Uusi Suomi sulki Tuomas Malisen blogitilin alle 5 minuutissa – Tämä kirjoitus johti sulkemiseen ”Poliisivaltio 2.0”

Palaan nyt kirjoittamaan kotimaan politiikastamme tuodakseni esille erään äärimmäisen huolestuttavan kehityskulun maassamme.

Osallistuin lauantaina 10.4. suurkulkueeseen, jossa puolustimme perustuslakiamme sekä sen takaamaa vapautta liikkua ja kokoontua. Kulkua sai kuitenkin heti alusta, poliisin toiminnan takia, absurdin luonteen.

Lähtöpaikaksi oli sovittu nk. Pikkuparlamentin edusta Mannerheimintien ja Arkadiankadun kulmassa. Poliisi esti kokoontumisen ja ilmeisesti pidätti joitakin paikalle kokoontuneita. Lähdimme kulkemaan suunnitelman mukaisesti Mannerheimintietä pitkin kohti marssin päätepistettä Kauppatoria.

Poliisi oli varustautunut kulkueeseen raskaasti. Mukana oli useita joukkojenhallintaan erikoistuneita joukkoja, hevosia sekä panssariautoja. Tällaista kalustoa on aikaisemmin käytetty yleisvaaralliseksi koettujen mielenosoituksien, kuten anarkistien Itsenäisyyspäivän mielenosoituksien yhteydessä. Nyt tämä arsenaali oli suunnattu meitä, tavallisia kansalaisia kohtaan.

Paikalla oli ihmisiä kaikista yhteiskuntaluokista. Mukana oli korkeasti koulutettuja, asiantuntijoita, työläisiä, työttömiä ja eläkeläisiä. Kaikilla meillä oli mielessä vain yksi huoli: puolustaa perustuslakiamme hallituksemme diktatuurilta.

Sitä poliisi yritti kaikin tavoin estää.

”Ryhmissä kulkeminen kielletty!”

Kun lähdimme liikkeelle kohti Kauppatoria, poliisin toiminta alkoi saada Orwellilaisia piirteitä (George Orwell julkaisi vuonna 1949 kuuluisan 1984 -kirjan, jossa hän kuvasi tulevaisuuden dystooppista kontrolliyhteiskuntaa). Poliisi oli tuonut paikalle kaiutinauton, josta alettiin toistaa absurdia sanomaa:

”Ryhmissä kulkeminen on kielletty! Kävelkää eri suuntiin!”

Pakko sanoa, että en ollut uskoa korviani. Kuinka alas suomalaisten arvostamat poliisivoimamme voivat vajota, heidän yrittäessään väkipakolla estää tavallisia kansalaisia kulkemasta ryhmässä samaan suuntaan.

Kaiutinautosta annettujen ohjeiden lisäksi poliisi yritti estää kulkueen kulkemista hevosilla sekä ajamalla autoja suojateiden päälle. On sanomattakin selvää, että tämä aiheutti vilkkaassa Helsingin keskustassa melkoisen liikennekaaoksen.

Välillä kulkue siirtyikin sisätiloihin poliisin yrittäessä estää kävelymme. Mutkien kautta kulkue lähestyi, pienempiin ryhmiin jakautuneena, Kauppatoria.

Siellä saimme maistiaisen nykyisestä poliisivaltiostamme.

”Meilläkin on ohjeemme”

Kävelin Kauppatoria kohti pienemmän ryhmän osana, joka mutkitteli Torikorttelien läpi poliisin yrittäessä epätoivoisesti estää ihmisten liikkumista kohti toria. Kävelimme toria kohti Päävartion ohi, jossa meitä vastaan tuli kolmen hengen poliisipartio. He varoittivat, että Kauppatorille meno johtaisi kiinniottoihin. Kysyttäessä syytä, vedottiin niskoitteluun. Kysyttäessä lakia, johon tämä perustuslaillista oikeutta rikkova käsky perustui, meille ei ensiksi vastattu mitään.

Useita minuutteja kestäneen sananvaihdon päätteeksi poliisit totesivat ykskantaan, että heille oli annettu tällaiset ohjeet, eikä heillä käytännössä ollut vaihtoehtoja. Poliiseille oli mielestäni hyvin selvää, kuinka absurdit käskyt heille oli annettu.

Tavalliset suomalaiset yrittivät kävellä lauantaina ennalta sovittuun kokoontumiseen, ja heitä piti uhata väkivallalla sekä hetkittäisellä vapaudenmenettämisellä sen estämiseksi. Myötähäpeän poliisiylijohtoa kohtaan saattoi aistia.

Jatkoimme kuitenkin matkaamme ja jäimme tarkkailemaan tilannetta Pohjois-Esplanadille Kauppatoria vastapäätä.

Kauppatorin poliisivallankumous ja piiritys Senaatintorilla

Torille kehittyi melkoinen näytelmä. Paikalla oli useita poliisin yksiköitä mellakkavarusteissa. Hetken epäröimisen jälkeen heille selkeästi annettiin käsky tyhjentää tori, ja sitä he alkoivat toteuttaa. Todistin itse ainakin kahta väkivaltaista kiinniottoa.

Toisessa poliiseille puhunut mies raahattiin pois ja kun hän yritti vastustaa poliisiautoon viemistä, hänet painettiin maahan useiden poliisien toimesta. Vammoja tuli varmasti. Toisessa poliisi retuutti maijaan torilla rauhassa istuneen naisen kuin pahemmankin anarkistin. Tällä videolla on nähtävissä kooste monista poliisin kyseenalaisista toimista.

Sen jälkeen poliisi tuli häätämään meitä kadulla seisoskelleita. Kävimme poliisin kanssa saman dialogin, joka päättyi toteamukseen, että heidät on käsketty tyhjentämään ihmiset täältä, mitä ryyditettiin voimankäyttöuhalla.

Lähdimme kävelemään kohti Senaatintoria, jossa muutamia ryhmiä kokoontui keskustelemaan tapahtuneesta. Lähimmä nauroimme sitä, kuinka absurdiksi tilanne oli mennyt. Keskustelimme 4-6 kuuden hengen ryhmissä, ja jotkut ihmiset aukaisivat kuohuviinin. Nautimme esiin tulleesta keväisestä auringonpaisteesta.

Vaivihkaa poliisi kuitenkin piiritti rauhalliset ryhmämme. Paikalle saapui noin tusina poliisipartiota, jotka asettuivat Senaatintorin jokaiselle kulmalle. Paikalle saapui myös kolme ratsupoliisia, jotka alkoivat hitaasti kulkea ihmisryhmien läpi tarkoituksenaan hajottaa ihmiset.

En ole koskaan nähnyt poliisiltamme niin naurettavaa toimintaa! Meitä kohdeltiin kuin pahempiakin mellakoitsijoita, vaikka emme aiheuttaneet mitään häiriötä. Perustuslaillista oikeuttamme kokoontua selkeästi rikottiin.

Sisäministeriön ja poliisiylijohdon show

On tärkeää muistaa, että tehtäväänsä kaduilla hoitaneet poliisit olivat täysin syyttömiä tilanteeseen. He hoitivat heille annettua naurettavaa ja häpeällistä tehtävää parhaansa mukaan. Syylliset tähän farssiin istuvat poliisiylijohdossa ja sisäministeriössä.

Kansalaisena minulla on oikeus tietää, miksi perustuslain takaamia vapauksiani vapaaseen liikkuvuuteen ja ”ryhmissä” kulkemiseen sekä kokoontumiseen rikottiin. Poliisi ei voi mielivaltaisesti rajoittaa kansalaisten perusoikeuksia vaan ne on perusteltava. Vaadin kirjallista selvitystä komentoketjusta.

Siinä on vastattava seuraaviin kysymyksiin. Kuka on ylin poliisi, kuka määräyksen perustuslaillisten oikeuksieni rikkomisesta antoi? Mihin lakiin ja kriteereihin määräys perustui? Kenelle määräys oli annettu ja missä se on luettavissa?

