Naiset entistä enemmän mukana jihadissa.

Äskettäin Ranskan poliisi pidätti ryhmän maahanmuuttajataustaisia naisia heidän valmisteltuaan terroritekoa Pariisissa. Naiset olivat lastanneet auton täyteen kaasupulloja, ja kohteena arvellaan olleen Notre Damen lähistöllä. Samoin Nigeriassa suuria ongelmia aiheuttavan Boko Haramin on nyt huomattu käyttävän naistaistelijoitakin.

Eurooppalaisia varoitellaan nyt jihadistien käyttävän tulevissa hyökkäyksissään myös naisia. Mikä saa monen ei-islamilaisenkin kotikasvatuksen saaneen liittyvän ääri-patriarkaalisiin liikkeisiin, jotka vielä rehvastelevat naisten sortamisella, silpomisella ja orjamarkkinoilla?

Suomen kirkon ulkomaanapu oli yksi osallinen New Yorkissa 03.10. julkistetun Boko Haramia koskevan raportin valmistelussa:

Naisten suuri rooli Boko Haramissa oli yllättävimpiä tuloksiamme. Esimerkiksi (Somalian) al-Shabaabissa naisilla ei ole aktiivista roolia lainkaan, sanoo tutkimusjohtaja Mahdi Abdile Kirkon Ulkomaanavusta.

Terroristijärjestö, joka muistetaan mm. koulutyttöjen kaappamisesta seksiorjiksi, rekrytoi naisia siinä kuin miehiäkin. Tätä ei selitä pääasiallinen värväysmetodi, joka toimii kohteen sukulaisten ja ystävien kautta -koraanikoulujen jouduttua hallituksen silmätikuiksi.

Kuten Tsetseniassa, vastapuolen toimet äärimuslimeja kohtaan saattavat olla yksi syy yksittäisten musliminaisten radikalisoitumiseen Nigeriassakin. Boko Haram on myös heikentynyt, eikä sillä ole varaa karsia rekrytoitavia. Euroopan maahanmuuttajayhteisöissä, jotka usein muodostavat myös suhteellisen sulkeutuneita asuinalueita, jihadistisen mielialan yleinen kärjistyminen saattaa vaikuttaa naisiinkin.

Ennen nykyistä massamaahanmuuttoa Ranskan -silloin algerialaisperäinen- muslimivähemmistö eli melko normaalia elämää. Uskonnollinen kiihkoilu ei saanut tukea yhteisöiltä, ja naiset tottuivat käyttämään hyväkseen eurooppalaisen naisen oikeuksia ja vapauksia. Tänään tilanne on aivan toinen. Pariisin erikoislähiöissä elämäntapa on islamistisempaa kuin esm. Pakistanissa.

Nuoremman sukupolven muslimitaustaisia naisia on tullut esiin terrotitekojen yhteydessä, jopa aseellisena toimijana Pariisin marraskuun 2015 hyökkäyksessä. On nähtävissä seuraava kehitystrendi:

 • 1950-luvulta 70-luvulle: Muslimiyhteisöt pitävät kiinni identiteetistään mutta eivät vanhan kotimaansa tavoista. Ranskalaisten mukana Algeriasta vetäytyneillä merkittävä rooli muslimiyhteisössä. Naiset elävät kuin ranskalaiset.
 • Massa-maahanmuuton ensimmäinen vaihe: Arabimaista yms. tulleet pitävät tiukasti kiinni entisten kotimaidensa takapajuisuuksista, ääri-islamismi saa legitiimin aseman yhteisöissä.
 • Pian äärisuuntaus alkaa vaatia muitakin elämään heidän sääntöjensä mukaan, yhteisöissä ristiriitaa mm. osan nuoresta sukupolvesta halutessa elää ranskalaisesti. Muslimilähiöiden naisvihamielinen asennemaailma muodostuu ja tiukkenee.
 • Väkivaltaisen jihadismin rantauduttua Ranskaan vihasaarnaajien mukana muslimiyhteisölle selitetään että he ovat konfrontaatiossa ranskalaisen ”ristiretkeläis-yhteiskunnan” kanssa. Eurooppalaiseen elämään kiintyneille tulee valintatilanne:  Ollako vai eikö olla.

Eräissä tapauksissa rock-sukupolven elämään jo integroitunut muslmitaustainen nuori on hyvin äkisti heilahtanut äärisuuntaan. Tähän on useita mahdollisia syitä:

 • Globaalin ylikansallisen tajunnantäyttöteollisuuden nuorille suoltamat elämänarvot ovat oikeesti potaskaa.
 • Muslimiyhteisön kiristyneessä ilmapiirissä bailaamis-orientoituneeseen nuoreen kohdistuu 2000-luvulla suurempi painostus, kuin jos hän olisi syntynyt esm. lestadiolaisperheeseen Pohjanmaalle.

Sukupuolet ovat urbaanissa euroislamissa erilaisessa asemassa:

 • Pojalle jihadiin värväytyminen ei merkitse ”hauskanpidon” loppumista, ellei sitten itse halua pukeutua kaapuun ja resitoida kuraania aamusta iltaan.
 • Muslimitaustainen tyttö, joka haluaa elää kuin ranskalaiset ikätoverinsa, altistuu erikoislähiössä jatkuvalle seksuaaliselle väkivallalle.

Tänään vihapuheet eurooppalaisiin  lähitulevaisuudessa kohdistuvasta Pyhästä Sodasta ovat jo levinneet moskeijoista kortteleihin ja kaduille. musliminuori, jolla on yhä ranskalaisia ystäviä, saa kuulla kaikenlaista.

Tässä joitakin syitä jihadismin tarttumiseen myös Euroopassa kasvaneeseen muslimisukupolveen. di-gold

cartoon-kurt-westergaard-demographic-bomb-burkha

Iltasanomat 03.10.2016.

Verkkouutiset 04.10.2016.

New York Times 01.10.2016.

 

2 thoughts on “Naiset entistä enemmän mukana jihadissa.

 • 4.10.2016 at 09:48
  Permalink

  – Poliisi- tiedotteet

  30.09.2016
  Oulu

  Puolangalla Pudasjärventie 1:ssä toimivan Pororajan majoituksen pihasta on kaasupullokaapista murtautumalla viety yhteensä 25 kpl komposiittikaasupulloja. Niistä 10 kpl on 10 kg:n ja 15 kpl 5 kg:n pulloja. Anastus on tapahtunut 27.-29.9.2016 välisenä aikana …

  – Kouvolan poliisi pyytää havaintoja/tietoja nestekaasupullovarkaista. Kouvolassa ja sen lähialueilla on varastettu kymmeniä 5 kg ja 10 kg nestekaasupulloja useasta eri kohteesta elo-syyskuun aikana.

  Viimeisimmät varkaudet tapahtuivat Kuusankosken Kiltatiellä 14.9.2016 kello 04.30 ja Anjalan Elimäentiellä 16.9.2016 kello 02.40 aikaan…

  Reply
 • Pingback: ”Siskojen tehtävät jihadissa”, -ja tämä juttu on tosi!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.