Epäillyt parittivat uhreja lähes vuosikymmenen – rikoshyöty oli yli 200 000 euroa

Helsingin poliisin valtakunnallinen ihmiskaupparikosryhmä sai valmiiksi epäillyn törkeän paritusrikoksen tutkinnan, joka siirtyi syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjäalueelle. Poliisi epäilee, että paritustoiminta jatkui vuosia useilla paikkakunnilla.

Suomalais-thaimaalaisen pariskunnan epäillään pyörittäneen paritustoimintaa thaihierontaliikkeissä kuudella paikkakunnalla vuodesta 2014 alkaen. Toinen pääepäillyistä on 57-vuotias ja toinen hieman yli 60-vuotias.

Epäiltyä paritusta harjoitettiin liikehuoneistoissa Joensuussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Seinäjoella.

Liiketilojen päävuokralaisena oli 57-vuotias nainen, jonka epäillään alivuokranneen thai-hierontaliiketiloja edellä mainituilla paikkakunnilla. Määräaikaiset vuokrasopimukset olivat kestoltaan muutamasta viikosta kuukauteen.

Vuokralaiset olivat kotoisin Thaimaasta. He myivät liiketiloissa seksipalveluita, mistä epäillyt saivat taloudellista hyötyä.

– Epäillyt tiesivät, että huoneistoissa harjoitettiin seksikauppaa. Epäilemme myös, että he auttoivat osaa asianomistajista myynti-ilmoitusten tekemisessä seksinmyyntisivustoille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Hannu Kortelainen.

Thaimaalaisten seksityöläisten tilanne Suomessa on pysynyt pitkään samana

Esitutkinnassa ei havaittu viitteitä siitä, että naisia olisi pakotettu tai erehdytetty seksityöhön. Monet asianomistajista olivat tulleet Suomen alun perin avioliiton tai parisuhteen takia.

Asianomistajat aloittivat seksityön parisuhteen päättymisen jälkeen, kun heidän taloudellinen tilanteensa heikkeni. Heillä ei ollut koulutusta tai kielitaitoa, joka olisi auttanut muunlaisen työn saamisessa.

– Tällainen yhteiskunnasta syrjäytyminen on varsin yleistä thaimaalaisilla seksityöläisillä Suomessa. Sisäministeriö teki 15 vuotta sitten selvityksen heidän asemastaan Suomessa, eikä tilanne ole juurikaan parantunut noista ajoista, sanoo tutkinnanjohtaja Kortelainen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.