Poliisi on esimerkiksi aktiivinen Twitterissä. Miksi rajoituksia ja niiden perusteluita ei julkaistu siellä? Kirjallisen selvityksen poliisi voi julkaista Twitter-tilillään.

Kansalaisena vaadin myös, että valtakunnansyyttäjä alkaa välittömästi tutkia ylittikö poliisiylijohto valtuutensa kajoamalla, suhteettomasti, perustuslaillisiin oikeuksiimme liikkua ja kokoontua vapaasti. Vaadin myös, että sisäministeri Maria Ohisalon toiminta tässä farssissa tutkitaan.

Olen äärimmäisen huolissani siitä, että Suomea yritetään, nähtävästi suhteellisuudentajunsa menettäneen pääministeri Sanna Marinin johdolla, ajaa tilaan, jossa perustuslailliset oikeutemme eivät enää päde. Perustuslaki on kansalaisen turva poliitikkojen mielivaltaa vastaan, ja olemme menettämässä sen turvan.

Toivon todella, että syyttäjänvirasto ottaa nämä vaatimukset ja kansalaisten huolet tosissaan, koska järjestelmämme ei voi perustua mielivaltaan. Muuten vaihtoehtomme perustuslakimme puolustamiseksi käyvät todella vähiin.

85 thoughts on “Uusi Suomi sulki Tuomas Malisen blogitilin alle 5 minuutissa – Tämä kirjoitus johti sulkemiseen ”Poliisivaltio 2.0”

 • 15.4.2021 at 12:27
  Permalink

  Kiitos, hyvä kirjoitus. Olen eri mieltä siitä että ”tehtäväänsä kaduilla hoitaneet poliisit” olisivat syyttömiä tilanteeseen. Jos ihminen saa käskyn joka näin rajusti loukkaa ihmisoikeuksia, niin hänellä on velvollisuus kieltäytyä siitä. Myös mainitsemasi poliisiylijohto ja sisäministeriö on takuulla saanut omat ohjeensa ylemmiltä tahoilta joten jos pelkkä käskyn saaminen tarkoittaa syyttömyyttä, niin kenelläkään ei ole mitään vastuuta tästä tyranniasta. Sen takia on tärkeätä että jokainen ihminen on vastuussa omista tekemisistä, riippumatta siitä millaisia käskyjä hän on saanut. Vain sillä tavalla tämä hulluus voi loppua.

  Reply
  • 15.4.2021 at 13:41
   Permalink

   Se on game over ollut jo pidempään, tässä vaan nähtiin miten kuuliaisia väkivaltakoneiston virkamiehet ovat. Muistelkaa Elokapinan mielenosoitusta ja miten silkkihansikkain poliisi sitä käsitteli kunnes oli pakko avata sairaaloihin johtava tie eikä sitoa partioita ja vaarantaa operatiivista kykyä ja antoi vähän pippurisuihketta (joka on lähinnä ärsyttävä). Tästä tuli syytteet ja tutkinnat.

   Se miksi homma on game over on että Vihervasurit ovat pelanneet ovelaa peliä, he ovat valloittaneet tietyt yliopistot ja virkamiehistöt jolloin heillä on periaatteessa valta. Ne tavalliset nurmiporat kadulla tai toimistoissa tottelevat käskyjä samalla tavalla kuin historiassa on he ovat aina totelleet

   Seuraava askel on puuttua puheeseen, mediahan jo sensuroi, pyytelee anteeksi tai on mukana propagandassa, nyt ollaan puuhaamassa erinnäisiä ”vihapuhe” ja ”maalitus” lakeja joissa voisi jonkun tulkinnan mukaan (ja lakihan on pelkkää tulkintaa) olla laitonta kyseenalaista poliitikkojen sanomiset, koska se voidaan tulkita maalittamiseksi. Sama immuniteetti tulisi toimittajille, virkamiehille jne.

   Sitten kun hallitaa puhetta voidaan tuhota vastarinta. Ihmiset ajattelevat että ”ei tämä voi tapahtua”.
   Miksi ei? Mikä sen estää? Ihmisethän aina pyrkivät alistamaan toisiaan isoissa joukoissa. Tälle kertaa se tehdään vaan ”hyvän puolella”.

   Reply
   • 15.4.2021 at 14:06
    Permalink

    Olen samaa mieltä kanssasi. Poliisin ei olisi tarvinnut järjestää tällaista yliampuvaa spektaakkelia. Ihan hyvin he olisivat voineet vain sumuttaa kulkueeseen osallistuneita pippurisumutteella.

    Reply
    • 16.4.2021 at 08:04
     Permalink

     Valitus valtakunnan syyttäjälle ei varmasti johda mihinkään, esim. Päivi Räsäsen vuosia vanha kirjoitus kristinuskosta johti syytteisiin. Meitä ei oikeasti pelasta muu kuin se että, ihmiset käyvät äänestämässä ja kaikille pitäisi olla jo selvää mikä puolue ajaa kansan asiaa, sitten voikin alkaa puhdistaa pois näitä ihmisiä viroistaan jotka nyt vieneet kansalaisoikeudet pois meiltä.

     Reply
     • 17.4.2021 at 08:40
      Permalink

      suomi ei nouse hallitukseen ja politiikkaan turvaamalla. illuusio tästä on vaarallinen. suomi nousee vain sillä että kansalaiset sivuuttavat politiikan ja alkavat vaatia tosissaan oikeuksiaan. politiikka on sekoitettu suomessa joka asiaan ja se pitää sisällään kummallisen vastuun pakoilun.

   • 16.4.2021 at 03:15
    Permalink

    Suosittelen, että lähetätte tietoa pohjoismaisiin lehtiin. Ruotsi, Norja, Tanska. Videot tottakai mukaan. Venäjälle myös, kun on kritisoitu niin paljon kansalais oikeuksista. Vois olla varovaisempaa käytöstä seuraavalla kerralla.

    Reply
    • 26.5.2021 at 09:00
     Permalink

     Pohjoismaisiin lehtiin? Vaikeaa löytää yhtäkään. Ne ovat juutalaisia, juutalaisten, valkoihoisia yli kaiken vihaavien sukujen hallinnassa. Bonniers, Allers, mitävielä? Tästä kumpuaa todellisuus jossa elämme. Väittäkää anti- siksi ja täksi, se ei todellisuutta muuta että pysyvää maailmanherruutta nyt raha- media- ja politiikkavallalla toteuttava rasistijoukkio ”juutalaisia” haukkuvat uhrejaan anti- siksi ja täksi.

     Reply
   • 16.4.2021 at 11:36
    Permalink

    Vähän pippurikaasua?

    Valitettavasti rajoituksia vastustavia mielenosoittajia ei kohdeltu yhtä päättäväisesti. Ois pitänyt..

    Ja jos hyvän asian puolesta jalan katua tukkivat kaasutettiin niin mitähän tapahtuu kun turvetuottajat Kepulandiasta tulevat kulkuneuvoineen mieltä osoittamaan ja saavat Maskun ihan tukkoon? Mitään ei tule tapahtumaan..

    Reply
    • 18.4.2021 at 15:08
     Permalink

     niin. niillä turvetuottajillakin on oikeus osoittaa mieltä ja ihan asiasta vielä.
     suomalaista maataloutta ajetaan alas niin että rytinä käy. onneksi malinen on tähänkin asiaan ottanut terveen kannan.

     Reply
   • 18.4.2021 at 06:46
    Permalink

    Mitkä ihmeen vihervassarit? Kaikki puolueet edustavat samaa vihervasemmistoa. Kyse ei ole ovelasta ujuttamisesta, vaan kaikki poliitikot ovat globalistieliitin kätyreitä ja toimivat määräysten mukaan. Puolueaateli on täysin maanpetturi ja rapparitkin vielä joka paikassa mädättävät ja tuhoavat maata ja Eurooppaa ja valkoisia kansakuntia sionistieliitin käskytyksestä. Kaikkihan on aivan avointa tai vähintään puolijulkista

    Reply
   • 18.4.2021 at 06:49
    Permalink

    Koko demokratia on olut tätä samaa alistamista. Se on aina ollut väline kommunismiin. Ennen kaikki oli vain ovelampaa, mutta tätä johdetaan Länsimaiden huipulta ja sinnehän Suomi jo kumarteli aikojen alusta saakka.

