Poliisin pahoinpitelijä oli erikoissotilas.

Mikkelin Suonsaaressa syyskuussa poliisin pahoinpidellyt turvapaikanhakija käytti tilanteessa niin ammattimaisia otteita, että hänellä täytyy olla rivisotilasta korkeammantasoinen lähitaistelukoulutus. Vamma aiheutti poliisille yli kuukauden sairasloman, eikä hän ole palannut kenttätöihin vieläkään.

Tilanne alkoi Suonsaaren vastaanottokeskuksessa tapahtuneen väkivaltaisen välikohtauksen selvittelystä. Poliisi otti 43-vuotiaan miehen kiinni, ja häntä oltiin kuljettamassa pois uusien tappelujen estämiseksi, kun hän vaimonsa häiritessä poliisia pyrki maijan takatilasta ulos. Poliisi oli miestä rauhoittaakseen tarjonnut hänelle tupakan.

Turvapaikanhakijan pyrkiessä pakenemaan, poliisi oli tarttunut häneen pysäyttääkseen hänet. Tässä yhteydessä mies oli vapautunut poliisin otteesta kääntämällä tältä yhden sormen nurin. Tämä on tekniikoita, joita ei opeteta kilpailulajien harrastajille, mutta kylläkin lähitaistelutaitoja sotilaallisessa yhteenotossa tms. tarvitseville.

Poliisit löysivät miehen huoneesta veitsiä, pesäpallomailan ja suksisauvan. Poliisien mukaan myöhemmin selvisi, että miehellä oli sotilastaustaa Irakista, ja hän oli siksi ammattimaisesti irrottautunut suomalaispoliisien kiinniottoyrityksestä.

Kätensä loukannut ylikonstaapeli on varsinaisista työtehtävistään työkyvytön toistaiseksi. Kevyempään työhön hän pääsi palaamaan noin 1,5 kuukautta tapauksen jälkeen.

Kuulusteluissa turvapaikanhakija on väittänyt, ettei tunnistanut poliiseja poliiseiksi, vaikka nämä olivat saman tilanteen yhteydessä selvittäneet vastaanottokeskuksessa sattuneen tappelun, johon tämä oli itsekin osallistunut. Käräjäoikeudessa miehelle tuomittiin 6kk ehdollista ja 2200 e korvauksia pahoinpidellylle poliisimiehelle. Mies on jo poistetettu Suomesta Irakiin.

Asiasta kertoi Savon Sanomat 27.10.2016.

Suonsaaren tapaus on vain yksi esimerkki poliisin vastaanottokeskuksissa kohtaamista tilanteista. Yksi partio on yleensä riittämätön, ja tilanteet voivat nopeasti muuttua väkivaltaisiksi. Suuri väkivaltaan taipuvainen joukko, jossa osalla on hyvin paljon sotakokemusta ja koulutusta, tekee tehtävistä vaativia. di-gold-1

2 thoughts on “Poliisin pahoinpitelijä oli erikoissotilas.

 • 28.10.2016 at 10:58
  Permalink

  Niin kuka ne vahingonkorvaukset poliisille maksaa….?

  Varmaan veronmaksajien kukkarolla poiketaan..ja iltalehti kun keulii ”VANKEUS” rangaistuksella niin ihmettelen miksi kun ehdollinen ei ole sitä.

  Reply
  • 28.10.2016 at 15:41
   Permalink

   Voisivat ulosmitata ne korvaukset hyysärien/suvakkien/päivi ”kaikki taustat tiedetään” nergin tuloista….

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.