Raviurheilun tilanne Suomessa

Raviurheilulla on Suomessa pitkät perinteet ja kilpailuja järjestetään edelleen päivittäin. Se on nauttinut suurta suosiota, mutta käyrä on ollut laskusuunnassa. Tarkastelemme raviurheilun tilannetta Suomessa tässä artikkelissa tarkemmin. 

 

Ravitapahtumia järjestetään Suomessa päivittäin. Joulu näyttää olevan ainoa ajankohta, jolloin kilpailuja ei järjestetä. Tapahtumien määrä on kuitenkin laskusuunnassa. Määrän väheneminen on johtunut pääosin kilpailijoiden vähenemisestä.

Raviurheilu suosittua vedonlyönnissä

Raviurheilulla on pitkät perinteet myös vedonlyönnissä. Kilpailuita jännitetään vedonlyönnin parissa ja sitä tarjoaa perinteisesti Suomessa Veikkaus. Veikkauksella on edelleen Suomessa rahapelien monopoliasema, eli se saa ainoastaan operoida kotimaisilla uhkapelimarkkinoilla.

 

Raviurheiluun liittyvää vedonlyöntiä tarjotaan myös ulkomaalaisilla pelisivustoilla. Monet uudet kasinot 2022 eivät ole unohtaneet vedonlyönnin merkitystä ja raviurheilu kuuluu monien sivustojen vakiovalikoimiin. Asiaan kannattaa tutustua aluksi huolellisesti, jotta tietää mitä on tekemässä.

Mistä ratkaisu kilpailijoiden lisäämiseen?

Yksi merkittävimmistä ongelmista raviurheilun suosion laskuun on, että kilpailijoita on nykyisin vähemmän. Ravitapahtumien järjestäminen ei ole taloudellisesti kannattavaa, jos pieniä lähtöjä on paljon. Uusia tulokkaita tulee liian vähän ja moni kokenut raviratsastaja siirtyy katsomon puolelle.

 

Ratkaisua on pyritty löytämään monella tavalla. On palloteltu, että raviradoilla järjestettäisiin oman alueen harrastajien hevosille lähiraveja. Ne tehtäisiin pienessä ja paikallisessa mittakaavassa ja ne kerryttäisivät hevosille starttipisteitä. Pisteet voisivat viedä lähemmäs totoraveja, joissa jaetaan parempia palkintoja.

 

Raviurheilua myös seurataan vähemmän kuin aikaisemmin. Katsojamäärät ovat hiipuneet ja ravipiirit pohtivat, miten ne saisi uuteen nousuun. Kävijämäärät ovat itse asiassa olleet jo pitkään laskusuunnassa. Suuret tapahtumat, kuten Kuninkuusravit keräävät edelleen paljon yleisöä, mutta päivittäisissä tapahtumissa on hiljaisempaa.

Raviurheilun pitkä historia Suomessa

Raviurheilulla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Se on ollut kauan suosituinta hevosurheilua Suomessa. Kilpaurheilu hevosten parissa on alkanut jo 1800-luvulla. Silloin maanviljelijät halusivat ottaa mittaa toisistaan palatessaan kirkkokäynnistään kotiin.

 

Nykyiset puitteet rakennettiin 1960-luvulla, jolloin osallistumislupa suotiin myös lämminverisille roduille. Kuninkuusravit ovat Suomen merkittävin ravitapahtuma ja sitä on järjestetty jo vuodesta 1924 lähtien. Se kerää nykyisin jopa 60 000 kävijää yhteen.

 

Suomessa on myös kiitettävä määrä suuria ja pieniä raviratoja. Suurimpia ja tunnetuimpia ovat Vermon ravirata Espoossa sekä Pilvenmäen ja Killerin ravirata. Ravit eivät sijoitu suinkaan pelkästään kesäajalle, vaan talvisin voi tutustua muun muassa jääraveihin.

Hevosurheilu ulkomailla

Kansainvälinen hevosurheilu voi hyvin ja suosio on ollut ulkomailla jopa kasvusuunnassa. Hevosurheilu ulkomailla on luonnollisesti kokoluokaltaan suurempaa kuin Suomessa. Suuremmat puitteet tarkoittavat myös suurempia palkintoja.

 

Ulkomailla seurataan hevosurheilua monipuolisemmin kuin Suomessa, jossa ravit ovat pääasiallinen laji. Muualla maailmassa seurataan aktiivisesti muun muassa esteratsastusta, kouluratsastusta ja laukkakisoja. Suomalaiset ovat pärjänneet este- ja kouluratsastuksen kilpailuissa suhteellisen hyvin viime vuosien aikana.

 

Euroopassa toimii monia hevosurheilun harrastajia, joilla on paljon varallisuutta ja vaikutusvaltaa. Niiden ansiosta kilpaileminen on mahdollista  myös vaatimattomista olosuhteista ponnistaville. Hevosurheilu on yleensä erittäin kallista ja taloudellinen puoli voi olla monelle suurin este.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.