Eurajoen epäilty vaalilahjonta – tutkintapyyntö poliisille!

Nykysuomi uutisoi kuluvan viikon maanantaina, kuinka Eurajoella epäiltiin Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaan Emin Karacan syyllistyneen lahjontaan järjestämällä bussikyytejä äänestäjille, jakaneen vaalimainoksiaan ennakkoäänestyspaikalla ja tarjonneen äänestäneille suklaata. Alkuperäinen uutisemme on luettavissa oheisesta linkistä.

Nykysuomi on nyt saanut uutta, ajankohtaista tietoa asiasta. Eurajoen kunnan keskusvaalilautakunta on pitänyt ylimääräisen kokouksen 5.4.2017. Kokouksessa käsiteltiin Eurajoen kunnan ennakkoäänestyspaikassa K-Supermarket Eurajoen tiloissa sunnuntaina 2.4.2017 tapahtuneita asioita. Keskusvaalilautakunta on päättänyt tehdä asiasta tutkintapyynnön poliisille. Tutkintapyyntö on vastaanotettu Lounais-Suomen poliisin Rauman yksikössä torstaina 6.4.2017 klo 10.20.

Nykysuomi sai tänään myös tietoonsa, että lahjonnasta epäilty Emin Karaca on 20.11.2016 valittu Rauman Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi vuodelle 2017.

Keskustelua Eurajoella on aiheuttanut myös se, että Kokoomus on luvatta ja kielloista huolimatta käyttänyt Eurajoen vaakunaa omassa vaaliesitteessään. Kunnan vaakunan käyttö on tarkoitettu kunnan virallisen toiminnan ja luottamushenkilöorganisaation symboliksi ja arvokkaaseen edustukselliseen käyttöön. Hallintosäännön mukaan kunnanjohtaja päättää kunnan vaakunan käyttöoikeuden myöntämisestä ulkopuoliseen käyttöön.

Kokoomukselle lupaa vaakunan käyttöön ei ole annettu. Paikallisten lähteiden mukaan puolet esitteen 10 000 kappaleen painoksesta oli ehditty jakaa viime viikolla, kun Kokoomusta muistutettiin, että vaakunaa ei saa luvatta käyttää. Tästä huolimatta loput painoksesta on lähteidemme mukaan jaettu tällä viikolla.

 

2 thoughts on “Eurajoen epäilty vaalilahjonta – tutkintapyyntö poliisille!

 • 6.4.2017 at 14:44
  Permalink

  Kyseisen vesselin ei pitäisi muutenkaan olla edes ehdolla Suomessa vaan ihan jossain muussa maassa.

  Reply
 • 6.4.2017 at 18:50
  Permalink

  Karaca tartutti sukunsa rappiotavat sekoomusnuoriin. Tartuntapintaa oli jo ennestään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.