Vuosi 2017 tuo kaikille oikeuden verkkopankkitunnuksiin

Vuodenvaihteessa tapahtuva lakimuutos antaa kaikille kuluttajille yhtäläisen oikeuden perusmaksutiliin ja verkkopankkitunnuksiin.

 

Lakimuutoksen jälkeen pankki ei voi estää verkkopankkitunnusten saamista esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän perusteella. Tähän asti pankki on voinut evätä oikeuden verkkopankkitunnuksiin maksuhäiriömerkinnän takia.

Lakimuutos perustuu EU-direktiiviin. Unionin alueella asuvan henkilön pitää saada pankkitili minkä tahansa EU-valtion pankista. Jos pankki jättää tilin avaamatta, syynä pitää olla joko rahanpesu, terrorismin rahoitus tai pakotteet.

 

2 thoughts on “Vuosi 2017 tuo kaikille oikeuden verkkopankkitunnuksiin

 • 26.12.2016 at 17:18
  Permalink

  Tämä enteilee sitä että jatkossa käteinen raha halutaan poistaa kuten Ruotsi, Tanska ja Norja ovat jo ilmoittaneet. Ja sen jälkeen EU:n yllätysverot on helppo kantaa ihmisten tileiltä kun rahoja ei sieltä saa pois.

  Vai mitä tuumisitte jos tileiltä napsaistaisiin pois 15% sielä olevista numeroista?

  Reply
 • 27.12.2016 at 05:19
  Permalink

  kuulosta aika pahalta,muutengi pieni palkka ja isot laskut jotenkiin kuiteenki jää ruuale raha ja jos vielä 15% mene pois eihän sillon jää yhtään mittä

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.