Näkökulma: Naton heikkous tullut nolosti esiin – Aloittavatko epätoivoisena ydinsodan?

Natoa on pidetty täysin ylivertaisena sotilasliittona, yleisesti puhutaan puolustusliitosta mutta itse kyllä miellän himmelin hyökkäysliitoksi, vaikkakin heillä ei ole enää järkevää mahdollisuutta hyökätä yhtään minnekkään, epätoivoisiin tekoihin sotahullut voivat silti ryhtyä.

Venäjä on solminut kaikessa rauhassa tiiviitä yhteistyökuvioita ydinasevaltioiden kanssa, joista merkittävin on Kiina. Venäjä on neuvotellut yhteistyön Kiinan, Intian, Brasilian, Pohjois-Korean kanssa ja lisää maita on liittoumaan tulossa. Jo nyt on liittoumassa kasassa ydinasevaltiot  minkä edessä Naton sotahullut johtajat ymmärsivät että ”tekemätön paikka” on edessä. Tämä on äärimmäisen nöyryyttävää uhooville natopäälliköille.

Kaikesta huolimatta on täysin mahdollista, että Nato voi aloittaa ydinsodan. Natopäälliköitä on pahasti nöyryytetty, tappion mielialalla he voivat ryhtyä epätoivoisiin tekoihin ja aloittaa maailmansodan ja sitä kautta ydinsodan. Natomaat ei ole aikaisemminkaan miettineet seurauksia mitä sotatoimet tuovat, ihmisiä on tapettu järkyttävä määrä ja aina se on perusteltu täysin valheellisilla ja epäterveillä asioilla. Siviilien tappaminen ja laittomat sotatoimet on ollut Yhdysvalloille arkipäivää aina.

Laitetaanko vihdoin Yhdysvallat ja sitä kautta neppiskerho nimeltä Nato ruotuun? Jo olisikin aika, liikaa ihmisiä on kuollut laittomien sotatoimien takia. Nyt pitää sitten toivoa että Donald Trump valitaan Yhdysvaltojen presidentiksi ja näin vältetään sodat, Trump vierastaa ihmisten tappamista ja tämä murensi Natoa merkittävästi Trumpin presidentin kaudella. Jos Trump valitaan presidentiksi on mahdollista, että Nato ajetaan jopa kokonaan alas, tämä taitaa olla ainut keino välttää suursota ja natohullujen epätoivoiset teot.

Asetelma maailmassa on muuttumassa merkittävästi, Brics laajenee hurjaa vauhtia ja yhteistyö Brics maiden välillä tiivistyy entisestään. Tällä on valtava merkitys taloudellisesti, tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että Brics maat jatkossa määrää maailman markkinat. Yhdysvallat on käytännössä jo konkurssissa ja Trump ymmärtää tämän, on äärimmäisen mielenkiintoista nähdä mitä Trump tekee jos hänet valitaan presidentiksi. Koittaako hän tehdä sopimuksia Brics maiden kanssa? Toisaalta hänellä ei taida olla muita vaihtoehtoja.  Nyt on kiire saada sotaa vierastava presidentti Yhdysvaltoihin, muuten voi ihmiskunnan elo olla tällä pallolla tiensä päässä ja on hyvä ymmärtää, että kukaan muu ei ole aloittamassa maailmaa tuhoavaa ydinsotaa kuin natohullut.

Juha Korhonen

8 thoughts on “Näkökulma: Naton heikkous tullut nolosti esiin – Aloittavatko epätoivoisena ydinsodan?

 • 17.9.2023 at 12:57
  Permalink

  Jos ydinaseet ovat estäneet suursodat jo 70 vuotta, tuskin niitä edes syntyy tulevaisuudessakaan. Ehtona on, että muodostuu suuri psykopaattinen johtajajoukko, joka katsoo ydinsodan ainoaksi mahdollisuudekseen. Se on kyllä hyvin epätodennäköistä. Samaan tapaan kuin Saksassa syntyi 1939 kehittyvä psykopaattijoukko, joka johti maan vieläkin tästä johtuvaan tuhoon.
  Nyt on kyllä muita itseohjautuvia pommeja, joista on jo levinnyt esimerkkeinä Ukrainan sodassa. Ohjaukset ovat kuitenkin kalliita ja tuskin niitä riittää synnyttämään Venäjällä riittävää kostohalua iskemään valmistajamaihin tavallisin ohjuksin tai taktisin ydinasein valmistajatehtaisiin. Tähän voisi olla kostona Ukrainan ohjusten varustaminen taktisin ydinasein, mikä voisi johtaa tehokkaiden ydinaseiden käyttöön ottoon. Se merkitsisi suurvaltojen loppua.
  Kyllä kai on niin, että Nato jatkaa sotimistaan tavallisin asein ja Ukrainan väsyttyä Suomi suggestoituna ryssävihaan lähtee mukaan luomaan Suur-Suomea. Todennäköisesti tämä epäonnistuu täysin. Suomalaiset eivät enää lähde tapattamaan itsenään. Voisi olla jopa pelastus suomalaisille, jos Venäjä tulisi ja määräisi Suomelle hallituksen, joka ei enää kauppaa maataan EU:lle, kuten nyt tapahtuu. EU:lle annetaan kaikki periksi, vaikka meidän kulttuuri on aivan erilaiseen ympäristöön perustuvaa. Suomettuminen eli yhteistyö tai nöyrtyminen Neuvostoliiton kanssa oli mitätöntä sitoutumista verrattuna nykyisiin tekoihin, mikä kaiken lisäksi oli hyödyllistä suomalaisille. Taitaa vieläkin suurin osa maapallon väestöstä, joka elää 60 leveysasteen pohjoispuolella, olla suomalaisista koostuva ja tarvitsee itsehallinnon.

