Suomalaiset menestyjät maailmalla

Suomalaiset menestyjät maailmalla
Suomi on pieni kansa, joka on selvinnyt monista vastoinkäymisistä ja koetteluista läpi historian. Pienestä kansasta huolimatta suomalaisella sisukkuudella on päästy pitkälle ja suomalaiset ovat osoittaneet suuruuteensa yllättävissäkin paikoissa. Yksi suurimmista teoista on epäilemättä Venäjää vastaan pärjääminen sotien aikaan. Kiitos noiden aikojen sisukkaiden ja rohkeitten sotilaiden ja suomalaisten, seisoo Suomi pystyssä yhä tänäkin päivänä vahvana kansakuntana yhtenä maailman pohjoisimmista valtioista. Ilman niitä aikoja ei olisi olemassa tämänkään päivän Suomen menestyjiä.

Menestys vaatii päämääräisyyttä
Suomalaisia menestyjiä löytyy yllättävistäkin maailman kolkista. On huippu-urheilijoita, kuten jääkiekkoilijoita ja ratsastajia, pokerin, tenniksen ja golfin pelaajia, näyttelijöitä, kokkeja ja vaikka mitä. Ammattilaisista koostuva porukka niittää meille suomalaisille ja koko Suomelle menestystä maailmalla. Jotkut heistä saattavat olla osalle vielä suhteellisen tuntemattomia ja siispä haluammekin tuoda näitä uskomattomia tarinoita päivänvaloon. Menestys vaatii rankkaa työtä ja panostusta, eikä edes sovi kenelle tahansa, sillä sen mukana voi myös tulla kuuluisuuden negatiivisia vaikutuksia.

Sofi Oksanen
Suomen tunnetuin kirjailija ja kansainvälisillä markkinoilla menestynyt kirjailija Sofi Oksanen on suomalaisen kirjallisuuden ylpeys. Hänen kirjojaan on käännetty yli 50 kielelle ja kirjoja on myyty miljoonia kappaleita. Monia kirjallisuuspalkintoja saanut Oksanen on rohkea aiheissaan ja kirjoittaa mieleenpainuvista teemoista ja tarinoista. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat muun muassa Stalinin lehmät ja Puhdistus. Puhdistuksesta on myös julkaistu elokuva vuonna 2021.

Teemu Selänne
Numero 8 – Teemu Selänne! Suomalaisen jääkiekon kuuluisuus Teemu Selänne on muun muassa tituleerattu Suomen parhaaksi jääkiekkoilijaksi, eikä ihmekään. Pitkän uran pelannut Selänne on olympia- ja MM-mitalisti, Stanley-cupin voittaja ja pitkän ajan NHL-pelaaja. Mielettömien pelitaitojen lisäksi Selänne on valloittanut koko maailman jääkiekkofanit luonteellaan.

Matti Nykänen
Jo edesmennyt ja kaikkien rakastama mäkihyppääjä Matti Nykänen oli kuuluisa sanonnoistaan. “Elämä on laiffii”, “Elämä on ihmisen parasta aikaa”, “Jokainen tsäänssi on mahdollisuus” ja “Se on ihan fifty-sixty, miten käy” ovat vain muutamia esimerkkejä mäkihyppääjälegendan elämänviisauksista. Viisinkertainen olympiamitalisti jäi syvälle suomalaisten sydämeen toilailuistaan huolimatta.


Tarja Halonen

Suomalainen poliitikko Tarja Halonen on tietty tunnettu Suomen tasavallan presidenttinä. Kaiken lisäksi hän oli Suomen ensimmäinen naispuolinen presidentti, joka oli iso asia etenkin tuohon aikaan. Tarja Halonen oli uransa alkuaikoina mukana monenlaisessa toiminnassa, kuten tukemassa vankilassa olleiden, romanien ja kehitysmaiden tukijärjestöissä, josta voidaan sanoa hänen kiinnostuksensa politiikkaa kohtaa syntyneen. Halonen suoritti kaksi presidenttikautta ja oli kannatuslukujen mukaan kaikkien aikojen suosituin presidentti.


Sara La Fountain
Sara La Fountain, viralliselta nimeltään Saara Kuronen, on suomalainen kokki, kirjailija ja juontaja. Maailmalla menestystä niittänyt kokki on tunnettu muun muassa televisio-ohjelmastaan á la Sarasta. Sara La Fountain on äitinsä puolelta suomalainen ja isänsä puolelta amerikanranskalainen ja onkin syntynyt Santa Barbarassa Yhdysvalloissa. Syntyjään kansainvälinen Sara La Fountain on siis myös viettänyt paljon aikaa Suomenkin ulkopuolella ja opiskellut muun muassa New Yorkin Culinary Institute of Americassa.

