Miten suuret urheilutapahtumat vaikuttavat vedonlyöntiin

Suomalaiset tunnetaan urheiluhulluna kansana, joka on aina valmis kannustamaan omiaan. Oli kyse sitten Huuhkajista, Leijonista, Susijengistä tai mistä tahansa urheilevasta elikkolaumasta, lukuisat fanit ovat valmiita matkustamaan kisoihin paikan päälle seuraamaan tapahtumia livenä. Urheilutapahtuman seuraamisen lisäksi, peleistä vedonlyömien on todella suosittua niin maailmalla kuin myös Suomessa.

  • Suuret urheilutapahtumat kiinnostavat vedonlyöjiä

 

Popedan Ukkometso-kappaleessa aikanaan laulettiin, että ”kun Suomi pelaa lätkää, se iskee joka jätkään”. Sentään kaikki suomalaiset miehet eivät tätä jääkendoksikin tituleerattua lajia seuraa, mutta Pate Mustajärvi tiimeineen oli kieltämättä haisulla. Leijonien taival jääkiekon MM-kisoissa nimittäin vetää puoleensa vuosittain yli miljoona suomalaista televisionkatsojaa – ja finaalit usein vielä roimasti tätäkin enemmän.

 

Suomalaisen urheilun kiinnostavuutta ei myöskään millään tapaa heikennä se, että niin Leijonien kuin Huuhkajienkin tähti on viime vuosina ollut selkeässä nousukiidossa. Vuonna 2017 Leijonien remmiin takaisin lyöttäytynyt Jukka Jalonen on pystynyt luotsaamaan Suomen jääkiekkojoukkuetta loistaviin tuloksiin, ja sama on tapahtunut jalkapallossa Markku ”Rive” Kanervan johdolla. Jääkiekossa Suomi pääsee tänä vuonna tavoittelemaan toista perättäistä mestaruuttaan, kun taas Huuhkajat pääsevät ottelemaan historiallisesti ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisoissa. Etenkin jalkapallosaavutuksen ympärillä pyörii tällä hetkellä sellainen huuma ja mediahärdelli, ettei moista ehkä lähes koskaan ole suomalaisen urheilun tiimoilla nähty.

 

Jalkapallon EM-kisojen ja jääkiekon MM-kisojen kaltaiset massatapahtumat ovat niin vedonlyöjille kuin vedonlyöntisivustoille kiinnostavia tapahtumia. Urheilun suurimmat tapahtumat näkyvät usein myös paikallisen elintarvikemyymälän valikoimassa, joissa mainostetaan ja tarjotaan tuotteita tulevien kisojen logoilla varustettuna. Tapahtumien suosio näkyy myös vedonlyöntisivujen mainoksissa, missä tarjotaan mahdollisuutta laittaa rahaa kiinni Suomen puolesta. Tällöin moni joukkueiden kannattajista luonnollisestikin tarttuu tilaisuuteen ja lisää tapahtuman jännittävyyttä lyömällä vetoa oman joukkueensa puolesta. Suuret tapahtumat ovat yleensä kestoltaan monipäiväisiä, joten jännitettävää riittää pidemmäksikin aikaa.

 

Vedonlyönti onkin hyvin aktiivista silloin kun urheilumaailmassa tapahtuu ja jos kiinnostavia vedonlyöntikohteita ei ole tarjolla laisinkaan, on liikenne vedonlyönnin osalta vähäisempää. Monille suomalaisille suuret tapahtumat ovatkin tärkeitä hetkiä ja niistä nauttiminen täysin rinnoin. Kannattajien herääminen näkyy samalla vedonlyöntisivustojen kävijämäärissä, kun haetaan jännittäviä kohteita, joista lyödä vetoa.

  • Vedonlyöjille suuret urheilutapahtumat ovat oikeat kissanpäivät

 

Suurien urheilutapahtumien aika on usein kuin vedonlyöjien ja urheilun ystävien ylimääräinen joulu. Jos tapana on muutenkin lyödä vetoa, tarjoavat miljoonien katsojien seuraamat kisat ja turnaukset siihen tavanomaistakin paremman mahdollisuuden. Siinä missä tavallinen penkkiurheilija pääsee jännittämään ainoastaan otteluiden voittajia, pääsee vedonlyöjä pitämään peukkuja myös omien vetokohteidensa puolesta.