    Fasismi olisi kai mielestäsi jotain pahaa ja alistamista, mutta tosiasiassa se olisi ihan oikea tie eikä enemmistö saa alistua minkään vihollisensa pommmpoteltaviksi. Enemmistön tulisi ajaa etujaan ja laittaa vähemmistöille oikeutetut rajat

    Reply
  • 15.4.2021 at 14:48
   Permalink

   Jep olen samaa mieltä,että poliisit voivat yhdessä päättää olla tottelemasta mielettömiä käskyjä ja lopulta jokainen on vastuussa valinnoistaan ja teoistaan!

   Reply
   • 15.4.2021 at 23:03
    Permalink

    Eikös ne vihreät saaneet maata kaduilla rauhassa estäen liikennettä. Kun joku poliisi sitten yritti poistaa yhden oli se suuri rikos. Mielestäni liikenteen tukkiminen maassa makaamalla pitäisi olla rikos.

    Reply
   • 17.4.2021 at 11:26
    Permalink

    Käskyt tulevat pääkallon paikalta Eeuusta joita kätyrit täällä sitten toteuttavat .

    Reply
  • 16.4.2021 at 12:35
   Permalink

   Ihan hyvä asia,että teitä koronalinkoja kurmuutettiin. Vesitykit ha kyynelkaasu seuraavalla kerralla idiootteka bastaan, niin eiköhän joukot hajaannu. Koirilla saisi vielä teitä pöljiä purettaa.

   Reply
  • 16.4.2021 at 13:37
   Permalink

   Juuri näin. Myös natsit tuomittiin, ja puolustus että ”noudatin vain käskyjä” ei riittänyt! Samanlailla näitä natsi wannabeita tulee kohdella.

   Reply
   • 18.4.2021 at 06:51
    Permalink

    Eivät sanoneet. vaan sanoivat, että eivät tiennneet. Miksi olisivatkaan tienneet, kun kaikki syytteet olivat sionistien valehtelua. Tuomiot olivat oikeusmurha. Näkee kyllä selkeästi, millaiset veitikat poliisia käskyttävät ja kansaa aivopesevät. Natsismi olisi ainoa pelastus ja perussuomalaiset ovat eliitin rottalauma

    Reply
  • 16.4.2021 at 16:26
   Permalink

   On se kumma etteivät aikuiset ihmiset usko mitä heille sanotaan. Me vastuuntuntoiset aikuiset tottelemme jos poliisi käskee.

   Kokoontumisista on aivan turha mussutella. Maailmassa on pandemia, vakava tartuntatauti. Ei vakava kaikille mutta vakavana taudinmuotona jopa hengenvaarallinen. Eikö tämä mussuttajille riitä perusteeksi?

   Reply
   • 18.4.2021 at 06:52
    Permalink

    Koko pandemia on huijaus, jotta sinunlaisesi lampaalta vietäisiin kaikki vapaudet ja omaisuus. Mutta sinähän annat kaiken riemumielin palvomallesi sionistille. Mielläthän itsesi kakkosluokan tai kolmosluokan kansalaiseksi. Mamutykin ovat ylempänä valkoista paariaa

    Reply
  • 17.4.2021 at 08:56
   Permalink

   näinhän se pitäisi olla. vastuussa tekemisistään. suomessa ei virkataho ole vastuussa tekemisistään. sitä tukee korruptio sekä laittomat menettelyt.
   oikeusturvaa ei ole.
   systeemin kyseenalaistava poliisi joutuu valtakunnan syyttäjän hampaisiin. vasta virasta erottuaan tai eläkkeelle jäätyään nämä poliisit uskaltavat avata suunsa.
   miten se nyt olikaan: kalskeesta kaslkahtaa on mm raumalainen sanonta.

   Reply
 • 15.4.2021 at 12:36
  Permalink

  Kiitos Tuomas Malinen. Sinulla on älliä, sydäntä ja arvovaltaa.

  Reply
   • 14.12.2021 at 15:17
    Permalink

    Lopetaan koronakumartelu nyt ja mennään niihin mestoihin, johon päästetään ilman mitään ihme papereita, ja ilman hyödyttömiä maskeja.
    Kansalaistottelemattomuus. Siitä se lähtee.

    Reply
 • 15.4.2021 at 12:48
  Permalink

  Koko ”pandemia” ja sen varjolla tehty diktatuuri ei kestä tarkempaa tutkiskelua.
  Jokainen pystyy hetkessä katsomaan tilastot ympäri maailman.
  Käytännössä missään maassa ei kuolleisuus noussut viime vuonna, ainoa ero oli se, että kaikki muut virukset ja kuolinsyyt hävisivät, kukaan ei enää kuole mihinkään muuhun kuin koronaan.
  Suomessa siraaloiden potilaista on 2-3% ollut koronapotilaita, ja sen takia siis ”terveydenhuolto on romahtamassa”? Terveydenhuoltoa kuormittaa vain täysin turha miljoonia ja miljoonia maksava terveiden ihmisten testaaminen.
  Ja todellakin testillä jolla löydetään halutessa mikä tahansa sairaus vaikka polttopuusta tai katulampusta.

  Reply
  • 15.4.2021 at 18:20
   Permalink

   Mutta mitä tapahtuu Brasiliassa?4000 kuolutta päivässä.Entä Unkari?

   Reply
   • 16.4.2021 at 08:38
    Permalink

    Jos heitä oli yli 6 hlöä niin se on rikos nyt, he levitäät koronaan josta heidän takia emme pääse irti.

    Reply
    • 16.4.2021 at 13:37
     Permalink

     Mutta kaupoissa sallitaan 100 lähekkäin. Eikös kaikkia tule kohdella samanvertaisesti tässä maassa?

     Reply
   • 18.4.2021 at 06:54
    Permalink

    Normali kausiflunssan kuolleisuus ja siihen sitten todellakin väärennetään kaikki muut kuolemat koronaksi myös siellä Brasiliassa. Koko maailman laajuinen käskytyssysteemihän tässä on paljastunut. Kaikki hallitukset marionetteja

    Reply
  • 15.4.2021 at 19:40
   Permalink

   Hyvä kim jong marin.toivottavasti saadaan suomesta vihdoin kunnon marxilainen diktaturia, se on vihdoin mahdollista kun on helposti käskyjä tottelevat poliisijoukot(palkka-armeija).
   Nyt köyhä kansa kunnolla kyykkyyn, käskette sieltä seuraavalla kerralla lyömään pampuilla suoraan vastapalloon niin loppuu tällainen perustuslakien perään ulvominen.

   Reply
  • 17.4.2021 at 08:46
   Permalink

   pandemia on loppusoittoa. suomea on viety soten ja lastensuojelun avulla tähän pisteeseen. tarkoituksena yksinkertaisesti on viedä oikeudet kansalaisilta.
   suomessa ei ole demokratiaa ollut vuosiin eikä suomi ole vuosiin ollut oikeusvaltio.

   lastensuojelun kautta ja lastensuojelun rikosten avulla toteuttamis prosessi on käynnistynyt. systeemi lähtee suoraan saksan toiminta tavasta.
   mikä on paras keino vaientaa kansalaiset ? lastensuojelun rikollinen toiminta.

   toivottavasti tämä laaja mittainen korona keskustelu pureutuu syvemmälle. sillä muutoin tämä kaikki keskustelu vain taas saa aikaan sen että piilossa tehdään lisää päätöksiä joilla tilanne suomessa pahenee.

   nyt on aika tutkia, kääntää maat ja mannut: miksi suomi on tässä tilanteessa ja mistä se on lähtöisin.

   Reply
  • 17.4.2021 at 10:55
   Permalink

   Tuohan ei ole totta mitä kirjoittelet. Esim. ohitat täysin tehostetun hoidontarpeen täysin terveydenhuolllossa. Eli puhutaan tehohoidosta.

