Digitaalinen peliopas: 10 vinkkiä uusien verkkopelaajien auttamiseen

Aloittelijoille online-pelaaminen voi olla hieman pelottavaa ja hämmentävää. Voimme lievittää epäröintiä näillä uusille pelaajille suunnatuilla käytännön vinkeillä.

 

Gismartin hiljattain julkaiseman tutkimuksen mukaan sovellusten ja pelien aktiivisten käyttäjien määrä on kasvanut 200 prosenttia koronaviruspandemian alkamisen jälkeen. Jopa Maailman terveysjärjestö WHO on käynnistänyt kampanjan, jolla kannustetaan kotona asuvia ihmisiä osallistumaan digitaaliseen pelaamiseen. Nämä ovat todella ennennäkemättömiä aikoja.

 

5 vinkkiä uusien verkkopelaajien auttamiseen

1. Pidä hauskaa

Vaikka tämä vinkki vaikuttaisi ensi silmäyksellä itsestään selvältä, saatat yllättyä siitä, kuinka moni pelaaja näyttää unohtavan sen säännöllisesti. Ihmiset (oikeastaan kaikki nisäkkäät) käyttävät pelaamista tärkeimmän elimensä – aivojen – stimuloimiseen ja harjoittamiseen. Pelien tarkoitus on kokeilla uusia asioita ja saada uusia kokemuksia kärsimättä epäonnistumisesta ja tappiosta aiheutuvista todellisista seurauksista. Pelien ei ole tarkoitus lisätä stressiä jo ennestään stressaavaan elämään – niiden on tarkoitus lievittää stressiä. Rentoudu siis, hengitä syvään ja pidä hauskaa.

2. Pelaa peliäsi

Vaikka termi ”verkkopelaaminen” yhdistetään useimmiten Fortniten ja Call of Dutyn kaltaisiin ensimmäisen persoonan räiskintäpeleihin (FPS) tai World of Warcraftin ja Elder Scrolls Onlinen kaltaisiin massiivisesti moninpelattaviin online-roolipeleihin (MMORPG), ne eivät ole ainoita saatavilla olevia pelityyppejä.

Jotkut suosituimmista peleistä – ne, jotka eivät pääse otsikoihin – perustuvat vanhoihin lautapeleihin, tuttuihin korttipeleihin tai pulmanratkontaan. Jos esimerkiksi sinä ja ystäväsi pelaatte normaalisti pokeria kerran kuukaudessa, jatka sitä, mutta tee se vain verkossa sivustoilla kuten suomikasino.fi. Sinun ei tarvitse pelata ”suosittua” peliä, jota kaikki muut oletettavasti pelaavat – älä lankea hypeen.

3. Valmistaudu

Mitä tahansa peliä päätätkin pelata, ei ole suurempaa aloittelijan syntiä kuin hypätä verkkoon tietämättä, mistä pelissä on kyse. Erityisesti FPS- ja MMORPG-luokkiin kuuluvissa peleissä on tärkeää tietää ainakin jotain pelistä, ennen kuin astuu pelimaailmaan.

 

Useimmille verkkopeleille on olemassa valtavia aktiivisia verkkoyhteisöjä, ja ne ovat loistava resurssi tarinan ja pelattavuuden perusteiden sekä vältettävien teknisten ongelmien oppimiseen. Ennen kuin hyppäät peliin, tutustu siihen liittyviin verkkosivuihin, lue virallisen sivuston foorumeita ja katsele tunnin tai kaksi suoratoistopeliä Twitchissä tai YouTubessa saadaksesi käsityksen siitä, miten kaikki toimii.

4. Tuo ystäviä ja hanki ystäviä

Yksi miellyttävimmistä tavoista osallistua verkkopeliin on ottaa mukaan ystäviä. Uuden pelin oppimisen kokemuksen jakaminen tosielämän ystävien kanssa luo muistoja, jotka voivat kestää koko elämän. Se on myös yksi parhaista tavoista saada uusia ystäviä pelin sisällä – mitä hauskempaa sinulla ja ystävilläsi on, sitä enemmän uusia ystäviä saatte.

5. Aloita hitaasti, opettele toimintatavat

Tämä riippuu tietysti pelistä, mutta yleisesti ottaen kaikissa verkkopeleissä on omat taitotasonsa. Vähemmän kokeneiden pelaajien kannattaa pysytellä tutoriaali- ja alkeistasoilla, kun taas hardcore-pelaajien kannattaa etsiä kovempaa kilpailua edistyneiden sarjoista. Kun olet vasta-alkaja, pysyttele tasoilla jotka vastaavat taitojasi, ja etene sitten edistyneempiin kilpailuihin. Saat kokemuksesta enemmän irti ja sinulla on paljon hauskempaa.

 

Digitaalinen pelaaminen

Pelit tarjoavat sosiaalista vuorovaikutusta, aivojen stimulointia ja yhteisöllisyyttä niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Pelien pelaaminen on vain luonnollinen osa ihmisenä olemista – jotain, mitä me kaikki voimme tehdä. Pelien ulottaminen verkkomaailmaan on luonteva tapa lisätä potentiaalisten myönteisten vuorovaikutussuhteiden määrää. Muista vain valmistella itsesi ja perheesi, ennen kuin hyppäät mukaan molemmin jaloin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.