  Reply
 • 17.9.2023 at 13:11
  Permalink

  Ompa hienoa, kun nämä Brics-maat saavat paratiisinsa myös omiin maihin. Vastaa varmaan samanlaista paratiisia kuin aikoinaan oli Neuvostoliitossa. Onhan se sääli, kun ns. Nato-puolella on enää niin vähän näitä ydinasevaltioita, mitähän niitä nyt olikaan: USA, Iso-Britannia, Ranska, Israel. Kuitenkin, kun katsoo tosiasiat, niin kukahan se on tässä 1.5 vuoden aikana niillä ydinaseilla lähinnä uhkaillut? Taitaapa olla tuo rakas itänaapuri Venäjä. Mutta on hienoa, jos nämä Brics-maat saavat vastapainon tälle pahalle lännelle. Voivat sitten elää vaikka ihan omassa rauhassaan ja sanoutua vaikka irti kaikesta pahasta mitä länsi tuottaa. Esim. Venezuelan malliin.

  Reply
 • 17.9.2023 at 13:52
  Permalink

  Brics-maiden yhteistyön hedelmällisyyteen uskovat naiivit venäjämieliset. Intia ei ole mukana Bricsissä luultavasti mistään muusta syystä kuin siksi, että se haluaa jarrutella Bricsin kehitystä, koska Brics on Kiinan väline maailman hallintaan. Kiina ei tee mitään, mikä ei palvele sen valtapyrkimyksiä. Venäjä on pikkutekijä Bricsissä, joten sitä on turha isommin edes mainita. Kiinan pyrkimys on alistaa Brics-maat Kiinaa palvelevaan talouteen. Jos eivät jäsenmaat ole tätä vielä tajunneet, tajuavat kyllä myöhemmin ja siihen kompastuu koko Brics. Sosialistista diktatuuria ylläpitävät maat kyllä varmaan pitävät Bricsistä, koska sitä kautta saavat Kiinan tuen.

  Reply
 • 17.9.2023 at 13:56
  Permalink

  Artikkelin kirjoittajalla on villi mielikuvitus. Aika vähän on sidoksia todellisuuteen kirjoitetulla. Pelkkää arvailua ja olettelua venäjämielisestä ja länsivihaisesta näkökulmasta nähden. Varmaan puree samanhenkisiin totuutena, mutta nehän ovat samaa mieltä jo ennen kuin lukevat tuon.

  Reply
 • 17.9.2023 at 14:57
  Permalink

  Kyllä mahorkka haisee. Kukaan muu ei ole ydinaseilla uhonnut kun venäjä, toki, noiden rakastajat, pohjois-korea, irani ja hiljaisesti kiinakin on ydinaseilla uhkaillut, eli kaikki ryssää ihannoivan mielisairasmaat. Ryssien putin on kuin pieni kiukkuinen kersa, kuten kaikki tuon maan päättäjät ja iso osa myös kansasta.

  Reply
 • 17.9.2023 at 20:25
  Permalink

  Ei Snifille yleensä ole syytä vastata, mutta tässä on pakko huomauttaa, suurin uho pikku ydinaseilla (13 ja 20 TNT-kton) on ollut Hiroshiman ja Nagasakin pommitukset 6 ja 9.8.1945. Tämä olikin pelkkää uhoa ja kostonhaluista väkivaltaa, koska koneet pystyivät lentämään pitkän matkan Japaniin ilman vaaraa Japanin heikentyneen puolustuskyvyn tähden.

  Reply
 • 18.9.2023 at 00:40
  Permalink

  Brack Obamahan se purki ydinasesopparit ja alkoi valmistamaan ”paikallisia” pienempiä mokomia rajoitetumpia alueita tuhotakseen, muu maailma seuraa perässä koska onhan se varmaa, että kun Usa alkaa tuollaista puuhamaan niin alkaahan niitä pian taivaalta putoilemaankin ties kenen kumppanin/vihollisen tontille, onhan heillä kokemusta tosiaan Japanilaisten holokaustissa ja piittamattomuudesta sopumuksiin…peperiahan ne tosiaan ovat, takuista ei hajuakaan

  Reply
 • 26.9.2023 at 13:44
  Permalink

  Lännessä on jo se psykopaattijoukko vallassa eli y-sota on täten mahdollinen heidän toimestaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.