Sipilä näki ihmeen: Talvivaaraa ei suljeta!

sipila22222220001”Ja tapahtui niinä päivinä, että kansa joka veronkorotuksissa ja palvelujen leikkaamissa vaeltaa, näki että Sipilä löysi lisää rahaa Talvivaaraan. Aamen.”

Pääministeri Juha Sipilän ilme oli tyytyväinen, kun hän palasi maanantaina Terrafamen kaivoskierrokselta.

– Sotkamossa on tehty ihme, Sipilä totesi saapuessaan median eteen.

Asiasta kertoi Yle 14.11.2016.

2 thoughts on “Sipilä näki ihmeen: Talvivaaraa ei suljeta!

 • 14.11.2016 at 22:49
  Permalink

  ”Ja tapahtui niinä päivinä, että kansa joka veronkorotuksissa ja palvelujen leikkaamissa vaeltaa, näki että Sipilä löysi lisää rahaa Talvivaaraan. Aamen.”
  Jeps 🙂 Aamennus myös täältä.

  Sipilä näki ihmeen, (kyltin Kempeleessä), jossa totuuden mukaisesti ilmoitettiin, ” saatanan Sipilä ”…

  Reply
 • 15.11.2016 at 09:24
  Permalink

  Minä veikkaan mistä nämäkin rahat löytyivät, nimittäin eläkkeistämme ja niiden maksuista.

  Ilmarinen toimitti minulle satunnaisen otoksen kertyneestä eläkkeestäni. Sitä pikaisesti laskeskellen huomasin että eläkkeeni karttuu vain noin 30% siitä määrästä jonka maksan eläkemaksuja. Tietyisti yritys maksaa osansa eläkemaksuista, mutta luulisi että suurempi osa niistä maksuista jotka työntekijäkin maksaa eläkkeeksi, kerryttäisivät eläkettä.

  Aikaisemmissa kirjelmissä on myös ollut kolme eri porrasta siihen, milloin jää eläkkeelle. On ollut 63v, 65v ja 68v. Ja niiden perässä olevien kuukausieläkkeiden on ollut tarkoitus toimia porkkanana jotta ihmiset tekisivät pidempään töitä. Ei ole enää. Nyt on kerrottu mikä on tähän asti kertynyt eläkkeen määrä. MUTTA kun sitä tarkasti laskee niin kertyneen eläkkeen määrää on leikattu 9.8%!!

  Eli, tämä tarkoittaa että aikaisempiin ennusteisiin pääseminen pidentää työuraa tuon 9.8%, mikä on enemmän kuin aikaisempi 3v. Se on 4v 10kk. Eli, tapauksessani minun pitäisi tehdä töitä 72v 10kk jotta saisin sen eläkkeen jonka aikoinani olisin saanut 65 vuotiaana. Tämä on linjassa sen eläkeyhtiöiden seminaarin kanssa joka viime maaliskuussa järjestettiin kuljetusalan yrityksille. Kuka oli mukana? Siellä nimittäin laskettiin jokaisen halukkaan eläkkeelle pääsyikä. Ja omalla kohdallani se oli 73 vuotta.

  Tämä asia ei koske vain minua. Se koskee kaikkia Suomen veronmaksajia. Joten on aika toimia sen mukaan että tulevaisuudesta tulee parempi. Ja sen mukaan että edes eläkeyhtiöiden johtoa vaihdetaan laskutaitoisempaan. Ei sovi unohtaa Nokiaa jonka osakkeita on ostettu eläkkeensaajien rahoilla. Kun Nokian osake putosi seitsemään euroon niin Ilmarinen kiirehti kertomaan että mitään suurta katastrofia ei ole tapahtunut koska heidän osakkeidensa keskihinta on 11 euroa. Ja että kyllä se sinne vielä nousee. No, osake putosi kuin kivi sinne kahden euron korville ja Ilmarinen osti koko ajan niitä lisää yhdessä muiden suurosakkeen omistajien kanssa, koittaen saada hinnan laskun pysähtymään. Ja mitenkäs kävikään, muistaakseni Ilmarinenkin osti 54 miljoonaa osaketta joiden hinnassa hävisi yli neljä euroa kappaleelta. Eli, vanhojen tappioiden lisäksi tehtiin rutkasti uutta. Ja mikä on Nokian osakekurssi nykyään? Alle 4e/kpl. Ilmarisella ja muilla eläkeyhtiöillä on siis 7e/osake tappiota oleva ”arvopaperisalkku”, jossa on miljoonia osakkeita. Ties mitä muita yhtä hyviä sijoituskohteita sieltä löytyy.

  Mikseivät eläkeyhtiöt käynnistä vaikka kaivostoimintaa tai rakenustoimintaa? Ne näyttävät porskuttavan eikä kateissakaan ole valittamista.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.