Iiris Suomela vaatii talouspakotteita Israelille – ”Emme voi vain katsoa pois, kun tuhansia lapsia tapetaan”

ällä viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta lapseni syntymästä. Kolme vuotta sitten minä olin sairaalassa synnyttäneiden osastolla ja lapsi taas keskosena vastasyntyneiden teho-osastolla.

Jos minä olisin synnyttänyt Gazassa, en tiedä, että olisiko meistä kumpikaan enää tässä. Viime päivinä on ollut vaikea ajatella muuta.

Sairaaloista loppuvat lääkkeet, sähkö, vesi ja ruoka, kun Israelin hyökkäys ja saarto jatkuvat päivästä toiseen. Sähköä ei ole edes keskoskaappeihin, joten keskoset makaavat rivissä sairaalapedillä, kun lääkärit ja hoitajat yrittävät tehdä parhaansa.

Uutiskuvia katsoessa mielessä pyörii vain yksi ajatus: nuo vauvat näyttävät aivan samalta kuin oma lapseni kolme vuotta sitten. Yhtä pieni, yhtä hauras.

Suomessa vauvojen kuolleisuus on yksi maailman alhaisimmista; Gazassa taas yksi korkeimmista. Näin ei olisi pakko olla. Israel voisi jättää siviilit ja sairaalat rauhaan ja päästää humanitaarisen avun Gazaan.

Maa toimii kuitenkin päinvastoin: tällä viikolla Israel hyökkäsi al-Shifan sairaalaan. Gazaan päästettiin pieni määrä polttoainetta sillä ehdolla, että se ei saa mennä sairaaloiden käyttöön, vaikka juuri siellä tarvitaan polttoainetta sähköä tuottaviin generaattoreihin.

Maailman terveysjärjestö, Punainen Risti ja YK ovat kaikki ilmaisseet huolensa Israelin toiminnasta; jopa Yhdysvaltojen viesti on muuttunut kriittisemmäksi. Mikään ei kuitenkaan vaikuta hetkauttavan Israelin laitaoikeistolaista hallitusta.

Toisen maailmansodan jälkeen solmittu Geneven sopimus kieltää siviileitä vastaan hyökkäämisen ja iskut sairaaloihin sekä kouluihin. Herää kysymys, että onko kansainvälisellä oikeudella mitään väliä, jos Israelin annetaan toimia näin.

Gazaan tarvitaan tulitauko, jotta humanitaarinen apu saadaan perille ja sairaaloiden pahimmat vahingot korjattua. Samalla pystyttäisiin vapauttamaan panttivankeja.

Valitettavasti Israelin hallituksen tärkein tavoite ei kuitenkaan näytä olevan panttivankien pelastaminen vaan Palestiinan tuhoaminen. Eniten tästä kärsivät siviilit.

Kansainvälisen yhteisön kuten EU:n on aika puuttua Israelin toimintaan. Vähintä mitä voidaan tehdä ovat talouspakotteet.

Emme voi vain katsoa pois, kun tuhansia lapsia tapetaan.

Lähde: Iiris Suomela facebook

Keskustelu aiheesta
https://bellatorfoorumi.fi/index.php?topic=34.new#new

5 thoughts on “Iiris Suomela vaatii talouspakotteita Israelille – ”Emme voi vain katsoa pois, kun tuhansia lapsia tapetaan”

 • 18.11.2023 at 14:40
  Permalink

  Jokainen kansalainen voi jättää israelilaiset tuotteet pois ostoskassista. Ne ovat jopa heikkotasoisempia kuin esimerkiksi Espanjasta tuotetut. Antaa hallituksen hankkia Davidin linkoja, jotka eivät pelastaneet edes Hamasin rakettien tuhotöiltä.

  Reply
 • 18.11.2023 at 15:29
  Permalink

  Mä nyt en Israel-Gaza hommassa puolia valitse, koska molemmat on yhtä sairaita ääriuskovaisia ja haluaa tappaa toisensa.
  Mutta Israelin pommitus on pahempaa terrorismia kuin Venäjän.
  Yhtymäkohtia löytyy myös siinä, että Ukraina tai sen tukemat joukot on 8-vuotta kiihtyvään tahtiin pommittanut venäläisalueita Ukrainassa tappaen 40 000-50 000 siviiliä ja mukana paljon lapsia.
  Ukraina kielsi jo ennen Venäjän hyökkäystä venäjänkielen ja oikeastaan kaiken venäläisyyteen liittyvän. Kuitenkin Ukrainassa 30% on venäjänkielisiä.
  Eli kun Israel puolustaa itseään pommittamalla Gazan raunioiksi, niin ihan samalla logiikalla Venäjäkin puolustaa itseään.
  Ukraina myös avoimesti tekee terrori-iskuja Venäjällä, ihan niin kuin hamas Israelissa.
  Taas on kaksinaismoralismi ja kaksoisstandardit länsimaissa oikein huipussaan.

  Reply
 • 18.11.2023 at 16:53
  Permalink

  Tämä falseflag psyop operaatio saa heikot mielet hysteeriseksi. Gazan pohjoisraja israelia vastaan on vain 15 km ’iron wall” maailman tarkimmin valvottu raja. Sieltä ei tulla läpi niin kuin Suomen itärajasta. Hamas perustettiin mossadin rahoittamana PLOn vastavoimaksi. Se ei edusta palestinalaisia vaan israelin eliitin tarkoitusperiä. Vihaa ja pelkoa lietsotaan, jotta heikot mielet toimisivat kuten pitääkin. Muslimimaat eivät ota palestinalaisia nurkkinsä.. mutta Iiris ottaa, koska näin on tarkoitettu.

  Reply
 • 18.11.2023 at 17:34
  Permalink

  Onko sielä joku palestiinalainen vuohen nussija erehtynyt reiästä pahemman kerran ku iiris saanu samannäkösen mukulan, no eihä sitä vuohta välttämättä erota iiriksestä mut luulis et iiris erottaa vuohen palestiinalaisesta..

  Reply
 • 18.11.2023 at 20:11
  Permalink

  Poikkeus vahvistaa AINA säännön. Ameerikoissa *) konsevatiivinen nainen, joka omaa myös selkeän järjenjuoksun ollen poliittisesti oikealla ja selvääkin selvemmän hajuraon päässä feminismin kirouksesta. Joka vahingoittaa enemmänkin naisia itseään kuin ainuttakaan tosi miestä – *) on kuvankaunis (mikä ei ole itseisarvo itsessään). Suomessakin ja etenkin Ruotsissa mitä vihrein ja kommarein naispoliitikko tai suunapäänä puhuva, huutava tahi kiljuva triggeröityvä nainen on silmänruokaa kuin ”kakku, joka on päältä kaunis”, mutta valmiinpi kuin kukaan toinen tanssimaan valkoisen miehen haudalla surren vain sitä, että jokainen ”jenkka ilta” päättyyy aina juuri silloin kun ilo on ylimmillänsä. Mitä tulee Lähi-itään. Muistuttaa se enemmänkin kyrvän syylää, jota ei voi tämän maailman konstein selvittää sen enempää kuin Himalajan vuoriston siirtämiseksi edes tilansa toiseen paikkaan, vaikka ”usko kuulemma siirtää vuoriakin”! Ja kun tuo ”kaakonkulma” vielä sekoittuu uskontokuntiinkin saakka. Se viimeistään varmistaa sen, että on paras kun koko asian antaa olla ja keskittyy, vaikka rakentamaan pullon sisään laivaa tai odottamaan kulahtaneessa avioliitossa emännän kihla aikojen kuumaa ja estotonta korvanipukan imemistä. LURPSIS!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.