Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt siirtyneet yhteiseen asianhallintaan

Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt ovat ottaneet käyttöön valtioneuvoston yhteisen asianhallintajärjestelmä VAHVAn sekä sähköisen allekirjoituksen.

Valtioneuvoston yhteisen asianhallinnan kehittämishanke on saavuttanut yhden merkittävimmistä tavoitteistaan, kun kaikki 12 ministeriötä ovat siirtyneet käyttämään yhteistä asianhallintaratkaisua. Syyskuussa 2022 VAHVAn käyttöön siirryttiin myös EU-asioiden valmistelussa. VAHVA-hankkeen tavoitteista jäljellä on vielä valtioneuvoston päätöksenteon uudistaminen.

Yhteinen asianhallintajärjestelmä on tuonut mukanaan asiakirjahallintoon yhteiset toimintamallit. VAHVA-järjestelmän myötä kaikki ministeriöt ovat ottaneet käyttöön myös eIDAS-direktiivin mukaisen kehittyneen sähköisen allekirjoituksen.

Valtioneuvosto ja sen ministeriöt lähettävät sähköisesti allekirjoitetut asiakirjat, viralliset tiedoksiannot ja EU-asiakirjat VAHVA-järjestelmän osoitteista. Valtioneuvostosta ja sen ministeriöistä asiakirjoja odottavien on hyvä sähköpostijärjestelmissään varmistaa, etteivät järjestelmän lähettämät viestit mene roskaposteihin.  Mikäli aineisto sisältää salassa pidettäviä tietoja, lähetetään se turvasähköpostilla: vastaanottaja saa sähköpostiinsa viestin, jossa ohjeistetaan, miten viestin lukemiseksi tulee toimia.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Anne-Kaarina Niemi
tietoasianneuvos Max Hamberg
etunimi.sukunimi@gov.fi

One thought on “Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt siirtyneet yhteiseen asianhallintaan

  • 28.11.2022 at 21:01
    Permalink

    Jahas. Nytkö kaikki käkikellot ovat samassa ajassa? Eli kikkien eri ministereiden katastrofit pamahtavat yhteen ja samaan aikaan. Cool!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.