet poistettaisiin koko maasta kerralla, niin kaikki ne rahan-ahneet vuokranantajat joutuisivat tiputtamaan vuokriaan koska vuokralaiset muuttaisivat pois. Syrjäisen rannikkokaupungin (=helsingin) kieroutunut asuntokeinottelu/hinnoittelu korjautuisi kerralla ja koko Suomeen saataisiin myyntiin kohtuuhintaisia asuntoja. Vuokra-asunto kupla puhkeaisi kerralla kun ”maksimivoitot” katoaisivat sijoittajien näpeistä. Tämänhän laski jo Pauli Vahtera kauan aikaa sitten.

  Tämä kuplan puhkeaminen on edessä seitsemän vuoden päästä. Kansasta riippuukin se syntyyko siitä 10 vuoden lama, vai siirretäänkö omaisuutta kohtuuhintaisena seuraaville sukupolville. Ihmisellä kun on tarve olla aina ahne. Eivätkä ahneet näe sitä että oma ahneus kiihdyttää inflaatiota ja se puree itseäänkin persuksiin.

  Jos otettaisiin talouden ”äkkikorjaus” niin sillä olisi pakoloistenkin osalta tervehdyttävä vaikutus. Kukaan ei vuokraisi loiselle asuntoaan jos siitä ei saisi rahaa. Ne kun elävät yhteikunnan tuilla. Suomessa asuvien kansalaisten määrä laskisi roimasti.

  Reply
 • 27.7.2017 at 21:18
  Permalink

  Hassu yhteensattuma. Tuo 65 000 taloutta, joille vuokra maksetaan kokonaan veronmaksajien rahoista, on aika tarkalleen sama määrä, mitä Suomessa on somaliperheitä. Kyllä luonto on ihmeellinen.

  Reply
 • 27.7.2017 at 21:19
  Permalink

  Asia on ollut selvä jo aikojen alusta lähtien, mutta poliittisista syistä ja ”vaietaan asia kuoliaaksi” -ajattelun vuoksi asiasta on oltu kuin kusi sukassa. On lukuisia muitakin ”tutkimuksia”, joiden ”tulos” on tavallisen kuolevaisen kansan keskuudessa tiedetty iät ja ajat. Sitten jonkin yliopiston dosentti tai peräti professori pieraisee asian lehtien palstoille, jossa siteerataan tuon valopään johtopäätöksiä kuin hän olisi mikäkin sateentekijä.
  Suuri tunnettu kupla ja kusiaispesä, jota ei kouhaista on luonnollisesti pakolaispolitiikka ja ”rikastuttajien” tuomat lieveilmiöt kaikissa väreissä. Eräs tämän ajan suuri linnunpoikasen pussipaska on se, että pakolaiset saavat tasantarkkaan yhtä paljon sosiaalitukia kuin me kanta-asukassuomalaisetkin. Mutta kuten nuivat sen tietävät peruskallioon hakatun todellisen suhdeluvun ollessa, että haittamaahanmuuttajat ja nämä elämäntapa eläkeläiset vetävät taikaseinästä ja Kelan Gold Cardilla 4,4 kertaista ”sosiaaliturvaa” meihin verrattuna.
  Mutta meneppäs omalla naamallasi pyytämään sossusta jotain tähdellistä. Sinut korjaa poliisi putkaan, jossa olet syömättä ja juomatta 12-tuntia ”elämyksenä”, sillä sehän on sinulle aivan ”uutta” ja jotain ”ennen kokematonta”. Siis, se nälkä ja jano. Niin kuollakin sinne voi. Kaikki on vain siitä kiinni kuinka sukset on rasvattu.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.