Ravikatsaus esittelee Raviratoja: RIIHIMÄKI

RIIHIMÄEN RAVIRADALLA VOI YLLÄTTÄÄ

YRITYSASIAKKAAT, VAIKKAPA LOIMI-LÄHDÖLLÄ JA

RIKSUN KUULUISALLA KAALILAATIKOLLA

 

Riihimäen Ravirata on vanhin kesäratamme. Aktiivisena toimijana, se tekee yhteistyötä monenlaisten urheilulajien kanssa. Lisäksi se toteuttaa mallikkaasti lapsi -ja nuoriso toimintaa hevosten maailmassa. Puhumattakaan siitä, miten suuri merkitys sillä on kymmenille valmentajille ja harrastajille kilpailu- sekä harjoittelu ratana.

Hauskoja ja mieleenpainuvia kokemuksia on tarjolla monipuolisesti. Yritys voi viedä esimerkiksi asiakkaansa tai henkilökuntansa viettämään Ravipäivää, oman nimikko-loimen ja herkullisen kaalilaatikon sekä lettujen kera. Nimikko-loimi puetaan voittaja- hevoselle.

Ravikatsaus haastattelee Riihimäen Raviseuran puheenjohtaja Ilmari Halista sekä Ratamestari Riku Peltosta.

Ensimmäiset kauden ravit ajetaan 6.6.

 

 

 

Hyvä ilmari Halinen, edustat Riihimäen Ravirataa. Mikä on tittelisi ja millainen hevostelu-historia sinulla on ?

  • ”Olen Riihimäki Raviseura Ry:n puheenjohtaja ja hevosia meidän eläinlääkäri- perheessä on ollut vuodesta 1963 eli 58 vuotta.”

 

Vaatimaton mies vastaa viimein tarkempiin kysymyksiin hevos- historiastaan :

  • ”Pikkupojasta asti mukana Riksun ravien järjestämisessä eli n 50 vuotta. Suomen Hippoksen toimitusjohtaja 1994-2001. Fintoto Oy:n toimitusjohtaja 2002-2010. ATG:n kansainvälisten toimintojen johtaja 2010-2013. Turun Hippoksen toimitusjohtaja 2015-2017. (Kuninkuusravit 2016). Hevosalan yrittäjä Oy Agop Ltd. Suomen Hippoksen Valtuuskunnan varajäsen. Euroopan Hevospeli yhteisöjen Presidentti 2003-2004 .”

 

Milloin Riihimäen Ravirata on perustettu ja millainen on sen toiminta-ajatus?

  • ”Riihimäen Raviseura on perustettu 1928. Ja jo 1930 ajettiin nykyisellä paikalla kilpaa. Kavioura toteutettiin paikallisten isäntä-miesten toimesta niin, että jokaisen joka aikoi osallistua ravikilpailuihin, tuli rakentaa 75m rataa.
  • Raviseuran päällimmäinen toiminta-ajatus on Ravikilpailujen  järjestäminen, paikallisten hevosaktiivien harrastusten mahdollistaminen Ravinuoret ja ponit mukaan lukien.”

 

Millainen ravirata Riihimäen Ravirata on ?

  • ”Maamme kesäratojen ykkönen tunnelmaltaan, että varustelu tasoltaan. Kaviourakin täyttää kesäradan vaatimukset oikein hyvin.”

 

Millaisia raveja Riihimäellä ajetaan ja milloin ?

  • ”Tästä kesästä alkaen viidet ravit ja toivottavasti 13:sta harjoitusravit, 16:sta ratsastuskilpailut, 2 koiranäyttelyä ja    10 000 jalkapalloilijaa liikuttavaa peliä ja harjoitusta.”

 

Miten Ravirata työllistää?

  • ”Talkoolaisia hyvin runsaasti ja myös ravipäivinä palkallista ammatti-henkilökuntaa.”

 

Miten tärkeä rooli radalla on harjoitteluratana?

  • ”Paikallisille harrastajille ja ammattilaisille elintärkeä paikka. Radan käyttömaksun maksaa vuosittain 50 ammatti- ja harrastaja-valmentajaa.”

 

Miten tavallinen ihminen voi tukea Raviradan toimintaa?

  • ”Toivotamme kaikki kiinnostuneet raveihimme, niin yleisönä kuin Raviseuran aktiiveina. Vuonna 2018 Satavuotisjuhlia viettäneellä Raviseuralla on 139 aktiivi jäsentä.”

 

Ajatuksia ja ideoita Raviurheilun tulevaisuudelle ?

  • ”Nuoriso ja lapsityö on yhä tärkeämpää. Kesäradat ovat nimenomaan sosiaalisia tapahtuma- ja kohtaamis paikkoja kaikille hevoshenkisille.”

 

Onko teillä jokin oma ”must” tuote tai palvelu, jota ei löydy muilta Raviradoilta?

  • ”Riksussa on rento fiilis. Riksussa saa taputtaa, ja aplodien osalta Riksu tunnetaan kilpailijoiden keskuudessa. Raviravintolan hittejä ovat kaalilaatikko ja Eilan letut.”

 

Milloin ajetaan kauden ensimmäiset ravit ja millaiset ravit on kyseessä?

  • ”Kausi avataan sunnuntaina 6.6.
  • Kaikki viidet ravit ovat sunnuntaisin kello 17 ja päätapahtuma Riihimäki Grand Prix ajetaan 28.8.- ja elokuussa on tarkoituksena toteuttaa myös nuoriso- ja lapsitoiminnan oheispalveluja, sekä huikea Keppari GP.”

 

Millaisia palveluja teiltä löytyy ?

  • ”Iso avokatsomo on Riksun tunnusmerkki. Olut pubi ja aurinko-terassi. Kaalilaatikon ja letut jo mainitsinkin.”

 

 

Riihimäen Raviradan Ratamestari Riku Peltonen, kertoo omasta työstään Ratamestarina. Ratamestari huolehtii toimenkuvassaan mm turvallisuudesta.

Varikko alueeksi kutsutaan Raviradalla aluetta, jonne yleensä pääsy on vain kilpahevosten kanssa toimivilla henkilöillä(valmentajat, ohjastajat, hoitajat). Katoksiksi kutsutaan rakennuksia, joissa kilpahevoset valjastetaan ja hoidetaan.

Ratamestarin työ on olennaisesti tärkeässä roolissa Ravikilpailujen sekä harjoitusravien suhteen. Millainen on Ratamestarin työ ja millainen on Rikun oma hevoshistoria ?

  • ”Omakohtaista historiaa ei ole hevosten kanssa.Sivusta seurannut, kun lapsuudessa oli Ravihevosia. Tällä hetkellä omassa perheessä ei ole Ravihevosia.
  • Ratamestarin työ pitää sisällään monia tehtäviä. Huolehditaan viikottain radasta ja pidetään huolta siitä, että rata on hyvä.
  • Huolehditaan varikko alueesta, että katokset ovat siistit , eikä ole ylimääräisiä roskia.
  • Ratamestarin työssä vaatimuksena on, että pitää koko ajan tietää mitä tekee, ja aina pitää olla hereillä hevosten vuoksi. Hetkeksikään ei saa ajatus karata. Meinaan siinä vaiheessa voi sattua ikäviä yllätyksiä.
  •  Maalaisjärki toimii kaverina hyvin. Sitä voi ja kannattaa käyttää,” listaa Riku Peltonen.

 

 

 

Lisätietoja:

https://www.riihimaenravit.fi

 

 

 

 

Haastattelussa: Ilmari Halinen ja Riku Peltonen

 

Kuva: Riihimäen Ravirata Minna Rajakallio

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.