Mauno Koiviston maanpetossyyte nurin – Syynä ”Koiviston konklaavi”?

Julkisuuteen on tällä viikolla päätynyt Helsingin käräoikeuden päätös, jossa oikeus ilmoittaa, ettei se käsittele kansalainen Antti Heinosen haastehakemusta, jossa presidentti Mauno Henrik Koivistoa syytetään törkeästä valtiopetoksesta 6.5.1992, jolloin Koivisto toimi tasavallan presidenttinä.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että tiettävästi hakemus on jätetty jo 25 vuotta sitten. Kuitenkin se otettiin vireille vasta tämän vuoden maaliskuun lopussa, ja käräjäoikeus antoi päätöksensä toukokuun alussa.

Oikeuden hitaan käsittelytahdin lisäksi on monella taholla ihmetelty syytteen perusteita, eli sitä, mitä oikein tapahtui 6.5.1992. Nykysuomen tutkivat journalistit selvittivät asian.

Toukokuun kuudentena päivänä vuonna 1992 kokoontui ns. Koiviston konklaavi, jolla nimellä kutsutaan presidentti Mauno Koiviston koolle kutsumaa tuomioistuinten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten edustajien tapaamista.

Presidentinlinnaan kokoontui silloin noin 30 henkeä, muun muassa korkeimman oikeuden täysivaltainen kokoonpano. Arvellaan, että tässä tapaamisessa Koivisto painosti korkeimman oikeuden jäseniä olemaan myötämielisempiä pankeille velallisten ja pankkien välisissä oikeudenkäynneissä.

Koivisto piti virheellisenä erityisesti Korkeimman oikeuden 3.4.1992 tekemää päätöstä, jonka mukaan pankilla ei ollut oikeutta yksipuolisesti nostaa lainansaajan korkoa. Koiviston mielestä tuomioistuinten oli ajateltava erityisesti pankkien asemaa. Pankit kärsivät massiivisista ongelmaluotoista toisaalta talouslaman vuoksi ja toisaalta siksi, että ne halusivat periä luotoista devalvaatiokorotukset, mikä oli monelle yritykselle liikaa.

On väitetty, että kokouksen jälkeen Korkeimman oikeuden linja muuttuikin velallisia kohtaan ankarammaksi. Toisin sanoen Koivisto halusi pelastaa pankit velallisten kustannuksella. Tämän on tulkittu johtaneen tuhansien yritysten ja yksityishenkilöiden talousahdinkoon, konkursseihin ja jopa itsemurhiin.

Koivisto oli pyytänyt keskustelua Korkeimman oikeuden presidentin kanssa sekä ennen että jälkeen varsinaista kokousta. Koiviston keskusteluista on olemassa muistiinpanot. Presidentti Tarja Halonen kuitenkin päätti salata ne ulkopuolisilta.

Arja Alho puolestaan on kiistänyt Uuden Suomen blogissaan koko Koiviston konklaavin olemassaolon sekä Koiviston muistiinpanojen salaamisen.

Lähde: Wikipedia

21 thoughts on “Mauno Koiviston maanpetossyyte nurin – Syynä ”Koiviston konklaavi”?

 • 17.5.2017 at 11:41
  Permalink

  Koiviston työnantaja oli KGB, ei Suomen kansa
  http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&a … &author=83

  Koivisto ajoi Suomen lamaan, sivujuonteena velkaannuttaa Suomi ja liittää Suomi Euroopan Unioniin. Tämä on valtiopetos.Laman seurauksena

  65 000 yritystä kaadettiin täysin perusteettomasti
  * 600 000 jäi työttömäksi, joista osa jäi rakennetyöttömäksi
  * Lähes velaton Suomi ajautui yli 100 miljardia velkaa olevaksi
  * Suomen kansa maksoi pankkituen ja pääomatuen
  * 57 000 nuorta aikuista +-25 vuotiaita kärsii edelleen 90-luvun takia
  * 14 500 yrittäjää päätyi surullisesti itsemurhaan ylivoimaisen tilanteen edessä.

  https://youtu.be/-vziUPPE7p0

  Koivisto torppasi Suomelle tarjotun Karjalan palautuksen Neuvostoliiton romahtaessa, siitä olisi tullut Suomen talouden- ja viennin kannalta liian kannattavaa, yhteys Jäämereen olisi toteutunut.

