Vuokra-autot – yksityisautoilun yllättävä pelastaja?

Autot ja autoilu tuntuvat olevan viikosta toiseen poliittisen keskustelun ytimessä. Erityisesti poliittisen kentän tietyltä laidalta ammutaan jatkuvalla syötöllä enemmän tai vähemmän kestäviä argumentteja ja väitteitä, joilla hyökätään yksityisautoilijoiden oikeuksia vastaan. Lisäksi Suomen poikkeukselliset ja korkeudestaan kuuluisat auto- ja polttoaineverot tuntuvat nousevan aina tilaisuuden tullen.

Onko siis autoilulla tulevaisuutta? Onko tavallinen kansalainen tuomittu pakkautumaan rämisevään lähijunaan vailla vaihtoehtoja? Onneksi näin ei kuitenkaan ole. Autoilu ja autot kehittyvät koko ajan. Uudet tekniikat ja innovaatiot mahdollistavat autojen valmistamisen ja kunnostamisen ekologisesti ja edullisesti. Sen lisäksi myös erilaiset alustataloutta ja digilaitteita hyödyntävät järjestelyt tekevän autojen vuokrauksesta tulevaisuudessa yhä kannattavamman ja kiinnostavamman vaihtoehdon.

Miksi auton vuokraaminen kannattaa?

Auton vuokraaminen saattaa aluksi kuulostaa karmivalta idealta. On ymmärrettävää, että oma auto on mieluisampi kuin jonkun toisen omistama. Monet kuitenkin yliarvioivat auton omistamisen merkitystä. Harvat autot ovat sellaisia, että ne pysyvät saman omistajan käsissä koko elinkaarensa ajan. Päinvastoin. Autot kiertävät joka tapauksessa yhdeltä omistajalta toiselle. Jokainen edellinen omistaja on omalla ajotavallaan ja tottumuksillaan vaikuttanut siihen, minkälainen auto on nyt. Eroaako auton vuokraaminen leasing-sopimuksella tästä lopulta kovinkaan paljoa? Vuokra-auton hankkiessa voi muutenkin olla varma siitä, että auto on kunnossa ja valmiina käyttöön. Vuokraaja haluaa tietenkin tarjota asiakkaalle täydellisen ajokokemuksen, jotta sana kiertäisi ja muutkin vuokraisivat autonsa häneltä. Ja tärkeintähän yksityisautoilussa on kuitenkin mukava kokemus liikkumisesta. Vapaus mennä sinne, minne haluaa. Oman aikataulun ja reittivalinnan mukaan.

Erityisen painava argumentti vuokraamisen puolesta auton omistamista vastaan on myös tekstin alkupäässä mainittu autoilun ja autoteknologian kehitys. Kuka tietää, ovatko jo kymmenen vuoden päästä kaikki autot varustettu autopiloteilla ja tekoälyillä, jotka ovat huolellisempia kuljettajia kuin yksikään ihminen? Entä mitä tapahtuu, kun uudet energiantuotannon muodot lyövät läpi myös liikkumisen saralla? Emme voi edes mielikuvituksellisimmissa ajatuksissamme sanoa varmasti, mihin tulevaisuuden autojen toiminta perustuu. Siksi ison rahasumman lyöminen kiinni perinteiseen dieselautoon ei välttämättä ole taloudellisesti kannattavaa pidemmän päälle. Sen sijaan auton vuokraamalla voit olla varma, että kulkuvälineesi edustaa teknologian uusinta huippua, etkä putoa uusien innovaatioiden kyydistä.

Leasing-sopimukset edut

Itse ostohinnan lisäksi auton vuokraaminen erityisesti leasing-sopimuksella säästää autoilijan monilta kustannuksilta ja vaivoilta. Omistusauton ylläpitäminen on aina kallista ja vie paljon aikaa. Auton vuokraaminen sen sijaan ulkoistaa nämä kulut ja vaivat yritykselle, joka menopeliä vuokraa. Niinpä leasing-auton kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi vuokraamalla et joudu murehtimaan päivääkään vakuutusmaksuja, etkä onnettomuuden sattuessa uhraa sekuntiakaan mekaanikon etsinnälle tai kustantamiselle.

Nykyaikaiset vuokrapalvelut tarjoavat asiakkailleen laajan valikoiman erityyppisiä autoja erilaisiin tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin. Leasing-sopimukseen kuuluu lähtökohtaisesti kuukausimaksu, jota vastaan autoilija saa menopelin käyttöönsä. Sopimukseen kannattaa aina perehtyä huolellisesti, jotta autoilija on tietoinen oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.