   Otappa selvää. Se että asioita kieltää on ihmisen defenssi. Kielletään vaikeat asiat ja teemat. Defenssi on puolustusmekanismi joka suojelee ”minää”.

   Tsemppiä.

   Reply
   • 18.4.2021 at 06:56
    Permalink

    Ei siellä tehohoidossa ole yhtään sen enempää flunssakeuhkokuumeisia kuin muinakaan vuosina. Kaikki on huijausta. Etenkin tämän toisen aallon kohdalla. Myös ensimmäisen

    Reply
  • 17.4.2021 at 09:04
   Permalink

   kävin katsomassa kyseisen nauhan. olisi hyvä selvittää kuka ja mikä taho on määrännyt poliisia keskeyttämään Jumalanpalveluksen ?

   video vain osoittaa sen, miten tavallisiin rauhallisiin ihmisiin koetetaan istuttaa pelkoa.
   sillä sehän tunne tuonlaisesta kohtelusta seuraa. toki tunnevammainen ihminen sellaista ei käsitä mutta normaali ihminen käsittää.

   Reply
 • 15.4.2021 at 13:04
  Permalink

  Erinomainen teksti taas. Kiitos sinulle Malinen koko perheeni puolesta — huikeata toimintaa ja rohkeutta sinulta!

  Reply
 • 15.4.2021 at 13:05
  Permalink

  miten voi joku (yliopisto koulutuksen saanut) henkilö olla noin pihalla ja kujalla?

  meillä lainsäädäntö antaa selkeät mahdollisuudet puuttua perusoikeuksiin poikkeustilan aikana kuten siitä säädetään. se, että itse on eri mieltä lainsäätäjän kanssa, onko joku tila poikkeustila tai ei, ei poista sitä, mitä reaalimaailmassa ja oikeassa elämässä tapahtuu. hallitus ja eduskunta ovat tämän tilan säätäneet ja sen pohjalta, lainsäädännön puitteissa, voidaan perusoikeuksia rajoittaa tai täsmentää siltä osin kun erikseen säädetään. poikkeustilan kumoamisen jälkeen palaavat perusoikeudet siinä muodossa kun ne on säädetty taas voimaan. kuinka helvetin tyhmä täytyy olla, ettei tätä ymmärrä???

  Reply
  • 15.4.2021 at 13:14
   Permalink

   Kuinka tyhmä pitää olla että ui valtion kusilammikossa jota kutsutaan koronakusetukseksi?
   Rajoilta kun tulee koko ajan tulvana vierastyövoimaa ja helsinki-vantaan ketoasema toimii täysin normaalisti lähtevien ja tulevian lntojen osalta, ei ole mitään valvontaa, joten lampaa on hyvä ja menee kusetukseen täysin sieluin.
   Kerro mitä järkeä on missään sisämaan koronarajoituksissa kun rajoja ei valvota?

   Suomen virkavalta on rikollisia, minä en enää usko enkä tottele poliisia missään muodossa.

   Reply
  • 15.4.2021 at 13:16
   Permalink

   Jälleen näitä, vaikka logiikkaa toimivia, hyökkääviä agitaattoreita. Nimittele ja koeta provokaatiota vain. Ei auta enää: kansa on herännyt ja valo tulee pohjolasta, Suomesta.

   Reply
  • 15.4.2021 at 13:21
   Permalink

   Sinua siteeraten: ”Kuinka helvetin tyhmä voi olla”, kun uskoo jo toista vuotta tällä pelko-ja PCR-testipandemialla luodun narratiivin ja hyväksyy medikaalisen diktatuurin? Nythän ko. tapahtumassa ei kuuluteltu mitään AVIsta tai plörönä-feikki-viruksesta, vaan perusteltiin aiheeton voimankäyttö ja kansalaisten vaino kaupungin ja poliisin määräyksillä. Niiden määräykset eivät kylläkään voi olla perustuslain yläpuolella.

   Reply
   • 15.4.2021 at 18:27
    Permalink

    Olen ehdottomasti Tuomas Malisen kanssa samaa mieltä Virkavallan toiminnasta!!! Kyllä meni luottamus Poliisien toimintaan ei minkäänlaista tilannetajua noilla poliisilla ollut! Käskyt tuli jostain ylempää, koska siellä olivat valmiina paikalla jo ennen kuin ihmiset edes pääsi lähtemään rauhanomaiselle vapauden puolesta kävelylle! estivät niin ettei ihmiset päässeet pois narikkatorilta lähtemään vaan joka puolella oli estetty poliisin käskystä nekin ihmiset jotka eivät olleet edes mielen ilmaisuun mukaan menossa!

    Reply
  • 15.4.2021 at 13:34
   Permalink

   Jos kukaan ei kyseenalaista sulkuja niin kauanko ne sitten kestää? Esim. Eteläsuomi ei ole enää leviämisaluetta millään määrittelyillä joten sulkuihin ei ole perusteita. Jos kukaan ei kysele milloin sulut voidaan poistaa niin ne jatkuvat maailman tappiin. Välillä kansalaistottelemattomuus on tarpeen, että asiat etenee oikeaan suuntaa.

   Reply
   • 15.4.2021 at 15:24
    Permalink

    Tässä pitää nyt muistaa että poliisi ei päätä omasta toiminnastaan yhtään mitään vaan käskytys tulee muualta.

    Poliisi on velvoitettu noudattamaan robottimaisesti lakia ei tunteita ei mielipiteitä ei muuta. Kohdistakaa turhautuneisuus sinne minne kuuluu ei poliisiin!

    Jos on luotu uusi laki ja sitä rikotaan on poliisin tehtävä noudattaa sitä lakia ja tehdä toimenpiteitä jos lakia rikotaan.

    Avi, hallitus, sisäministeriö jne tässä se paskasakki on

    Reply
    • 15.4.2021 at 16:40
     Permalink

     Poliisin ei ole pakko noudattaa laittomia käskyjä, päinvastoin poliisin tulee olla noudattamatta laittomia käskyjä. Koska myös poliisia sitoo laki ja se ei ole edes natsioikeudenkäynneissä kelvannut selitykseksi että noudatettiin vaan käskyjä kun pistettiin porukkaa uuniin.

     Reply
  • 16.4.2021 at 06:17
   Permalink

   Mitä lammas sanoo, koo keskinen?

   Eduskunta hyväksyi 11.3.2021 kaksi valtioneuvoston asetusta, joiden perusteella on mahdollista ottaa käyttöön valmiuslain mukaisia toimivaltuuksia. Asetukset ovat voimassa 11.3.–30.4.2021 mutta kuitenkin korkeintaan niin kauan kuin poikkeusolot jatkuvat. Asetukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.

   Valmiuslain toimivaltuuksien perusteella

   sosiaali- ja terveysministeriö sekä aluehallintovirastot voivat ohjata sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden toimintaa
   kunnat voivat väliaikaisesti luopua kiireettömän hoidon määräajoista
   valtioneuvoston kanslia voi johtaa ja koordinoida poikkeusolojen viestintää
   valtioneuvosto voi ratkaista viranomaisten toimivaltaan liittyvät erimielisyydet ja tulkintakysymykset.

   Viranomaiset voidaan oikeuttaa poikkeusoloissa käyttämään vain toimivaltuuksia, jotka ovat välttämättömiä ja oikeasuhtaisia tarkoituksen saavuttamiseksi. Toimivaltuuksia voidaan käyttää vain sellaisin tavoin, jotka ovat välttämättömiä lain tarkoituksen saavuttamiseksi ja oikeassa suhteessa toimivaltuuden käyttämisellä tavoiteltavaan päämäärään nähden. Toimivaltuuksia voidaan käyttää vain, jos tilanne ei ole hallittavissa viranomaisten säännönmukaisin toimivaltuuksin.

   Reply
   • 16.4.2021 at 10:36
    Permalink

    asia on kuitenkin kovin yksiselitteinen. kuten poliisin sivuilta voi lukea. pahoittelen suoria lainauksia, mutta ne hyvä näyttää auki.

    Koronavirusepandemian aikana voi järjestää pienimuotoisia mielenosoituksia ja yleisötilaisuuksia aluehallintovirastojen tekemien päätösten asettamissa rajoissa. Aluehallintovirastot ovat asettaneet mielenosoituksille ja yleisötilaisuuksille henkilömäärää koskevia rajoituksia, jotka vaihtelevat alueittain riippuen myös koronaviruspandemian tilanteesta. Tämän lisäksi aluehallintovirastot ovat edellyttäneet, että kokoontumista järjestettäessä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

    Kaikki sellaiset kokoontumiset ovat sallittuja, joissa noudatetaan annettuja kokoontumisrajoituksia. Näitä ovat alueellisesti voimassa olevat henkilömäärät sekä terveysturvallisuutta koskevat vaatimukset. Kokoontumisissa on käytettävä esimerkiksi kasvomaskia ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, jos aluehallintovirasto on niin päätöksessään edellyttänyt. Tämän lisäksi poliisi voi antaa ohjeita ja määräyksiä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

    Koronaviruspandemian aikana on kiellettyä järjestää sellaisia kokoontumisia, joissa ei noudateta aluehallintoviraston päätöstä.

    Ennen kokoontumisen järjestämistä kannattaa kuitenkin selvittää alueelliset rajoitukset aluehallintoviraston verkkosivuilta osoitteesta avi.fi.

    ja lopuksi, mikä ei pitäisi olla yllätys.

    Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

    Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

    Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

    eli poliisilla on selkeät valtuudet, jotka perustuvat lakiin ja asetuksiin, toimia tässä asiassa. on vaikea kuvitella, että tämän palstan kirjoituksiin kommentoivat tietävät paremmin perustuslakiin liittyvää juridiikkaa kuin ne asiantuntijat, mitä valtioneuvosto on käyttänyt päättäessään poikkeustilaan liittyvistä asioista. pullikoiminen ei ole ”hyvää kansalaistottelemattomuutta” se on yhtä typerää kuin anoturtiaismi (= idioottimaisten asioiden laukominen ilman mitään tietoa).
    https://poliisi.fi/korona

    Reply
  • 16.4.2021 at 13:39
   Permalink

   Hei taivaanrannan maalari. Täältä reaalimaailmasta terveisiä sinne. Täällä ei ole edes kokonaiskuolleisuus noussut. Se siitä pandemiasta LOL. Miten voikaan joku olla noin kuutamolla. Varmaan luulet vieläkin että 3.4% kuolee kuten WHO sanoi pitkään? LOLOLOL

   Reply
  • 18.4.2021 at 06:57
   Permalink

   Kyse onkin siitä, että poikkeustilalle ei ole mitään syytä. Nyt siis tästä ei edes saa lausua mielipdettä? Vaikka maalittamsilaksi on vasta tulossa

   Reply
 • 15.4.2021 at 13:14
  Permalink

  Tärkeä artikkeli kaikkien kansalaisten lukea.

  Reply
  • 15.4.2021 at 19:24
   Permalink

   Olen kaikista kohdista samaa mieltä Tuomas Malisen kanssa, mutta lisäisin henkilökohtaisen vastuun, joka on kaikilla ihmisillä päätöksistään.

   Presidentin tehtävänä olisi käskeä suomen armeija puolustamaan suomailaisten oikeuteen hengittää vapaasti, kokoontua vapaasti ja estää kansanmurhaa toteutumasta, joka tehdään kokeellisella ”kruunu” rokotteella.

   Nürnbergin oikeuden käynnissä 1947 annettiin natsilääkäreille Josef Mengele ja monille muille lääkäreille, tuomiot, vaikka kaikki sanoivat että me vaan noudatimme käskyjä ja siitä oli hyötyä saksalaisille.

   Bill Gates, Joe Biden, dr.Faucci ovat kaikkien länsimaisten rokotteiden takana. Bill Gates on avoimesti sanonut että rokotteella on tarkoitus, vähhenttää maapallon, väestöä 10 -15%.

   Suomessa olevat rokotelanseeraajat Hanna Nohynek, Sanna Marin, Sisäministeri Ohisalo ja kaikki kansanedustajat, jotka eduskunnassa suostuneet naamaripakkoon, ovat osallistuneet kansanmurhaan.

   Jos Tasavallan Presidentti, on lahjottu kuten Marin ja Antti Rinne, sekä Sisäministeri Maria Ohisalo joka ei tiedä kysyttäessä minkä maan Sisäministeri hän on.

   Kun hän oli hohtimien kanssa rikkomassa, turva aitaa Israelin ja Palestiinalais alueide välillä ja Israelin sotilaat olivat pidättäneet hänet.

   Hänet pitäisi lähettää, takaisin Israeliin ja pyytää että antavat rankimman tuomion, mitä terrorismista voidaan antaa.

   Tietysti voidaan ilmoittaa että Suomen kansa on Israelin puolella niinkuin raamatussa sanotaan ja antaa Mossadille lupa hoitaa, asia.

   Nyt tavalliset suomalaiset eivät saa nauttia, mistään perustuslaillisista oikeuksistaan. Heiltä on viety raha ja ostovoima. Vapaus hengittää ja kokoontua vapaasti.

   Jumala siunatkoon suomen kansaa, varjelkoon Globalistien sosialismi agendalta ja antakoon anteeksi sen että, on tähän asti antanut tapahtua näin paljon pahaa. Tämän saatanallisen hallituksen ja median kautta.

   Reply
   • 18.4.2021 at 07:02
    Permalink

    Mengeleä ei pidetty rikollisena vielä 1947. Häntä kuulusteltiin ja hän asui jonkin aikaa Saksassa. Hän joutui pakenemaan vasta, kun huomasi, että häntä vatsaan oltiin luomassa jotain lokakampanjaa:

    https://uppochnersehr.wordpress.com/2021/02/21/josef-mengele/

    Globalistien asialla olet sinä, joka levität saksalaisvastaista ja nationalistmin vastaista kommunistista sionistipropagandaa täällä.

    Tuomitut eivät suinkaan sanoneet noudattaneensa käskyjä, vaan että eivät tienneet tai muut tekivät tms. Koska säännöt estivät kiistämästä näitä mielipuolisia valheitanne. Oikeudenkäynnit olivat Stalinin näytösoikeuden kopioita. Teikäläiset vihankylväjät ja kommunismin edustajat pitäisi tuomita. Tosin ensin tuollainen holokaustivalehtelu ja saksalaisviha olisi kriminalisoitava

    Reply
 • 15.4.2021 at 15:39
  Permalink

  Tämän koko korona on keksitty, koska vanha rahajärjestelmä on hajoamassa ja USA on tekemässä konkurssia…
  Niin vanha eliitti yrittää pitää vanha rahajärjestelmä pystyssä koronasulkujen avulla. Ne luulee että hidastamalla talous he ostavat USA:lle muutamia kuukausia lisää aikaa.
  Tämä ei tule toimimaan – vanhaa järjestelmä on kaatumassa.
  Das vedanja.

  Reply
 • 15.4.2021 at 15:39
  Permalink

  ”Poliisi on velvoitettu noudattamaan robottimaisesti lakia”…. .Ei , vaan komentojen antajaa.

  Reply
 • 15.4.2021 at 16:07
  Permalink

  Tehkää minusta Suomen kuningas ja antakaa minulle kaikki valta säätää lait jne.
  Teen Tuomas Malisesta Valtiovarainministerin ja Atte Kalevasta Sisäministerin.
  Minulla on myös jatkuvasti banni Uusi Suomi blogiin. Tänään päättyi 1kk banni, mutta ei silti pääse kirjoittamaan. Pitää anoa hattu kourassa US ylläpidolta.
  Minun bannini syy on yleensä se, että sanon homoutta synniksi.
  Toivon, että Malinen palaa You Tubeen sytyttämään isänmaallista tulta.
  Vihervassu ideologia ei ole kiveen hakattu asia, voimme tehdä asialle jotakin.

  Reply
 • 15.4.2021 at 17:41
  Permalink

  Virusta kiinnosta pätkääkään perustuslait tai ihmisoikeudet. Se haluaa vaan lisääntyä ja etsiä uutta isäntää….

  Reply
 • 15.4.2021 at 18:21
  Permalink

  Juutalaiset jotka käskyttävät vapaamuurareita! Saatanan tyhmät ääliö jäte massat! Ei sanakaan jutkuista 🙂

  Reply
  • 15.4.2021 at 23:37
   Permalink

   Entäs jos vapaamuurarit ja Bildenbergiläiset? Ei pidä leimata ihmisiä. Joku voi tehdä samoin ja mustamaalata suomalaiset, kuten venäjällä on tehty eikä se tunnu lainkaan kivalta kun valheita levitetään itsestä.

   Reply
   • 17.4.2021 at 08:53
    Permalink

    venäjällä on se positiivinen puoli että se on nk rehellisesti korruptoitunut. suomi on korruptoitunut mutta selittää toista. suomen ihmisoikeus rikokset ovat tätä päivää. julkimedia vain ei kirjoita niistä. miksi?
    suomi ei voi osoittaa sormella ihmisoikeusrikosten suhteen yhtäkään maata.
    miksi ? koska suomi selittää olevansa sivistynyt. sivistyneisyyden mittari löytyy ihmisoikeusrikosten määrässä, demokratiassa ym. ne on ajettu alas viime vuosina tehokkaasti.

    Reply
   • 18.4.2021 at 07:05
    Permalink

    Juutalaiseliitistä maailman johto koostuu ja sen näkee kaikki. Juutalaisten järjestöt juoksuttavat poliitikkoja. Kaiken takana juutalainen vapaamuurarijärjestö B’nai B’rth.

    Vapaamuuratit tunnetusti väline ja Bilderberg myös marionettien foorumi ja käskytyspaikka.

    Kummallista, että heti tuli joku sanomaan, että sanaa juutalainen ei saisi lausua

    Reply
 • 15.4.2021 at 18:44
  Permalink

  Kaikki poliisin toiminta oli lain puitteissa täysin oikeutettua.

  Asiasta vielä monta kertaa ilmoitettiin mm kaupungin järjestys säännöissä on kokoontuminen torille kielletty ja siitäkin ilmoitettiin. Syyttäkää sitä kuka lait on laatinut… Ihmisen oma päätös jatkaako työssä poliisina vai ei… Harvoin mikään onnistuisi yhteiskunnassa jos jokainen päättäisi asiat niin kuin itsestä parhaalta tuntuu.

  Mikään ei toiminnassa ole oikein mutta tässä tilanteessa turha syyttää poliiseja vaan lain laatijoita ja käskyttäjiä. Kiihkoilla voidaan vaikka kuinka ja paljon mutta pidetään järki päässä eikä tehdä itsestämme tyhmiä

  Reply
  • 16.4.2021 at 17:25
   Permalink

   ” ilmoitettiin mm kaupungin järjestys säännöissä ”

   Siis missä?

   Oletkos unohtunut viime vuosituhannelle vai muuten vaan tietämätön, että kaupunkien järjestyssäännöt siirtyivät historiaan järjestyslain myötä kohta 20v sitten …

   Reply
  • 17.4.2021 at 09:11
   Permalink

   luetaanpa lakia !
   säädökset ja suositukset jotka virallisesti annettu, pitää tulkita yhdessä sen lain kanssa johon säädöksellä tai suosituksella viitataan. jos säädös ja suositus ei tue kyseistä lakia niin se ei ole toimivaltainen.
   kaikki lakimme taas juontavat perustuslaista. ja mitään lakia ei voi tulkita ilman perustuslakia.

   tätä edellä mainittua vaadittavaa ja erityisen vahvasti suojeltavaa toimintamallia ei ole suomalaisessa oikeusjärjestelmässä toteutettu vuosiin koska suomessa ajetaan alas perustuslakia vahvasti.

   polisiin tehtävänä on turvata ja toteuttaa lakia. poliisi ei kuitenkaan itsekään ole tietoinen aina siitä miten se tapahtuu ja sen tulisi tapahtua edellä mainitusti. mutta ei tapahdu. miksi ?

   Reply
 • 15.4.2021 at 18:47
  Permalink

  Poikkeustilaa aktivoitaessa ei ole otettu huomioon, miten kansalaisten turvallisuus voidaan joustavasti hoitaa toisin ja luottamusta herättävästi ko. ”plandemiassa” ja siksi sekin on ylireakoivana laiton. Poliisit kadulla ovat yhtä vastuullisia ja sen määrää ”Nurenbergin” laki, josta on tulossa 2.0-versio eli historin suurinta ryhmäkannetta asiana perusoikeuksien rikkominen vääristettyjen todisteiden (PCR-testit) ja olemattoman COVID-19 huijauksen takia. Lisäksi asialistaan tulee kasvomaskit, karanteenit, kokoontumisrajoitukset ja sulkutoimet laittomina, sekä … virkakoneiston väkivallan käyttö.
  https://greatreject.org/light-at-the-end-of-the-lockdown-tunnel/

  Reply
 • 15.4.2021 at 19:59
  Permalink

  – jos , ja ilmeisesti näin on ollut, kulkueella on lupa niin sen pitäisi antaa silloin toimia rauhassa sikäli mikäli häiriöitä ei synny
  – jokaista poliisia henkilökohtaisesti sitoo Suomen lait eli jos pomo käskee tehdä laittomasti niin kyseinen poliisi vastaa siitä. näin toimii myös muu virkamies kulttuuri. tai siis pitäisi toimia.
  – suomessa ei ilmeisesti ole enää perustuslakia paitsi näennäisesti
  – perustuslakia ilmeisesti pyritään muuttamaan juuri näillä nk pakotteilla jotta niitä voidaan käyttää tulevaisuudessa
  – suomi ei ole demokraattinen maa ollut vuosiin. demokratia vaatii kolmen asteen oikeusjärjestelmän ja vuosia sitten se muutettiin hissukseen kahteen
  – suomalaista julki mediaa ei uskota ulkomailla vaan verrataan esimerkiksi venäjään propagandaa jakavana tahona. miksi suomalainen media hiljaa vain katselee suomalaisten oikeuksien murentumista, on hyvä kysymys
  – sanotaan että nykyhallitus tulee olemaan vain syntipukki tälle kaikelle mielettömyydelle, että kaikki on järjestetty ennalta jo aikaa sitten
  malinen on vain tuonut esiin sen mätäpaiseen mistä ollaan tietoisia mutta pelätty mitä kansalaiset tekevät kun ymmärtävät yskän
  – supoa ei valvo kuin yksi taho. supo ei kuulu enää poliisiin ja sen agendana näyttää olevan kansalaisten valvominen ja kyttääminen sekä kiusaaminen. siksihän pakkotoimilaki muutettiin vuosia sitten siten että virkataho saa häiriköidä ja kiusata kytättäväänsä mielinmäärin. täytyy sanoa että jos suomen turvallisuus on supon käsissä niin hataralla pohjalla se on.
  – uskon että pääosa poliisista haluaa ja haluaisi todella tehdä työtä siten kuten poliisin virka edellyttää. onko poliisit koskaan menneet lakkoon ? ehkä olisi aika…

  Reply
 • 15.4.2021 at 21:40
  Permalink

  Toivottavasti saatte koko huuhaa-porukka koronan. 😛

  Reply
 • 15.4.2021 at 23:25
  Permalink

  Ei aivan vastuusta vapaa ole poliisikaan siitä miten kansalaiseen suhtautuu. Muistamme hyvin sen kuinka SS riveissä olleet vartijatkaan eivät selvinneet rangaistuksetta vaikka eivät itse osallistuneet aktiiviseen toimintaan. Heillä saattoi ymmärrettävästi ollakin paineita totella käskyjä, mutta silti joutuivat syytteeseen.