  Tämä piti estää, mitään toivoa ei saanut Suomelle antaa, lisäksi 400 000 evakkoa ei saanut oikeutusta menettämälleen omaisuudelle. Koivisto esti Kremlin sotahistoria-arkistojen avaamisen 1992.Ei KGB miehenä halunnut tunnustaa Viron ja Baltian maiden itsenäisyyttä.

  http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&a … &author=10
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjala-kysymys

  Koiviston ansioluetteloon voi lisätä vielä, että päästi somalit Suomeen.

  Reply
 • 17.5.2017 at 11:44
  Permalink

  Tämä 6.5.1992 on syytä muistaa kun hehkutetaan suurta ”valtiomiestä”.

  Reply
 • 17.5.2017 at 12:27
  Permalink

  Tästäkin on puhuttu vuosia, myös Koiviston ajamasta suomettumisesta, mutta kansalta menee kaikki ohi. Heikki Urmas valottaa Koiviston KGB yhteyksiä erinomaisesti kirjassaan Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät.

  Reply
 • 17.5.2017 at 14:17
  Permalink

  Koivistoon pätee hyvin sanonta ”mitä suurempi huijaus sen paremmin se uppoaa. ” Tuo vuosi 1992 voi viitata myös NL romahdukseen ja Heikki Rautkallion Moskovan päiväkirjoihin, jonka mukaan Koivisto esti Suomelle tarjotun Karjalan palautuksen ja sota-arkistojen avaamisen, jota Jeltsin Kremlistä ehdotti. Peppukipeää Koivistolle tuotti myös Viron itsenäistyminen. Eipä siis ihme, että Juncker ja media ovat ylistäneet edesmennyttä presidenttiä ” vapauden ja demokratian” suurmiehenä.

  Turha on ollut tuuleen huudella, kun maa on oikeuslaitosta myöten mätä!

  Reply
  • 24.5.2017 at 16:48
   Permalink

   Tiedoksi että Koivisto salassa avusti Viroa sen itsenäistymisen aikana. Rahallinen tuki piilotettiin kulttuuri- ja urheilutoimintaan. Syytetään häntä oikeista asioista, ei keksityistä.

   Reply
 • 17.5.2017 at 14:17
  Permalink

  Koivisto takasi valtion nimissä lainat. Ei ole vaikea arvata mitä pankkiporsas tekee koroille.

  Itse tunne muutaman perheen tuolta ajalta. Kaikki meni. Maksavat edelleenkin pelkkiä korkojen korkoja ilman mahdollisuutta selvitä veloistaan.

  Tässä on meillä koko kansan presidentti. Samanlainen marionetti pankeille kuin nykyajan politikotkin.

  Reply
 • 17.5.2017 at 14:46
  Permalink

  ”Koiviston konklaavi ”, http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi

  Näistä asioista valta-VALE-media, rikollisten vallanpitäjien sylikoira on täysin vaiti.

  Kukaan ei näytä olevan kiinnostunut niiden kymmenien tuhansien omaisten surusta, joiden läheisen Koivisto toiminnallaan ajoi epätoivoiseen itsemurhaan?
  On arvioitu n. 14000 näiden itsemurhan tehneiden lukumääräksi.

  65.000 konkurssiin TARKOITUKSELLISESTI pakotettua yritystä ja moninkertainen määrä menetettyjä työpaikkoja, useimmat lopullisesti ja kymmenille tuhansille ihmisille kymmenien vuosien velkaorjuus, kun pankeille annettiin vapaat kädet periä saatavat moneen kertaan samat saatavat. Mauno Koivisto sai tietoisella tarkoituksellaan aikaan tämän Suomen rikoshistorian varmastikin suurimman RYÖSTÖOPERAATION – ja massamurhan kuten jotkut käytännössä joukkoitsemurhan tulkitsevat.

  Reply
 • 17.5.2017 at 14:56
  Permalink

  Oikeus-”gangsterin” valvoma DEMLALAINEN ”oikeus”-laitos ajoi Mauno Koiviston maanpetossyytteen nurin.

