Ravikatsaus: Ponikunkkarit päätökseen historiallisin tunnelmin

Vermossa nähtiin ponien aatelia kahden päivän ajan, ja viikonloppu huipentui Kuninkaallisiin ja Ruhtinaallisiin seremonioihin.

Tunteiden kirjo ja vuoristorata kuuluu raviurheiluun. Sitä kaikkea, ja hienoja suorituksia maamme parhailta poneilta, ja nuorilta ohjastajiltaan saatiin nähdä näissä kilpailuissa.

Ihan jokainen viikonlopun kilpailuihin osallistunut poni ohjastajineen on aplodinsa, ja onnittelunsa ansainnut. Tie huipulle on vaatinut juuri sitä tunteiden vuoristorataa, huumoria, paljon työtä ja tietysti rakkautta lajia kohtaan.

Maria Kiukas ja Thornvald tekivät dejavut monessakin mielessä.

Kuninkuus oli Thornvaldin neljäs. Lisäksi Maria Kiukas ohjasti kisassa Kuningattareksi toisen poninsa Jumin.

Vuonna 1984 ohjasti Pentti Savolainen Suomenhevoset Vekselin, ja Vekkuliinan kaksoisvoittoon Kuninkaaksi ja Kuningattareksi Joensuussa. Pentti Savolainen oli kummankin hevosen kasvattaja, ja ohjastaja. Lisäksi Vekkuliina voitti Kunigattaruuden vielä tämän jälkeen kahdesti.

Neljätoistavuotias Thornvald on ainoa poni joka on pystynyt vastaaviin suorituksiin. Sillä on vielä neljä vuotta kilpailu aikaa jäljellä, sillä raviponeilla on mahdollisuus kilpailla 18 ikävuoteen asti.

Ja mansikkana kakun päälle täytyy tietysti kertoa, että heinäkuun alkupuolella Maria Kiukas nuoresta iästä huolimatta ajoi sadannen voittonsa.

 

 

Vuoden 2021 Kuninkaalliset

A-ponit

Kuningatar 2021

JUMI ja MARIA KIUKAS

Kuningas 2021

THORNVALD ja MARIA KIUKAS

 

Ruhtinaalliset 2021

B-Ponit

Ruhtinatar 2021

H.G.LOREENI ja PINJA ILTANEN

Ruhtinas 2021

ARMANI ja LAURA SIPILÄ

 

 

Youtubesta (Vermo) on  Ponikunkkarit katsottavissa. Koko kilpailujen kirjo hauskoine kommelluksineen, ja myrskytuulen lailla viilettävine urhoollisine valjakoineen. Kilpailut  todella ovat katsomisen arvoiset.

Vermo jakaa mukavalla tavalla kunkkari taltioinnissa paljon tietoa koskien poniraviruheilua kilpailujen ohessa. Löytyy vinkkejä, ja ohjeita lajista kiinnostuneille.

 

LÄMPIMÄT ONNITTELUT KUNINKAALLISILLE, JA RUHTINAALLISET RUHTINAALLISILLE, SEKÄ ISOT ONNITTELUT TIETYSTI KAIKILLE KILPAILUIHIN OSALLISTUNEILLE VALJAKOILLE !

 

 

 

 

 

Kuva: Hippos, Jumi ja Maria Kiukas

Teksti: Teija Kangaslampi

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.