  Tässä on menossa kansan ”uudelleen koulutus” ”New world order” -ohjelman mukaisesti. Sieltä tulee käskyt, jopa pääministerille sekä poliisille. Uhkana lienee se että ellei näitä toimia edistetä, suomea voi kohdata ”suurempi katastrofi” esim. uuden ja vaarallisemman viruksen muodossa.

  Elämme demokratian lopun aikaa selvästikin. Tällaisella toiminallahan ei ole mitään tekemistä viruksen leviämisen estämisen kanssa, vaan sen varjolla ja tekosyyllä kansalaisten vapauksien rajoittaminen. Syynä vallan haltuunotto, ja se mihin moni ei usko, väestön harvennus joukkorokotuksilla, jotta ilmasto ja maapallo säästyy ylikansoitukselta. Arkkitehtinaan Claus Schwab.
  Ei tarvitse kuin odotella jonkin aikaa niin alkaa ihmiset oireilemaan erinäisiä vaivoja kun dna:ta on ”uudelleen ohjelmoitu”.

  Seuraava suunnitelma onkin sitten alkaa rajoittaa median käyttöä jottei kansa voisi kommunikoida ja levittää ”salaliitto teorioita”, eli totuuksia keskenään toisilleen. ”Hajoita ja hallitse”.

  Reply
  • 18.4.2021 at 07:08
   Permalink

   Joo ei selvinneet. Sadan vuoden isässä napsahtaa tuomio. Siis sinä väität, että tuomiot satavuotiaille ovat ok? Vaikka tähän asti ei ole nähty mitään rikettä? Miksi Saksa ei yliäänsä olisi saanut internoida juutalaisväestöä sodan aikana? Niinhän USA teki ennen tätä saksalaisvähemmistölleen. Mainostat täällä globalistieliitin natsijahtia. Sehän on aivan hirvittävää touhua verrattuna näihin Suomen poliiseihin ja siis nimenomaan se tuomitsijapuoli. No sama osasto Suomen päättäjiä käskyttää

   Reply
 • 16.4.2021 at 08:51
  Permalink

  tosiasia taitaa olla, etä poliisi joutuu jatkuvasti siivoamaan ja selvittämään supon vainon seurauksia. häiriköinnillä, mustamaalaamisella sekä eri rekistereihin ihmiset saattamalla on tuhoisia seurauksia. johan putinin rekisteri sotkun aikaan todettiin julkisesti, että ihminen on äärimmäisen helppo tuhota suomessa rekistereiden avulla.

  toimittajat, aktivistit ja mielipiteensä ääneen sanovat ja erityisesti virkakoneistosta valittaneet ihmiset ovat jatkuvassa syynissä. riippuen täysin siitä minkälaisella korvien välillä on vainoaja taho varustettu, systeemi on aina ja aina sama:
  ensin viedään maine, sitten lapset ja sitten tuhotaan taloudellinen tilanne.

  kaikki tämä toteutuu helposti jo pelkästään rekistereillä. väite siitä että kansalainen saisi tietää mihin kaikkiin rekistereihin on merkitty on fuulaa.
  rekistereitä pyörittää sosiaalitoimi ja maistraatti muunmuassa.
  sosiaalitoimesta et saa enää tietojasi muutakuin valtavan tappelun tuloksena. jos sittenkään.

  suomea voi verrata jo ddr n diktatuuriin. toimintamalli on täysin sama.
  ihmisiä ei kuulla, tai jos kuullaan ei ole väliä mitä kuultava kertoo tai todistaa.
  suomi toteuttaa nk ilmianto kullttuuria edellä mainitun lisäksi. kuka tahansa voi esittää mitä tahansa väitteitä ja ne kirjataan kirjoihin ja kansiin.
  kuka niitä sitten lukee voi vain rukoilla että on terve päinen. sillä jos ei ole, on systeemistä tehty niin valtava sekametelisoppa että sen purkamiseen menee vuosia.

  kunpa suomalaiset jo heräisivät.

  Reply
 • 16.4.2021 at 08:57
  Permalink

  monet edelleen uskovat, että virkatahon vainoamiseen täytyy olla painava syy. tämä ei pidä paikkansa. syyksi riittää se, että nk tietää liikaa, on valittanut virkakoneistosta tavalla tai toisella, on esittänyt mielipiteitä, kirjoittaa mielipiteitä sekä faktoja virkakoneistosta.
  niin kauan kun suomalaiset kuvittelevat eduskunnan ja hallituksen toteuttavan oikeasti suomalaisten etua, tämä tilanne kestää ja pahenee.
  hallituksessa päättää asioista vain hyvin pieni piiri ja usein päätökset tehdään etukäteen ennen julkituloa.

  suomalaiset voivat muuttaa asioita vain vaatimalla muutosta ääneen. yhdessä.
  jokainen voi miettiä millaiseen suomeen haluaa lapsensa kasvattaa. vaikka ne lapset olisi jo viety

  Reply
 • 16.4.2021 at 10:14
  Permalink

  kun mietitään miten lastensuojelu ja oikeuslaitoksekset ympäri suomea ovat toimineet jo viime vuodet, kertoo se suomalaisten perustuslaillisista oikeuksista. eli että niitä ei enää ole.
  lukuisat oikeuslaitokset ympäri suomea eivät kuule enää vanhempia tai toista vanhempaa lainkaan. todistajat, ovat ne miten ammattitaitoisia ja asiantuntevia tahansa marssitetaan ulos eikä heitä kuulla. päätökset ja prosessin kulku perustetaan lastensuojelun lausuntoihin joissa tietenkään ei ole lakiin perustuen kuultu vanhempia tai vanhempaa. oikeudelle annetaan nk salainen lausunto jossa voi olla ihan mitä tahansa. oikeuslaitos ei kysele, miten ne asiat oikein menivätkään.

  ne ihmiset jotka eivät vielä ymmärrä suomen todellista tilaa, toivottavasti ymmärtävät, että tilanne näin jatkuessaan tulee koskettamaan tavalla tai toisella myös näitä ihmisiä.

  poliisikaan harvoin kuulee näitä vanhempia.

  suomessa puuttuu ymmärrys siitä, että luottamus ansaitaan. jos virkakoneisto toimii moraalisesti väärin ja laittomasti, ei siihen voi yksinkertaisesti luottaa. näin arvostelu ja valitukset ovat perusteltuja.

  Reply
 • 16.4.2021 at 10:21
  Permalink

  kaikki suomen lait tulee tulkita yhdessä perustuslain kanssa. kaikki !!!
  irrallisena perustuslaista lait eivät ole päteviä.
  säädökset joita on laadittu eri asioissa vuosien ajan, pitää tulkita yhdessä perustuslain kanssa. näin ei kuitenkaan tapahdu. jo tällä esimerkillä valotettuna on syytä kyseenalaistaa onko perustuslaki enää voimassa.

  laki on se mikä on julkisesti esitetty.

  eli mitä tapahtuu kulissien takana ?

  Reply
 • 16.4.2021 at 10:48
  Permalink

  Valtaeliitti on oivaltanut hyvän keinon vaientaa kritiikki. Tämä keksittiin näköjään USA:n presidentin vaaleja varten.

  Syytöksiin epäkohdista, väärinkäytöksistä ja vilpistä vastataan vain tyhjällä katseella ja olkapäiden kohauttamisella. ”Ei ole tapahtunut mitään. Ei mitään nähtävää täällä.”

  ”Mikä tiikeri?”

  Reply
 • 16.4.2021 at 17:36
  Permalink

  Uusi Suomi oli nolo jo ennen Aamulehdelle siirtymistä, mutta en siltä parannusta odottanutkaan. Malisen vaientamisyritys osoittaa vain todeksi epäilyni, almalaisenakin Uusi Suomi on häpeäpilkku vanhalle nimelle.

  Näitä malisia nyt alkaa tulla esiin ja se on hyvä asia. Keskimäärin ihmisiä ei kiinnost apolitiikka pätkääkään enne kuin Auswitchin portit häämöttäväyt, ja sitten onkin jo turhaa enää kiinnostua politiikasta.

