$1,6 miljardia Trumpin Meksikon-muuriin

Lakialoite jyvittää 1,6 miljardia dollaria Donald Trumpin äänestäjilleen lupaamaan muuriin Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle. Muurin rahoittava aloite jyvittää rahat vuodelle 2018.

Konservatiiviset poliitikot ovat viime päivinä varoittaneet, että he vetävät tukensa budjetilta, ellei aloite mene läpi. Aloitteen raportti julkaistaan ensi viikolla ja se tarkentaa mihin muurin osiin ja mihin paikkoihin rahoitus on tarkoitettu.

Kaikkiaan aloite jyvittää 13,8 miljardia dollaria rajavalvontaan. Tästä $1,6 miljardia menee muuriin, $100 miljoonaa 500 rajavalvojan palkkaamiseen, $131 miljoonaa uuteen rajanvalvontateknologiaan, $106 miljoonaa lentokoneisiin ja tunnistimiin ja $109 miljoonaa turvallisuustarkastusvälineisiin.

Tämän lisäksi aloite lisää $619,7 miljoonaa siirtolaisten valvontaan ja tullivalvontaan.

Asiasta raportoi The Hill ja Donald Trump: