Suomelle suosituksia YK:n rotusyrjinnän vastaiselta komitealta

Yhdistyneiden kansakuntien rotusyrjinnän vastainen komitea tutki Suomen rotusyrjinnän poistamista koskevan määräaikaisraportin.

Raportti annettiin rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen täytäntöönpanosta vuonna 2015. Komitea julkisti loppupäätelmänsä 12.5. Genevessä, Sveitsissä.

Suomi sai kiitosta itsekriittisestä raportistaan sekä avoimesta ja rakentavasta vuoropuhelusta komitean kanssa. Myönteisenä pidettiin uutta yhdenvertaisuuslakia, useiden ihmisoikeussopimusten ja –pöytäkirjojen hyväksymistä sekä erinäisiä hallituksen hankkeita ja ohjelmia, kuten kansallisia perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmia ja kotouttamisohjelmaa.

Komitea suosittaa muun muassa rasistisen vihapuheen ja rasistisesti motivoituneen väkivallan tehokasta tutkimista, syyttämistä ja rankaisemista. Turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien siirtolaisten suojelun osalta komitea suosittaa muun muassa varmistamaan, että turvapaikanhakijoita ei oteta säilöön rangaistusluonteisissa oloissa ja että vastaanottokeskuksissa ylläpidetään riittävää kapasiteettia majoituksen, peruspalvelujen ja humanitaarisen avun tarjoamiseksi.

Suomen alkuperäiskansan saamelaisten osalta komitea toistaa suosituksensa saamelaiskäräjien vaaliluetteloon hyväksymisen edellytyksistä painottaen saamelaisten itsemääräämisoikeutta asemansa ja yhteisönsä jäsenyyden osalta. Maaoikeuskysymyksiin suositetaan ratkaisun löytämistä lainsäädäntöä muuttamalla ja ottaen huomioon Kansainvälisen työjärjestön ILO:n yleissopimuksen nro 169 alkuperäis- ja heimokansoista. Komitea suosittaa ratifioimaan em. yleissopimuksen sekä muun muassa hankkimaan saamelaisten vapaan, ennakkotietoon pohjautuvan suostumuksen ennen perinteisiin maa-alueisiin ja luonnonvaroihin liittyvien hankkeiden hyväksymistä.

Lisäksi komitea antaa suosituksia muun muassa romanien työllisyydestä, asumisesta ja romanilapsien koulunkäynnistä, ulkomaalaisiksi oletettujen henkilöiden syrjinnästä sekä suvaitsevaisuuden, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämistä koulujen opetussuunnitelmissa.

Päätelmiin liittyy suosituksia, joiden täytäntöönpanosta raportoidaan komitealle vuoden kuluttua. Suomen seuraava määräaikaisraportti yleissopimuksen täytäntöönpanosta annetaan vuonna 2021.

Lähde: Valtioneuvosto.fi

10 thoughts on “Suomelle suosituksia YK:n rotusyrjinnän vastaiselta komitealta

 • 15.5.2017 at 13:02
  Permalink

  Olen YK:n kanssa samaa mieltä. Suomalaisten syrjiminen pitää lopettaa. Ja tasa-arvon nimissä suomalaisille pitää antaa samat sosialietuudet kuin matuillekkin.

  Reply
 • 15.5.2017 at 14:18
  Permalink

  Olen samaa mieltä YK:n kanssa, että suomalaisia ei pitäisi alistaa ja syrjiä jos kertoo totuuden naisiin kohdistuvista raiskauksista ja muista rikoksista.

  Reply
 • 15.5.2017 at 15:28
  Permalink

  Kyllä! Me Suomalaiset olemme niin uniikki ja pieni kansa että meitä on YK:n suojeltava tänne väkisin tunkeutuvilta muukalaisilta.

  KIITOS YK !

  Reply
 • 15.5.2017 at 15:45
  Permalink

  Esimerkiksi näin EU-diktatuuri ja EU:ta nuoleskelevien läpeensä korruptoituneiden psykopaattien johtama Suomi tukevat eurooppalaisten tuhoamista maahantunkeutuja-invaasion alle: ”EU ja Suomi mafian alihankkijana?”, https://beta.oikeamedia.com/o1-18209

  Reply
 • 15.5.2017 at 15:52
  Permalink

  Useimmissa EU-diktatuuriin alistetuissa maissa on vallassa maanpetturi-hallitus – joka varmasti on tietoinen esim. seuraavasta: ”Raportti: vain 2.65 prosenttia Italiaan meren yli tulevista oikeasti pakolaisia”, https://beta.oikeamedia.com/o1-16104

  Reply
 • 15.5.2017 at 16:06
  Permalink

  Suomalaisten olisi korkea aika herätä horroksestaan ja eliminoida Suomen ja kantasuomalaisten tuhoa ajavat maanpetturit vallankahvasta (ja erota Britannian lailla EU-diktatuurista sekä taloudellemme katastrofaalisesta eurosta) :

  ”Prof. Heinsohn: Maahanmuuttajien vyöry lopettaa Euroopan vuoteen 2050 mennessä

  950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä!
  Näin toteaa saksalainen professori Heinsohn, jota on kutsuttu 21. vuosisadan Karl Marxiksi…”

  Artikkeli kokonaisuudessaan: https://vaestotiede.wordpress.com/2015/12/01/prof-heinsohn-maahanmuuttajien-vyory-lopettaa-euroopan-vuoteen-2050-mennessa/

  Reply
 • 15.5.2017 at 16:19
  Permalink

  Näin toimii sellaisen valtion hallitus, joka toimii oman maansa ja kansansa puolesta, eikä sensijaan toteuta ylikansallisten takapirujensa agendaa:

  ”Unkarin tupla-aita kohta valmis: yksikään ei tule läpi

  Unkarin etelärajan toinen turva-aita alkaa olla pian valmis. Pääministeri Viktor Orbanin neuvonantaja György Bakondi kertoi Radio Kossuthin 180 minuuttia-ohjelmassa, että aita valmistuu ajallaan.

  Rajan takana Serbiassa tuhannet laittomat maahantulijat ovat pitäneet lakkoja ja mielenosoituksia ja vaatineet päästä Unkarin läpi mm. Suomeen ilmaisen ylläpidon piiriin, mutta György Bakondi jyrisi:

  – Unkari ei kuuntele minkäänlaisia vaatimuksia laittomilta siirtolaisilta. Meitä ei voi kiristää eikä painostaa. Me pidämme kiinni oikeusvaltion periaatteista.

  Bakondi jatkoi, että Länsi-Euroopassa puhutaan laittomista siirtolaisista kaksinaamaisesti, mutta Unkarissa rakastetaan puhdasta ja rehellistä puhetta:

  – Pidämme valtiomme rajan kiinni kansalaistemme turvallisuutemme takaamiseksi, ja teemme kaikkemme, jotta sama turvallisuus on myös muualla Euroopassa. Unkarin läpi ei kuljeta.”

  https://pt-media.org/2017/03/17/unkarin-tupla-aita-kohta-valmis-yksikaan-ei-tule-lapi/

  Reply
 • 15.5.2017 at 16:47
  Permalink

  Puola kuuluu myös niihin poikkeuksiin EU-diktatuuriin alistetuissa maissa, joissa ei ole maanpetturihallitus vallassa:

  ”Puolan hallitus ei hyväksy monikulttuurin ”veristä elonkerjuuta”

  Puolan hallituksen sisäministeri vahvisti, ettei Puola aio toistaa Etelä-Euroopan monikulttuurista politiikkaa, jonka hän sanoo johtaneen ”veriseen elonkerjuuseen” lukuisina terrori-iskuina pakolaiskriisin alettua.

  ”Monikulttuurin politiikka on tuonut Etelä-Eurooppaan verisen elokerjuun terrori-iskujen kautta”, kertoi Puolan sisäministeri Mariusz Błaszczak Puolan radiolle tiistaina.

  Konservatiivisen Laki ja oikeus -puolueen hallitus on kieltäytynyt ottamasta vastaan maahanmuuttajia Lähi-idästä ja Afrikasta EU:n ohjelman mukaisesti, joka siirtäisi 98 000 ihmistä Italian ja Kreikan leireiltä muualle Eurooppaan.

  EU:n pakolaiskriisiä käsittelevässä huippukokouksessa syyskuussa 2015 Puolan edellinen Donald Tuskin Kansalaisfoorumin johtama hallitus hyväksyi 4 500–5 000 turvapaikanhakijaa. Seuraavassa kuussa Laki ja oikeus otti kuitenkin murskavoiton Kansalaisfoorumista ja hylkäsi edellisen hallituksen pakolaiskannan.

  ”Edeltäjämme, jotka hyväksyivät tuhansia pakolaisia – maahanmuuttajia Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta – aikoivat luoda kriisin”, Błaszczak sanoi. Hän lisäsi, että niin kauan kuin Laki ja oikeus on vallassa, se ei ”aikoisi toistaa sitä, minkä kanssa kamppailemme Etelä-Euroopassa”.

  Błaszczak myös toi jälleen esille mahdollisuuden uudelle valtavalle pakolaisvyörylle, johon Puola valmistautuu rakentamalla leirejä kuten Unkarissa. Erdoğanin voitettua kansanäänestyksen Turkissa lisääntyy mahdollisuus Turkin ja EU:n sopimuksen purkamiselle, mikä johtaisi jälleen tuhansien vyöryyn Lähi-idästä Kreikkaan ja jälleen kohti Pohjois-Eurooppaa.

  Puolalaisen ministerin kommentit tulivat päivä sen jälkeen kun äänestys oli paljastanut, että kannatus hallituksen pakolaispolitiikalle oli korkeampi kuin koskaan, 70 prosenttia.”

  Edellä oleva teksti on peräisin seuraavasta: https://www.vastarinta.com/puolan-hallitus-ei-hyvaksy-monikulttuurin-verista-elonkerjuuta/ ja perustuu Breitbartissa olleeseen artikkeliin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.