  Mikä on Demla?

  Näin kirjoitti M a g n e e t t i m e d i a 14.11.2013:

  ”Kirjainyhdistelmä Demla (ent. Suomen Demokraattiset Lakimiehet) on monille etäisesti tuttu. Se symboloi Suomen oikeuslaitoksen poliittista korruptiota. Demla on kommunistien vuonna 1954 perustama vasemmistolainen lakimiesyhdistys, joka Neuvostoliiton aikana piti tiiviisti yhteyttä idän ”edistyksellisiin” (so. kommunisteihin). Sen tavoitteena on ohjailla suomalaista oikeusjärjestelmää ja lainsäädäntöä oman poliittisen arvopohjansa mukaisesti. Sillä on kautta historiansa ollut huomattavasti valtaa maassamme, ja monet Demlan jäsenistä ovat kuuluneet presidenttiä (Halonen) ja pääministeriä (Jäätteenmäki) myöten korkeimpaan valtiojohtoomme. Juuri järjestön vaikutusvalta tekee siitä vaarallisen; demlalaiset ovat perinteisesti olleet avainasemassa esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä.

  Vasemmiston taktiikoille uskollisena Demla on julkilausumissaan piilottanut todelliset tavoitteensa ympäripyöreän ihmisoikeushötön taakse. Kommunismin edistäminen on sittemmin vaihtunut monikulttuurin kannattamiseen ja muun muassa aseiden omistusoikeuden vastustamiseen. 2000-luvulla demlalaisten toiminta on herättänyt suomalaisissa närkästystä etenkin siksi, että yhdistyksen jäsenet ovat pyrkineet aktiivisesti rajoittamaan suomalaisten sananvapautta oikeusteitse.

  Ruben Stiller totesi taannoin Yle Puheen keskusteluohjelmassa, että Suomeen tarvittaisiin lakimiesryhmä, joka ottaisi asiakseen ”rasistien” (eli monikulttuurisuutta vastustavien) jatkuvan ahdistelun. Demla on juuri se ryhmä.”

  Reply
 • 17.5.2017 at 15:04
  Permalink

  KGB Koivisto haudataan (IS) valtiollisessa seremoniassa Rytin ja Kekkosen väliin helatorstaina.

  Reply
  • 17.5.2017 at 15:32
   Permalink

   Ryti oli yksi avainhenkilöistä pelastettaessa Suomen itsenäisyys kesällä 1944.
   Ennenkaikkea kommunistien toimesta hänet sitten laitettiin palkkioksi vankilaan moneksi vuodeksi, tosiasiallisesti häväistiin ja tarkoituksellisesi painettiin unohduksiin.
   Voidaan kysyä, olisiko Ryti suostunut uhrautumaan maamme itsenäisyyden puolesta, jos hän olisi tiennyt, että maanpetturit myöhemmin tuhoavat Suomen itsenäisyyden alistamalla sen EU-diktatuurin provinssiksi.

   Jo Ryti aikoinaan varoitti maan sisäisistä vihollisista.
   Näitä maan sisäisiä vihollisia onkin nyt sitten pilvin pimein:

   ””SUOMI – KRIMINAALIKRATIA”,
   http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/05/suomi-kriminaalikratia.html

   Reply
 • 17.5.2017 at 15:42
  Permalink

  Romanian Nicolae ja Elena Ceausescu saivat valtion sijaan kunniaseremonian hautaukseensa omalta kansalta.

  Reply
 • 17.5.2017 at 16:05
  Permalink

  Mauno Koivisto sanoi EI Karjalalle ja KYLLÄ somaleille!

  Reply
 • 17.5.2017 at 18:12
  Permalink

  Mauno Koivisto on käyttänyt sotaveteraaneille tarkoitettua avopalvelua, jonka avulla veteraani voi hankkia erilaisia kotipalveluita 700 eurolla vuodessa.

  Sosiaaliavustuksen kaltaisen tukimuodon myöntää vuosittain sosiaali- ja terveysministeriö Valtionkonttorille. Se jakaa tuen kunnille, jotka puolestaan jakavat sen veteraaneille.