 

Tuleva kesä tarjoaakin suuren määrän huipputapahtumia, joita seurata. Jos joka tapauksessa aikoo seurata tarkalla silmällä esimerkiksi Huuhkajien otteita jalkapallon EM-kisoissa, ei pienten vedonlyöntipanosten asettaminen välttämättä tunnu kovinkaan huonolta idealta. Jalkapallon EM-kisat tarjoavat jännitystä kokonaisen kuukauden ajan. Suomalaisia vedonlyöjiä kiinnostaa erityisesti, miten Suomen joukkue tulee pärjäämään B-lohkon Tanskaa, Venäjää ja Belgiaa vastaan. Suomen pelaamat ottelut tarjoavat varmasti myös mielenkiintoisia kertoimia ja esimerkiksi Suomen ottelussa Tanskaa vastaan, em jalkapallo -vedonlyönti kertoimet voivat nousta hyvinkin korkeiksi.

 

Vetoa voi lyödä pienelläkin summalla ja mielikuvat siitä, että vedonlyöntiin palaa aina satoja ja tuhansia euroja ovat valtaosan pelaajista kohdalla liioiteltuja, joskin vastuullisuus onkin erittäin tärkeä asia pitää mielessä. Koskaan ei tule lyödä vetoa suuremmalla rahalla kuin mitä on varaa.

  • Vedonlyöntisivut tarjoavat pelaajilleen bonuksia

 

Ei pidä unohtaa, että vedonlyönnin maailmassa on erittäin kova kilpailu. Siinä missä Suomen rajojen sisällä Veikkaus on ainoa rahapelien laillinen toimeenpanija, ei toimijoista internetin aalloilla ole pulaa. Onneksi suomalainen pelaaja pääsee pelaamaan muidenkin toimijoiden sivuilla. Suuri tarjonta vedonlyöntisivustoissa näyttäytyy asiakkaan kannalta erittäin kiehtovina ja reiluina kertoimina, joilla pystyy moninkertaistamaan rahansa verrattain helpommin.

 

Korkeat voittokertoimet eivät suinkaan ole ainoa asia, joita vedonlyöntisivustot tarjoavat pelaajille. Usein tarjolla on myös monenlaisia bonusetuja, joiden avulla pelaajat pystyvät saamaan tavanomaista enemmän vastinetta rahalleen. Esimerkiksi talletusbonukset, ilmaisvedot, riskittömät vedot ja korotetut kertoimet kuuluvat näiden erikoispalveluiden palettiin.

 

Talletusbonuksilla urheiluvedonlyöjät pystyvät moninkertaistamaan tallettamansa rahan. Tyypillistä on, että rahaa sivustolle laittava asiakas saa nautittavakseen oman talletuksensa verran niin sanottua bonusrahaa. Bonusrahalla pelataan kuin oikealla rahalla, ja niillä ansaitut voitot ovat oikeita voittoja.

 

Ilmaisvedoiksi kutsutaan etuja, joilla asiakkaalle annetaan mahdollisuus lyödä vetoa ilman rahanmenoa. Ilmaisesta vedosta saadut voitot saattavat olla niin sanottua kierrätettävää bonusrahaa, mutta aitoa häviön mahdollisuutta ei käytännössä ole lainkaan.

 

Riskittömät vedot mahdollistavat rahaa tililleen tallettavan pelaajan lyömään vetoa ilman riskiä. Raha vähennetään pelitililtä vain väliaikaisesti ja palautetaan takaisin, mikäli veto epäonnistuu.

 

Korotetut kertoimet ovat niin ikään yksi vedonlyöntitoimistojen uusia asiakkaita houkutteleva etuisuus. Vedonlyöjille voidaan esimerkiksi tarjota poikkeuksellisenkin suuret voitot yksittäisellä sivuston itse määrittämällä vetokohteella. Tämä kohde voi olla esimerkiksi Suomen voiton oikein veikkaaminen.

  • Johtopäätökset

 

Vuosi 2021 on jo melkein puolessavälissä, mutta etenkin sen jälkimmäinen puolisko näyttää urheilun ystävien kannalta paremmalta kuin moni vuosi sitä aiemmin.

 

Jääkiekon MM-kisat peruttiin viime vuodelta, mutta tänä vuonna ne järjestetään rajoitetuilla katsomoilla. Jalkapallon EM-kisat puolestaan siirrettiin tälle vuodelle samoin kuin Tokion olympialaisetkin. Samaten Wimbledonin tennisturnaus tullaan järjestämään jälleen tänä vuonna tauon jälkeen. Jo nämä neljä valtavan kokoluokan tapahtumaa takaavat, että katsottavaa riittää televisiosta koko kesäksi. Enää ei tarvitse harmitella suosikkisarjojen jäämistä tauolle, sillä penkkiä pääsee joka tapauksessa kuluttamaan niin paljon kuin takamus kestää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.