Kansa ei pääse eroon guggenheimista kulumallakaan, uusia ehdotuksia

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti väläyttää ideaa, millä Helsinki-Vantaan lentoasema säilyttäisi kilpailukykynsä. Kukaan ei varmasti ylläty kuullessaan, että E. Lehden mielestä Guggenheim museo nostaisi kyseisen lentokentän maailmankartalle.

 • Helsingissä matkailijavirtoina olisivat olleet touko–kesäkuussa myös risteilymatkustajat, mutta Helsinki-Vantaalla on jatkuvasti myös Kaukoidän-matkustajia.
 • Mitä enemmän eurooppalaisten ja amerikkalaisten matkustajien syöttöliikennettä tänne saadaan, sitä kilpailukykyisempänä Helsinki-Vantaa säilyy, eikä Finnairin tarvitsisi liittoutua jonkin toisen lentoyhtiön kanssa.
 • Aamukone esimerkiksi Lontoosta on Helsinki-Vantaalla puoliltapäivin ja lento kohti itää lähtee illalla. Siinä jää hyvä aikaa tutustua esimerkiksi Guggenheim-museoon, Lehti jatkaa.

Lehti väläyttää, että Vantaan kaupungilla ja valtio omisteisella finnairilla voisi olla kiinnostusta hankkeeseen.

Helsinki kaatoi Guggenheim hankkeen, nyt on siis Vantaan vuoro. Suomessa on 313 kuntaa/ kaupunkia, eli ihan heti ei kokoomuksella lopu paikat kesken.

lähde: helsinginuutiset

One thought on “Kansa ei pääse eroon guggenheimista kulumallakaan, uusia ehdotuksia

 • 16.12.2016 at 14:32
  Permalink

  Lentomatkustus on hiipuva matkustusmuoto. Sen vuoksi Vantaan lentokenttää pitää yrittää pönkittää edes jotenkin, että se säilyisi kilpailukykyisenä.

  Kuka on edes hoksannut että kun suuret ikäluokat, joilla on/oli rahaa, lakkaavat matkustamasta ja kuolevat pois, niin sen jälkeen 40% lennoista on tyhjiä. Tämä kertautuu koko euroopassa joten jatkossa ei tarvitse olla fiksukaan ruudinkeksijä kun arvaa miten lentokenttien on jo käymässä. Tähän on herätty jo koko euroopassa.

  Kaupungeista kaukana olevat kentät eivät ole vetovoimaisia. Suomessa ei ole mitään syytä matkustaa ensin Vantaalle ja sieltä lentää jonnekkin koska jatkossa pienemmät lentokoneet lentävät pienemmille kentille, jotka ovat lähempänä kohteitakin.

  Itse näen suurten lentokoneiden aikakauden olevan jo takana. Pienemmät 80-100 paikkaiset koneet ovat tulevaisuutta. Mutta niiden nopeus on paljon pienempi kuin nykyisillä koneilla ja niiden toimintasäde on paljon pidempi kuin nykyisillä.

  Nykyiset lentokoneet kuluttavat polttoainetta 50-80kg/tunti/matkustajapaikka. Siksi kun Finnairin kone Helsingistä lähtee Bancockiin niin siihen tankataan 130 000 litraa kerosiinia. Ja kun miettii montako kertaa viikossa tuo matka Vantaan ja Bancockin välillä lennetään, niin onhan se täyttä idiotismia. Samalla määrällä kevyttä polttoöljyä lämmitetään 130 omakotitaloa vuoden verran. ja pelkillä Finnairin lennoilla lämmitetään koko Suomi vuoden ajan. Tai vaihtoehtoisest autoliikenne, rahti mukaanlukien.

  Ihan ensimmäisenä lentoliikenteelle pitää saada CO2 vero!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.