Hevoskärpänen vai Perskärpänen

VALOKUVATEOS KILPAILU

Aiheina Perskärpänen tai Hevoskärpänen.

Hippobosca Equina eli Hevoskärpänen on aikoinaan kiusannut hevosia ja nautoja. Vuosisatojen mukana siitä on   tiettävästi mutaation kautta kehittynyt ”Heppakärpänen” eli ”otus” joka puraisee ihmistä sairastuttaen Hevoshöperöisyyteen. Se on levinnyt koko Suomeen ja sairaus on yleensä parantumaton. Ihmetystä herättää, että se on elinkelpoinen ja elinkykyinen myös talvisin.

Hevoskärpäsen puremat ovat todenneet tavanneensa siitä  mitä erilaisempia mutaatioita. Nykysuomi haluaakin tallentaa tulevaisuuden tieteellistä dokumentointia varten erilaisia Hevoskärpäsiä sekä Perskärpäsiä.

Perskärpänen eli Persbosca Equina on erityisesti kärpäslaji jota löytyy Politiikasta. Perskärpänen määritellään Urbaanissa sanakirjassa: hännystelijä, porukan mukana kulkeva.

Nämä kaksi lajiketta eivät pysty risteytymään keskenään. Yleensä Hevoskärpäsen puremat alkavat käyttää maalaisjärkeä joka lienee ”sairastumisen” positiivisin oire.

 

 

Valokuvateos kilpailussa tarkoituksena on saada nauru-lihakset puutumistilaan ja  luovuus kukoistamaan !

 

Toimi näin:

Kuvaa jompikumpi kärpäslaji. Lähetä kuvateos nimesi kera

Nykysuomen sähköpostiin otsakkeella Kärpänen

joulukuun loppuun 2021 mennessä.

Kummassakin kärpäslajissa paras kuvateos palkitaan. Korruptio on mahdollista.

 

 

 

nykysuomi@gmail.com

 

 

 

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.