Näkökulma: Disinformaation eturintama valtasi puoluelehden

Demokraatti koki täydellisen remontin kun Petri Korhonen palkattiin lehden päätoimittajaksi.

Suomessa on pitkään ollut pieni mutta sitäkin sakeampi porukka levittämässä disinformaatiota, milloin mistäkin, mutta aikaisemmin disinformaatiota on levitetty verovaroin ylläpidetyssä Yleisradiossa ja muissa isoissa kaupallisissa medioissa. Nyt uutena ilmiönä on tulleet poliittiset lehdet.

Kun luin Petri Korhosen palkkaamisesta Demokraattilehden päätoimittajaksi arvasin kuvion, nyt tuupataan sitä sakeinta disinformaatiota myös puolueiden lehtiin. Valitettavasti tätä kehitystä ei voi enää pysäyttää ja veikkaan tämän ilmiön leviävän kaikkien puolueiden läpysköihin.

Päätoimittaja Petri Korhonen

Petri Korhonen mikä ei ole elämässään tehnyt vielä yhtään paikkansa pitävää juttua on oiva valinta vetämään disinformaation etulinjaa ja hänen perässä vedettävä puudeli Janne ”Rysky” Riiheläinen oli Korhosen ensimmäisiä kiinnityksiä Demokraattiin. Rysky tunnetaan yli aktiivisesta somettelusta, hänkään ei ole pitkän uransa aikana vielä saanut yhen yhtä juttua ulos missä olisi faktaa ollut, sepustuksissa toistuu samat jaaritukset ”ehkä, somesta luin, todennäköisesti, ilmeisesti jne” eli koskaan ette löydä, ettekä tule löytämään faktaa näiden töräytyksistä.

Tämä edellä mainittu kaksikko on erikoistunut ihmisten maalittamiseen, on jännä nähdä tulevatko he tekemään tätä myös Demokraatissa. Seurassa tämä kaksikko veti homman täysin uudelle tasolle. He tekivät allekirjoittaneesta jutun missä oli nimi kirjoitettu oikein ja loppu oli sitä itseään. Kun laitoin sinne oikaisupyynnön ja kirjoitin vastineen, kirjoittivat he vastineen uusiksi ja julkaisivat vastineen minun kirjoituksena Seurassa. Hieman yksinkertainen Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto valitettavasti lähti kaksikon temppuiluun mukaan. Tämä koko fiasko kävi kalliiksi Seuralle ja asiasta nousi iso häly ja asiaa käytiin laajasti läpi toimittajapiireissä. Siihen loppu Seuran sekoilut ja hyvä niin.  Kaksikon suorituksen voi lukea täältä.


Mikä minua jaksaa hämmästyttää Suomen mediakentässä on se, että disinformaation jakamisesta on tullut normaalia ja sillä on laaja hyväksyntä ”toimittajapiireissä”. Faktoilla ei ole mitään väliä, kunhan vaan saadaan rahaa ja paljon. Kun porukka miettii miksi nämä jakavat disinformaatiota, on siihen yksinkertainen vastaus he saavat siitä rahaa, he ovat myyneet rahasta  mielipiteensä.

Disinformaatiota tulette jatkossa samaan kaikista mahdollisista kanavista, nyt jopa puolueiden lehdistä. Hurraa Suomi 2022

Juha Korhonen

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.