Poliisi: Isossa Omenassa menehtynyt 35-vuotias nainen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkittavana tapaus, jossa henkilö menehtyi vartijoiden voimankäyttötilanteessa lauantai-iltana 7.1.2023 Espoon kauppakeskus Isossa Omenassa.

Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemantuottamuksena. Poliisi otti lauantaina 7.1. kiinni kaksi henkilöä tapauksesta epäiltyinä, ja heidät vapautettiin alkuillasta sunnuntaina 8.1. Yhteensä neljää henkilöä on kuulusteltu viikonlopun aikana rikoksesta epäiltynä. Lisäksi poliisi on kuullut useita todistajia ja hyödyntää tapauksen selvittämisessä kauppakeskuksen valvontatallenteita ja kansalaisten toimittamia videotallenteita.

Poliisin tutkinta jatkuu todistajien kuulemisilla sekä oikeuslääketieteellisellä kuolemansyyn selvittämisellä.

Tapaus ei liity kauppakeskuksen myymälöihin

Poliisi sai tehtävän kauppakeskus Isoon Omenaan 7.1.2023 noin kello 17.

Vartijoiden voimankäyttötilanteen yhteydessä kiinni otettu 35-vuotias nainen menehtyi. Hän ei ennen tapahtumasarjan alkua asioinut kauppakeskuksen myymälöissä, eikä mikään yksittäinen kauppakeskuksen myymälä liity tähän tutkittavana olevaan tapaukseen.

Vartijat pyysi paikalle toinen kauppakeskuksessa asioinut asiakas. Voimankäyttötilanne kesti noin kymmenen minuuttia.

Lähetä silminnäkijähavainnot sähköpostitse tai vastaajaan

Mahdollisia tietoa ja silminnäkijähavaintoja tilanteesta voi edelleen lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja). Mikäli teillä on hallussanne asiaan liittyviä videoita toivomme, että kerrotte yhteystietonne, niin annamme teille myöhemmin ohjeet materiaalin toimittamisesta poliisille.

Tapaus on herättänyt suurta yhteiskunnallista kiinnostusta. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran siinä vaiheessa, kun oikeuslääketieteellisestä kuolemansyyn selvittämisestä on saatu alustavia tuloksia.

3 thoughts on “Poliisi: Isossa Omenassa menehtynyt 35-vuotias nainen

 • 9.1.2023 at 12:26
  Permalink

  Hyvin erikoinen tapaus, josta ei tiedoteta juuri mitään. Miksi nainen pidätettiin ja miksi käytettiin voimatoimia, olisi ensiarvoisen tärkeää tietää poliisin haluaman todistajankin. Kun selvittäjänä on PolPo tapaus tuskin selviää rehellisesti sekä naisen että vartijoitten kohdalta. Toivottavasti some kertoo tapausta seuranneiden havaintoja. Todennäköisesti PolPo yrittää tietojen leviämisen estää.

  Reply
 • 9.1.2023 at 14:20
  Permalink

  Joo omituista kun ei kerrota yksityiskohtia kun tapaus on kuitenkin tapetilla joka someseinässä.
  No nykyään se tuntuu olevan polpon tapa että suuri yleisö pidetään pimennossa ja syötetään pastaa..

  Reply
 • 12.1.2023 at 22:04
  Permalink

  Juttu HAISEE tänne asti!!! Valkopesu on ALKANUT niin kuin RAHAA pestään Ukrainassa!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.