Turun Kurjenmäkikodin tapaus syyteharkintaan

Väkivallanteosta epäillyn henkilön osalta esitutkinta päättyi epäillyn menehdyttyä. Poliisi epäilee vanhuspalveluyksikön hoitohenkilökuntaa heitteillepanosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa kaksi turkulaisen vanhuspalveluyksikön asukasta joutui väkivallanteon uhreiksi syyskuussa 2021. Toinen uhreista, vuonna 1925 syntynyt nainen menehtyi ja toinen, vuonna 1934 syntynyt nainen sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Alussa poliisi tutki tapausta kahtena törkeänä pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena. Väkivallanteosta epäilty, yksikössä tekoaikaan asunut iäkäs henkilö kuitenkin menehtyi esitutkinnan aikana ja esitutkinta päätettiin väkivallanteon osalta.

Poliisi selvitti esitutkinnassa myös hoitohenkilökunnan osuutta tapahtuneeseen ja epäilee tapahtuma-aikaan työvuorossa olleita hoitajia ja lääkäriä heitteillepanosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Rikosnimikkeet määräytyvät sen mukaan, onko epäilty henkilö virka- vai työsuhteessa.

Väkivallanteko tapahtui 8. syyskuuta 2021 Kurjenmäkikoti 2:ssa, joka on Turun kaupungin vanhuspalveluyksikkö.

Tapaus on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.