Näin Valitset Parhaan Välitys Alustan Osakkeille

Jos olet kiinnostunut osakkeiden hankinnasta tai harkitset treidaajaksi ryhtymistä, tarvitset pääoman lisäksi osakkeiden ostoon ja myyntiin erikoistuneen välitysalustan. Näitä välittäjiä löytyy verkosta useita erilaisia, ja niistä voikin olla joskus vaikeaa valita itselleen paras. Kokosimme yhteen tietoa välitysalustoista sekä parhaat vinkit sopivan välittäjän valintaan, olitpa sitten konkari tai vastaaloittelija osakekaupan suhteen.

Mikä on osakkeiden välitykseen tarkoitettu alusta?

Lähdetäänpä liikkeille osaketreidaamisen perusasioista. Osakkeilla tarkoitetaan eri yhtiöiden omistusosuuksia eli jokaisella osakeyhtiöllä on vähintään yksi osake. Yleensä niitä kuitenkin on useampia, joita sitten myydään sijoittajille tarkoituksena saada yhtiölle lisää rahoitusta. Osakkeiden osto ja myynti on tätä nykyä hyvin helppoa, sillä siihen tarvitaan vain välitysalusta eli englanniksi trading platform, jonka kautta kaupankäynti sujuu käden käänteessä.

Välitysalusta eli välittäjä on yksinkertaisimmillaan verkkosivusto, joka listaa eri osakkeet ja oman käyttäjätilin kautta voi tehdä kauppaa haluamallaan tavalla; pitkäjänteisesti sijoittaen tai pieniä voittoja päivittäin tavoitellen. Välityspalveluissa on suuriakin eroja, joten näkemällä hieman vaivaa sopivan välittäjän etsimiseen voi löytää enemmän tarjolla olevia osakkeita tai säästää palvelumaksuissa. Etenkin koronapandemian aikana sijoittaminen kasvatti suosiotaan ns. tavallisten ihmisten keskuudessa ja sitä myötä markkinoille ilmaantui helppokäyttöisempiäkin alustoja.

Valitse välitysalusta sen mukaan millainen osakesijoittaja olet

Osakkeista kiinnostuneet voidaan karkeasti jakaa kahteen ryhmään. On olemassa ne, jotka tekevät päätöksiä tavoitteenaan säästää osakkeilla pidemmällä aikavälillä, jolloin riskitkin ovat usein maltillisemmat. Sitten ovat ne osaketreidaajat, jotka saattavat ostaa osakkeita yhtenä päivänä ja myydä ne seuraavana päivänä hieman paremmalla hinnalla, ja näistä pikkuvoitoista syntyy sitten se suurempi keko.

Välittäjä onkin hyvä valita sen mukaan, mikä oma tavoite on. Jos aikoo esimerkiksi ostaa ja myydä osakkeita usein, on parempi etsiä itselleen alusta, jonka siirtojen palvelumaksut ovat mahdollisimman pienet. Pitkän tähtäimen sijoittajat taas voivat valita mahdollisimman turvallisen välittäjän ja vaikkapa vakuutuksenkin, jotta pitkäjänteisesti kerätyt säästöt pysyvät turvassa.

Millainen välitysalusta sopii aloittelijalle?

Jos olet ensimmäistä kertaa sijoittamassa osakkeisiin, on paras vaihtoehto aloittajalle yksinkertainen ja turvallinen välitysalusta, josta löytyy paljon tietoa osakekaupasta sekä sijoittamisesta. Monet välittäjät tarjoavat erilaisia päivityksiä ja blogeja sivustoillaan, ja niistä voi löytää kullanarvoisia vinkkejä. Jos käytössä on rahaa hieman enemmänkin, voi neuvoja hakea sijoittamisen asiantuntijoilta, jotka myös tarvittaessa kasaavat sinulle portfolion tietämyksensä ja sinun toiveidesi mukaisesti.

Osakevälittäjässä tärkeintä on turvallisuus

Valitsitpa sitten minkä osakkeiden välittäjän tahansa, on sen turvallisuus ja luotettavuus ehdottoman tärkeää. Osakkeita ostetaan oikealla rahalla ja monella on niissä kiinni suuriakin summia. Erilaiset tietoturvahyökkäykset ja muu rikollinen toiminta voivat tehdä suurta vahinkoa hetkessä. Teknisesti tasokas välittäjä on helppokäyttöinen, ja todennäköisesti myös turvallinen. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että ne suosituimmat välitysalustat ovat myös ne turvallisimmat.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.