Näkökulma: Tieblokkiin joko on oikeus tai ei ole

Tieblokkiin joko on oikeus tai ei ole, nyt on Suomessa vain yhdellä ryhmällä oikeus siihen, eli Elokapinalla. Itse en ole tieblokkien kannattaja, mutta jos niitä sallii jollekkin ryhmälle, niin luulisi että se on sallittua sitten kaikille ryhmille. Helsingin poliisissa on muutama komisario ketkä käyttää työssänsä vahvasti poliittista ajatustaan, eilen näimme jälleen kerran yhden räikeän esimerkin kun Helsingin poliisin komisario Johanna Sinivuori toi poliittisen ajatuksensa työhönsä.

Elokapina kun parkeeraa Mannerheimin tielle, seisovat poliisit kädet taskuissa ja juttelevat keskenään, Manskulle kun menee mikä tahansa muu ryhmä, on mellakkapoliisi heittämässä ryhmää pois sieltä välittömästi. Elokapina saa poistumiskäskyn joskus vuorokausien tai tuntien päästä, muut heti.

Syyt miksi eri ryhmiä kohdellaan eri tavalla, löytyy muutamasta henkilöstä jotka ovat Helsingin poliisin päällystöä, sillon kun he ovat ”johdossa” tulee tilanteen hoitamisesta  vahvasti poliittista. Näiden epäpätevien Sinivuorien takia, suomessa ei ole samat oikeudet mielenosoituksiin eri ryhmillä. Miksi näiden Sinivuorien annettaan polkea jopa perustuslakia oman poliittisen näkemyksen johdosta?

Miksi Elokapina saa syödä pizzaa Manskulla Sinivuoren kannustaessa vieressä, kun taas muut ryhmät löytävät minuuteissa itsensä juoppoputkasta? Jotkut yrittävät selittää Elokapinan erityisvapauksia Vihreällä sisäministerillä. Niin se ei ole, Helsingin poliisissa on päällystöä ketkä ei sekoita politiikkaa työtehtäviin, eli ei heitä painosteta ylempää mitenkää. Sinivuori on joka ikinen kerta verenmaku suussa laittamassa putkaan kaikkia ketkä ei sovi hänen poliittiseen ajatukseen.

Sitten ihmetellään miksi puhutaan poliittisesta poliisista no tässä syy, kun siellä Helsingin poliisissa osa päällystöä toimii poliittisesti, tai antaa poliittisen näkemyksensä vaikuttaa työtehtäviin. Tämä vkl ei ollut ainutkertainen tapahtuma. Korostan vieläkin, en kannata tieblokkeja, mutta jos ne sallitaan jollekkin ryhmälle niin on ne sallittava kaikille ryhmille. Suomessa on valitettavasti poliittisia poliiseja, se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki poliisit olisi poliittisia tai epärehellisiä.

Juha Korhonen

3 thoughts on “Näkökulma: Tieblokkiin joko on oikeus tai ei ole

 • 23.10.2022 at 12:22
  Permalink

  Tietenkin poliisi toimii poliittisesti sopivalla tavalla, kun hänet on virkaan nimitetty ei pätevyyden vaan poliittisin perustein. Hallinto on käyttänyt perustetta, virkaan valitaan sopivin hakijoitten joukosta. Tätä menetelmää on Suomessa käytetty jo yli 30 vuotta.
  Viimeinen suuri valinta koskee valtion turvallisuutta. Siinäkin menetelmäksi valittiin politiikkaan sopivin ei kansalaisten kannalta järkevin suuntaus.

  Reply
 • 23.10.2022 at 12:44
  Permalink

  Nämä pol. nimitykset nakertaa luottamusta viranomaisiin pahasti. Esim valtakunnansyyttäjän valinta. Eikä media ole kertonut miksi oli mielenosoitus!

  Reply
 • 23.10.2022 at 22:35
  Permalink

  FBI on nykyään USA:n KGB, joka avoimesti Bidenin hallinnon mahtikäskyllä vainoaa MAGA:laisia käyttäen suoraa toimintaa heitä kohtaan kuin kysymyksessä olisivat terroristit!

  Halosen paska oli Suomen ykkös mädättäjä 12-vuotta, jolloin poliisi ja kaikki muutkin viranomaiset politisoitiin samaan kuosiin kuin aikanaan kommunistinen Valtiollinen poliisi, joka vainosi patologisesti isänmaallisia oikeistolaisia sotilaita ja yksityishenkilöitä. Täytyy myös muistaa se tosi asia, että Helsinki on aina ollut punasten keskus ja nykyäänkin sitä mielenlaatua osoittava paikka, jossa palvotaan avoimesti kulttuurimarxismia ja totalitärististä hallintoa, jossa aidolle demokratialle on yhtä paljon tilaa kuin Yhdysvalloissa. Jossa demokraatti-kommunistit vaalivat pilkun tarkasti itsensä Josif Stalinin ”hallintokulttuuria” aina ”luokkavihollisten” tulevaan murhaamiseen saakka!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.