Aki Kaurismäki
Le Havre, Toivon tuolla puolen, Mies vailla menneisyyttä ja Tulitikkutehtaan tyttö ovat esimerkkejä elokuvista, joista Aki Kaurismäki on maailmalla tunnettu. Aki Kaurismäen elokuville tyypillistä on melankolia, valtavirrasta poikkeavat hahmot ja reilu tupakanpoltto. Palkintoja saanut Kaurismäki on myös arvokkaasti boikotoinut esimerkiksi Oscar-gaalaa – takana on ollut esimerkiksi Irakin sotaan liittyviä syitä. Hänen henkilökohtaiset arvonsa siis siirtyvät suoraan hänen luomiinsa elokuviin, joissa hän usein haluaa tuoda esiin erilaisia epäkohtia ja elämänkohtaloita.

Kimi Räikkönen
Ei liene olemassa yhtäkään suomalaista, joka ei Kimi Räikköstä tuntisi. Suomalainen autourheilija ja Formula-1 maailmanmestari on kaikkien aikojen eniten ansaitseva suomalainen urheilija. Maailman vaikutusvaltaisimpiin julkisuuden henkilöihin kuuluva Kimi Räikkönen on kuuluisa kylmän viileästä olemuksestaan ja McLarenin tallipäällikkö Ron Dennis antoikin hänelle lempinimen Iceman.

 

Jari Litmanen
Menit sitten minne tahansa maailmassa ja kerrot paikalliselle jalkapallofanille olevasi Suomesta, he tulevat takuuvarmasti mainitsemaan Jari Litmasen. Hän on kaikkien aikojen menestynein suomalainen jalkapalloilija ja on pelannut niin Espanjassa, Englannissa, Saksassa, Ruotsissa kuin Alankomaissakin. Suurimmat saavutuksensa hän ansaitsi Alankomaiden Ajaxissa, jonka kanssa hän voitti mestareiden liigan vuonna 1995. Lahtelaiselle huippupelaajalle on pystytetty oma patsaskin kotikaupunkiinsa.

Muita legendaarisia suomalaisia
Armi Kuusela on yksi Suomen suurimmista ylpeyksistä – vuonna 1952 hän voitti ensimmäisenä maailmassa Miss Universum kisat. Se oli suuri voitto Suomelle ja kansan itsetuntoa kohentava tapahtuma vaikeiden sotavuosien jälkeen. Vuosi 1952 oli Suomelle onnekas muussakin mielessä, kun kesäolympialaiset järjestettiin Helsingissä ensimmäistä kertaa.
Osa suomalaisista kuuluisuuksista ovat jo edesmenneitä, legendoiksi muuttuneita henkilöitä. Alvar Aalto on muun muassa tuonut nimeä suomalaiselle arkkitehtuurille ja muotoilulle, sillä olihan hän oikea maailman arkkitehtuuri. Hänen tunnetuimmat teokset, kuten Paimio-tuoli, Aalto-maljakko ja monet tuolit ja jakkarat ovat silmiinpistävän tunnettuja jokaiselle suomalaiselle! Lisäksi Alvar ja Aino Aallon perustama Artek seisoo yhä vahvasti pystyssä samalla ideologialla kuin perustettaessa.

3 thoughts on “Suomalaiset menestyjät maailmalla

 • 29.6.2021 at 13:55
  Permalink

  Luettelit kaikki yhteiskunnalle täysin hyödyttömät hupi ihmiset joita kaikki Urheilijat ovat! Ei yhtään keksijää jotka keksinyt hyviä ideoita ei ihmisten työllistäjiä ym ym. Oikeasti tärkeitä ihmisiä! Vituttaa niin yli kaiken joku pallon potkija jääkiekkoilija formula kuski ym muut turhanpäiväset ihmiset! Noista yksikään ei tod näk osaa nylkeä edes eläintä saati perata kalaa tai eivät tuota yhtään ruokaa ihmisille sähköä ym ym! Anteeksi vain mutta näin typerät artikkelit ja ihmiset saa veren kiehumaan! Nuo luettelevasi ihmiset olisivat täysin hukassa jos perus yhteiskunta ei antaisi heille yltäkylläistä elämää javastineeksi eivät tuota kuin tyhmille jäte massoille turhanpäiväisiä urheilu lajeja! Kirjailijan voisi vielä ymmärtää jos esim paljastaa juutalais rappari en Suomen tuhoamisen tai jonkun opetus kirjan kirjoittaja!

  Tältä goyim laumalta ei toki muuta voi odottaakaan!

  Reply
 • 29.6.2021 at 15:31
  Permalink

  Etsin jutusta koska mainitaan Linus Torvalds linuxin luoja. Eipä nimeä näkynyt, näkyi todellakin vain Suomelle hupimainetta tuottaneita suosikkeja. Presidenttikin oli hupipäästä, Paasikivi ja Kekkonen sentään nostivat Sodan tuhoaman valtion huippuvaltioksi, vaikka olikin asukasluvultaan vähäinen.

  Reply
 • 29.6.2021 at 16:28
  Permalink

  Todellakin. Olen samaa mieltä. Luulisi löytyvän sellaisiakin jotka ovat ansioituneet vaikkapa tieteen saralla. Kunnioitettavia henkilöitä minulle ovat ainakin presidentit ennen Koivistoa, Alvar Aalto, marsalkka Mannerheim, A. I. Virtanen, Linus Torvalds todellakin. Sofi Oksasen woke ideologia taas ei puhuttele.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.