  Tukimuodon avulla esimerkiksi helsinkiläinen veteraani voi hankkia määrärahan edestä itselleen vaikkapa siivousta, ikkunoiden pesua, pesulapalveluja tai lounasseteleitä.

  Seiskan saamien tietojen mukaan presidentti Koivisto käytti vuonna 2013 silloisen 600 euron määrärahansa juuri ilmaisiin lounasseteleihin.

  Koivisto ei ole toiminut tilanteessa mitenkään lainvastaisesti, sillä hän on veteraanina oikeutettu tukeen.

  On kuitenkin sanomattakin selvää, ettei varakas presidentti välttämättä tarvitsisi tukea selviytyäkseen päivittäisestä elämästä. Manu nimittäin tienasi vuonna 2013 yli 190 000 euroa. Mies nauttii muun muassa presidentin eläkettä, joka on verovapaata tuloa.

  Reply
  • 18.5.2017 at 15:27
   Permalink

   Ja kun suomalaisen mafian lonkerot ulottuvat vallan ylimmille portaille asti!

   Reply
 • 21.5.2017 at 12:43
  Permalink

  Ilmajoella Mauno Koiviston toimia kaikki ei vieläkään hyvällä muistele. Koivisto oli yhtenä pääjehuna yhdessä demarien punapääoman ja ruotsinkielisen pääoman kaato- ja ryöstöhankkeessa, jossa Ilmajoella toiminut Vesi-Seppo ja sen tytäryhtiöt ajettiin väkisin konkurssiin. Yhtiöillä oli enemmän varoja kuin velkaa, siitä huolimatta se VS-yhtiöt tuhottiin. VS-yhtiöiden demlalaiset pesänhoitajat ovat konkurssista lähtien hyötyneet ja eläneet leviää elämää. Edelleen vuosikymmeniä jatkuneelle konkurssille ja sen päättymiselle ei ole kirjoitettu viimeistä pistettä.

  ”VS-yhtiöt oli kymmenessä vuodessa tehnyt häikäisevän nousun rakennusalalla. Yhtiö oli erityisesti kunnostautunut rakennusviennissä ja oli vuonna 1980 pääsemässä Irakin rakentamisessa huipputasolle. Projektin arvo oli nykymittapuun mukaan noin miljardi euroa. Työpaikkoja VS-yhtiöt antoi yli 1200 ihmiselle.

  Tietokirjailija Kauko Parkkinen teki vuonna 2003 pyynnöstä VS-yhtiöiden tuhosta kertovan kirjan; Laillinen murha, Visen taru ja tuho. Kirjassa käy ilmi se häikäilemättömyys jota johtavassa asemassa olevat sosialidemokraattiset poliitikot ja SDP:n mandaatilla korkeissa viroissa istuvat henkilöt käyttivät saadakseen VS-yhtiöt konkurssiin ja sen myötä rakennustoiminnot punapääoman omistamalle Rakennuskunta Hakalle.

  SKOP ja Postipankki lopettivat yhtiöiden luotottamisen, vaikka oli tiedossa, että yhtiöllä on hyvä maksuvalmius ja jo sovittu iso urakka Irakissa. Pelurina häärivät Postipankin Seppo Lindblom sekä silloinen pääministeri Mauno Koivisto. Molemmat demareita ja keskenään hyviä ystäviä. Hyvä Veli-verkoston ehdotonta eliittiä.

  Koivisto oli syyskuussa 1980 ottanut yhteyttä Irakin edustustoon ja vaatinut, että rahaliikenne Vise-yhtiöihin on saatava poikki. Koivisto oli toimittamassa tätä asiaa kaksi tai kolme kertaa. Irakilaiset olivat todenneet, että heillä on voimassa oleva sopimus rakennusurakoista. Postipankki Hautalalle suositteli aikoinaan eräs demarijohtaja. Hautala teki virheen kun uskoi häntä. Kun kävi ilmi, että Postipankki ryhtyy ajamaan Viseä alas, niin Hautala järjesteli rahoitusta Englannista, mutta se oli silloin jo liian myöhäistä…”

  http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=10559&mobile=off

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.