Ravikatsaus: Kylmäveristen SUUR-Hollola voitto Parvelan Retulle ja Hannu Torviselle

Ravikatsaus koosteessa kylmäveristen SUUR-Hollola ajoja koskien haastattelussa Hannu Torvinen.

Kisatunnelmia Suomen parhaimmistoon kuuluvien kylmäveristen kisaan löytyy Youtubesta haulla : Kylmäveristen Suur-Hollola Ajo 2021.

Ahkerat ja persoonalliset Suomenhevosemme ovat aina näyttäviä radalla. Tämäkin kilpailu juostiin ”mestarit areenalla” tunnelmissa.

 

Lähtölista 4.7.2021 Kylmäveriset 2140m:

  1. SUVELAN RINSSI ja Teemu Okkolin
  2. STALLONE ja Antti Teivainen
  3. SÄIHKEEN SÄHINÄ ja Santtu Raitala
  4. HETVIINA ja Antti Tupamäki
  5. PARVELAN RETU ja Hannu Torvinen
  6. ULJAS SUOMALAINEN ja Ari Moilanen
  7. VEERAN POIKA ja Jarmo Saarela
  8. SHEIKKI ja Arto Hammar
  9. ROKIN MAXI ja Henri Bollström
  10. PYÖRYLÄN PARONI ja Esa Holopainen
  11. JOKIVARREN KUNKKU ja Jukka Torvinen
  12. H.V.TUURI ja Iikka Nurmonen
  13. JORIINI ja Hannu Hietanen
  14. VIXELI ja Tapio Perttunen

 

 

VOITTAJA KOLMIKKO:

  1. PARVELAN RETU JA HANNU TORVINEN
  2. JOKIVARREN KUNKKU JA JUKKA TORVINEN
  3. ULJAS SUOMALAINEN JA ARI MOILANEN

 

Kilpailua lähdön jälkeen alkutaivalta hallitsivat Jokivarren Kunkku, H.V.Tuuri ja Pyörylän Paroni sekä Suvelan Rinssi.

Tiukassa kisassa erinäisten laukkavaiheiden jälkeen päästiin loppumittelöön jossa Parvelan Retu jyräsi johtavan Stallonen rinnalle, näyttäen tutulla ja vahvalla taktiikallaan miten voittajana juostaan maaliin.

Toinen puolikas huikeaa 19.0 aikaa, päätöspuolikkaalla 21,0.

 

 

Hannu Torvisen mukaan Parvelan Retu on poikkeuksellinen hevonen. Sitä ei kiinnosta matkalla seurustelu muiden kanssa, vaan lähtötilanteen selvitettyään se tietää minne on menossa ja tahtoo voittajana maaliin. Hannu on ajanut hevosta jo kolmisen vuotta.

Retun vahva kilpailuvietti aiheuttaa joskus jännitystä lähtötilanteissa, koska se on niin innokas. Kun se malttaa ”lähtöselvityksen”, on se  sitten menoa.

Hannu Torvinen kuuluu nuoresta iästään huolimatta Suomen kärkikaartiin ravivalmentajissa ja ohjastajissa, ja raviurheilun ammattilaisena. Oppi hevosiin tuli kotoa. Heikki Torvinen tunnetaan hyvin raviurheilu taustastaan. Hannun veli Jukka sijoittui tässä kisassa hienosti kakkoseksi.

Hannun mukaan veljekset eivät juuri riitele. Hannu täyttää ensi vuonna pyöreät 30v ja toteaa, että heillä on hieno suhde veljesten kesken, ja he kumpikin arvostavat kovasti kotoa saatuja oppeja, ja taitoja, ja arvostavat sitä, että ovat saavuttaneet alan asiantuntijoiden luottamuksen.

  • ”On mukavaa keskustella Jukan kanssa hevosista ja alasta ja erilaisista ajatuksista”.
  • ”Retu on poikkeuksellinen ja lahjakas kilpailija. Se on vasta kuusi vuotias. Se on aina hyväntuulinen kilpailupaikalla ja motivaatio kilpailemiseen on aina todella hyvä”.
  • ”On vahva kiitollisuuden tunne siitä, kun on päässyt uralla hyvin eteenpäin ja saanut menestyä. Nyt menossa yhdeksäs vuosi pelkkää kilvanajoa”, Hannu kertoo.

 

Ehtiikö Hannu raviurheilun lisäksi harrastaa muuta ?

  • ”Istutaan paljon kärryillä ja autossa, joten omankin kehon kunnossa pitäminen, ja treenaaminen on tärkeätä, ja sitä tulee harrastettua töiden eli kilpailujen ohella.Kesä on tiukkaa aikaa ja vaatii huoltavaa treenaamista, talvella se on sitten kovempaa treenaamista. Kolmekymmentä vuotta olisi ainakin vielä uraa jäljellä, joten pitää pitää itsestä ja kehosta huolta”, Hannu nauraa.

 

Nähdäänkö Parvelan Retu Kunkkareissa ?

  • ”Parvelan Retulla on astutettu tähän mennessä yhteensä 120 tammaa ja toinen astutuskausi menossa putkeen, joten näyttää siltä, että 99% varmuudella, se ei osallistu Kuninkuusraveihin vielä tänä vuonna”, Hannu kertoo.

 

Seuraavat Retun kisat ?

  • ”Porissa ensi viikon torstaina, ja sitten ehkä mennään Joensuuhun. Kuninkuusravi-perjantaina on 6-vuotis lähtö, johon saa osallistua ulkolaisiakin kylmäverisiä, joten on mahdollista, että Retu voisi osallistua niihin jos kaikki muuten menee hyvin”, listaa Hannu.

 

Lämpimät Onnittelut voittajille Nykysuomen puolesta !

 

 

PARVELAN RETU

Ori

Suomenhevonen

Syntynyt 2015

Isä: Liising 20.4 aly

Emä: Maiskaus 22.2aly

Omistaja: Lakos Team Ay

Kasvattaja: Marjo Vanninen

Valmentaja: Petri Laine

Hoitaja: Emmi Laine

Ennätys: 21.1ke

 

 

 

Haastattelussa: Hannu Torvinen

 

Kuva: Hippos ja Juho Hämäläinen, Parvelan Retu ja Hannu Torvinen, Suur-Hollola-ajo 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.