Minnesotassa vieraillut ylikomisario Jari Taponen suositteli somalien rekrytoimista poliisiin

Monessa mukana ollut nykyisin ylikomisario Jari Taponen oli keväällä 2015 mukana Kirkon ulkomaanavun järjestämällä matkalla Minnesotaan USA:ssa. Silloin Taponen toimi Helsingin poliisin ennaltaehkäisevän työn johtajana. Hän piti  kokemuksia vähemmistöjen, mm. somalien, rekrytoimisesta poliisiin erittäin rohkaisevina.

Retkellä oli mukana myös Nuoret Muslimit ry:n edustaja Hunderra Assefa.

– Minnesotassa on maailman suurin diasporassa elävä somaliyhteisö. Siellä rikollisuus väheni 30 prosenttia sen jälkeen, kun yhteisöön saatiin ensimmäinen somalitaustainen poliisi, Taponen sanoo HS:lle.

Nyt Minnesotassa on somalipoliiseja jo kymmeniä, minkä uskotaan vaikuttaneen siihen, että jännitteet yhteisöjen välillä ovat vähentyneet.

Myös Nuoret Muslimit ry:n Hunderra Assefa kannattaa ajatusta monikulttuurisista poliiseista Suomessa. Hänen mielestään viesti menee perille parhaiten, kun se tulee yhteisön sisältä.

Minnesotan poliisin ja vähemmistöjen välisten suhteiden lämmittämis-projektissa poliisivoimiin otettu somalitaustainen Mohamed Noor ampui lauantaina  (15.07.) Justine Ruszczyk Damondin tämän ollessa poliisin partioauton sivulla kertomassa mahdollista meneillään olevaa seksuaalirikosta koskevasta havainnostaan, jonka takia Damond oli hälyttänyt paikalle poliisipartion. Tapaus on nostattanut uuden arvosteluaallon USA:n poliisin aseenkäyttöä kohtaan. Noorilla ja hänen partiokaverillaan eivät vartalokamerat olleet tuolloin toiminnassa. Kuvassa (alla) Mohamed Noor.

Ylikomisario Taponen on ollut esillä mm. Helsingin Rautatientorilla kevään mittaan olleiden ”Oikeus elämään” ja ”Suomi ensin” -mielenosoitusleirien purkamisista ja uudelleenpystytyksistä säädettäessä.

Jari Taposen Minnesotan-matkasta uutisoi Iltalehti 27.04.2015: ”Rikollisuus väheni 30 prosenttia”
HS: Poliisi haluaa riveihinsä enemmän somaleja.

Jari Taponen ja Ihmisoikeusliitto.

Jari Taponen: ”Helsingissä ei ole katujengejä.

Iltalehti Mohamed Noorin ja Justine Damondin tapauksesta.

Minnesotan poliisin tapahtumanauhoite on kadonnut Youtubesta, mutta saattaa olla vielä amerikkalaisten sanomalehtien nettiversioissa kuultavissa.

One thought on “Minnesotassa vieraillut ylikomisario Jari Taponen suositteli somalien rekrytoimista poliisiin

  • 13.9.2017 at 04:50
    Permalink

    Eikö esim eri kulttuurista oleva kunnioita amerikkalaista poliisia…? Vai miksi rikokset ovat vähentyneet vasta sitten kun poliisi on samasta kulttuurista…?vai onko kenties samasta kulttuurista olevan poliisin rikoksista ilmoittamis kynnys noussut…?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.