Näillä loppukireillä odotettavissa huikea Sunnuntai- Evartti liiteli avauskisan voittoon

Rauhallisen alun hoitelivat kärkikaarti H.V.Tuuri, Evartti, Jokivarren Kunkku ja Välkyn Tuisku. Suhteellisen rauhallisissa tunnelmissa kärjessä jatkoi H.V.Tuuri mutta takana juoksevat vaihtelivat paikkaa ja mukaan tuli Vixeli. Jokivarren Kunkku väsyi.

Päätöspuolikkaalla alkoi tapahtua porukalla H.V.Tuuri, Vixeli ja Evartti, ja loppukiriä hallitsi ehdottomasti Ojanperän tallin silmäterä Evartti, joka liiteli voittajana maaliin.

Näin hurjalla meiningillä avattiin Suomen Kuninkuusravit 2021 oriiden myötä Seinäjoella.

 

Avaruuden pääkaupunki, Seinäjoki haluaa olla ravi- ja hevoskaupunki vahvasti kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilän mukaan. Ja siltä se vaikuttaa, sillä iloinen ja letkeä tunnelma varmasti on tarttunut jokaiseen katsojaan, ja kilpailijoihin.

Avaruudella tarkoitetaan kaupunginjohtajan mukaan henkisttä avaruutta, ja hyvinvointia. Lisäksi Seinäjoen kaupungin toimintatavoissa mainitaan ehdoton ei – koulukiusaamiselle.

 

 

 

Kuninkuuskilpailu lauantai 31.7. avausmatka 2100m sijoitukset ja ajat:

  1. Evartti ja Santtu Raitala, 22.5
  2. H.V.Tuuri ja Iikka Nurmonen, 22.6
  3. Vixeli ja Tapio Perttunen, 22.8
  4. Välkyn Tuisku ja Kimmo Taipale, 22.9
  5. Lissun Eerikki ja Ari Moilanen, 23.0
  6. Joriini ja Hannu Hietanen, 23.6
  7. Sheikki ja Arto Hammar, 24.0
  8. Enon Vilppi ja Markku Hietanen, 24.1
  9. Veeran Poika ja Jarmo Saarela, 24.2
  10. Camri ja Terho Rautiainen, 24.5
  11. Jokivarren Kunkku ja Jukka Torvinen, 26.5

 

PIKKU PRINSSIKSI kruunattiin tänään Siirin Valtsu jolla takanaan 10 starttia, ja 10 voittoa. Viime vuoden Kuningattaren Virin Camillan voittoon Kuningattareksi 2020 ohjastanut Hannu Torvinen totesi rauhallisesti, ja vaatimattomasti: ”Oli hyvä juoksu.

 

 

Lämpimät Onnittelut kaikille kilpailijoille !

Sillä osa hevosen uran menestystarinaa, on jo itse Kuninkuuskilpailuun osallistuminen.

Erityisen isot Onnittelut Evartille ja taustajoukoille, sillä kuluvan vuoden tapahtumat onnettomuuksineen kohdaten valmentaja Antti Ojanperää, ja tallin henkilökuntaa, sekä Evartin sairastuminen, ja siitä ihmeiden kaupalla selviäminen – ovat nyt toivottavasti vastoinkäymisiä, ja tapahtumia, jotka takanapäin.

 

 

 

 

Kuva: Seinäjoen Ravikeskus, Kuninkuusravit 2021, kuvassa Evartti ja Santtu Raitala, Kuninkuuskilvan avausmatkan voitto 31.7.2021

Teksti: Teija Kangaslampi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.