  Reply
 • 17.4.2021 at 08:38
  Permalink

  miten se olikaan. kun pauliina koskelo jätti korkeimman oikeuden oli hän ennen sitä kritisoinut useasti sitä miten oikeuteen koetetaan vaikuttaa ulkopuolisilta tahoilta. eli suomeksi sanottuna korruptiolla.
  jäädessään pois virasta koskelo totesi: suomessa ei saa oikeutta.

  Reply
 • 18.4.2021 at 11:56
  Permalink

  nyt muuten alkaa riittää. jos todella on tulossa jonkinlainen maalittamis laki niin siinä saa sitten olla todellakin myös sanktiot koskien virkamiehiä ja viranomaisia sekä ministereitä !!!!
  vihapuhe jo on niin ontuva aihe koska on luotu kummallinen illuusio että kansalaiset vain toteuttavat vihapuhetta. virkamies tai viranomainen saa raivota pää punaisena silmät pullistuen ja käyttäytyä kuin idiootti ja se pitäisi vain hyväksyä.

  MAALITTAMISTA TAI VIHAPUHETTA EI VOI EDES AJATELLA LAIN SÄÄDÄNTÖÖN MILTÄÄN OSIN ENNENKUIN SUOMALAISILLE VARMISTETAAN ETTÄ SUOMESSA VIRANOMAINEN JA VIRKAMIES SAA TODELLAKIN SANKTION AIHEUTTAMISTAAN VIRKARIKOKSISTA SEKÄ VAINOAMISESTA JA KIUSAAMISESTA. VASTA TÄMÄN KANSALAISIA KOSKEVAN OIKEUDEN TOTEAMISEN JÄLKEEN VOIDAAN TODELLA ALKAA KESKUSTELLA MAALITTAMISESTA JA VIHAPUHEESTA REALISTISESTI.

  pureskeleeko suomen kansa todella nuo vihapuhe ja maalittamis jutut . taas viedään kansalaisia kuin pässiä narussa.

  NYT KANSALAISALOITE PYSTYYN TÄSTÄ JA NOPEASTI !!!

  Reply
 • 18.4.2021 at 13:03
  Permalink

  monta asiaa:

  sinä joka väität että holokaustia ei ole tapahtunut tai että siinä olisi millään tavallaan mitään positiivista: häpeä ! jos joku osa juutalaisista toteuttaa pahoja asioita nykyisessä maailmassa, on se toki huono asia mutta ei tarkoita että holokausti on ollut hyvä asia. käsittämättömän mielivaltaista vertailua ajatella että jos jotkut tekevät väärin niin tämä uskonto tai rotu teilataan kautta historian.
  tappaminen ei muutenkaan ole mikään terve malli edistää yhtään mitään vaan kertoo sairaasta ihmismielestä.
  henkinen kiduttaminen ja kiusaaminen on yhtä vakava asia.

  olisi hyvä saada tietää miksi suomalaisessa yhteiskunnassa virkarikoksia tehneitä virkamiehiä ei saada vastuuseen ? tähän haluaisin vastauksen monien lukuisten kansalaisten tapaan. voisiko joku esittää tämän kysymyksen virkataholle ??

  petteri orpolta kysyisin ristiriitauksista kuten pakkokeino laista sekä väitteestä että suomessa kuka tahansa voi aloittaa alusta. petteri orpo on ollut käsittääkseni antamassa pakkokeinolain toteuttamisessa luvan kaikenlaiselle häiriköinnille, kiusaamiselle ja ihmisen elämän tuhoamiselle ihmisen elämän kaikille osa alueille.
  Miksi ?
  petteri orpo on myös vuolaasti haastatteluissa esittänyt että suomessa voi kansalainen nousta ja aloittaa alusta mistä tahansa tilanteesta ?
  Miten ?

  viimeksi mainittuhan ei pidä paikkansa joka pohjautuu suomalaiseen syrjäyttämis kulttuuriin. aika ristiriitaisia kommentteja ja ohjeistuksia siis.

  pikku eerika ja koskelan tapaus ovat vain jäävuoren huippu syrjäyttämis kulttuurista. KUKAAN EI OLE SUOMESSA NIIN VALVOTTU KUIN SYRJÄYTETTY IHMINEN.

  syrjäytetty ei saa apua, oikeuksia eikä häntä kohdella ihmisenä.

  Reply
  • 18.4.2021 at 16:20
   Permalink

   Tässä ei oikeastaan otettu kantaa siihen, oliko juutalaisten internointi minkään verran hyvää tai edes oikeutettua. Holokaustia ei kuityenkaan ollut. Internointi taas oli monien mielestä kv lakien mukaista, koska juutalaisjärjestöjen päälliköt olivat julistaneet kaikki Euroopan juutalaiset vastarintamiehiksi ja koska olivat julistaneet jo monta kertaa sodan ja oikean sodan alettua sen olevan heidn sotansa Saksan tuhoamiseksi. Mielestäni on idioottimaista vedota koko ajan tähän holohölinään, kun kerran kyseessä ei siis ollut mikään kansanmurha eikä maailman isoin rikoskaan. Varsinkin, ku Saksalle tehtiin niin kuin tehtiin. Sitäpaitsi Evianin kongressissa 1938 32 maata hyväksyi juutalaisten siirtämisen pois Puolasta ja Saksasta! Asiaa asetettiin järjeestämään ns. Rubleen komitea, mutta sota tuli väliin.

   Natsismi ja fasismi olivat vastareaktio kommunismin lisäksi myös kapitalismiin ja nimenomaan globalismin vastustamista. Juutalaisten kokema karkotus ym. olivat suureksi osaksi seurausta myös heidän omasta toiminnastaan, vaikka kaikki eivät olisi oleeet siinä mukana

   Reply
 • 18.4.2021 at 13:06
  Permalink

  Kun tuo hyvä ja täysin todellisuutta vastaava kirjoitus sensuroitiin pois syystä, wttä se oli TOTTA eikä näin vastannut Uuden Suomen toimituksellista valheellista linjaa. Tuo teko vain nosti aiheellista mielenkiintoa Tuomas Malisen kirjoitusta kohtaan.

  Uusi Suomi näin peittelee ja samalla hyväksyy sisäministeriön ja poliisin käyttämän 1970-luvun chileläisen ihmisoikeuksien peittelemättömän polkemisen suomalaisessa yhteiskunnassa,johon se EI kuulu!!!

  Reply
 • 18.4.2021 at 15:19
  Permalink

  BOIKOTIT kehiin. boikotoi tahoa jossa istuu sellainen henkilö joka vastaa oikeuksien rikkomisesta.
  hmmmmmmmmmm jos aloitetaan korruptio pohjaisesta vainoamisesta tulee mieleen puhelinkuuntelu. telia on esimerkiksi taho joka ei vastaa asiassa kyselyyn.

  miten valta media voisi boikotoida asioita jotta perustuslailliset oikeudet palautetaan ja niistä myös pidetään kiinni

  Reply
 • 19.4.2021 at 12:29
  Permalink

  ”Useita minuutteja kestäneen sananvaihdon päätteeksi poliisit totesivat ykskantaan, että heille oli annettu tällaiset ohjeet”….
  Niinpä niin… jostain syystä mieleeni pulpahti Nurnbergin oikeudenkäynnit 1940-luvun loppupuolella…
  Sielläkin moni vetosi siihen, että he vain tottelivat määräyksiä…
  No, saivatko sitten määräyksien antajat kovemman rangaistuksen? Ei, heidätkin hirtettiin vain kerran…

  Nyt tarkkana ! Kummalle puolelle historiaa asetut ? Oikealle vai väärälle puolelle?

  Historia on osoittanut, että totalitarismit kaatuvat ennemmin tai myöhemmin. Useinmiten liian nopeasti, jotta sen pystyttäjät ehtisivät ”kirkkomaahan ajallansa”…

  Reply
  • 19.4.2021 at 21:55
   Permalink

   Natsien puolelle juuri tulisi asettua. Se on se oikea puoli. Nürnbergin oikeus ei ollut oikeus, vaan vääryys ja rikos ihmisyyttä vastaan. Miksi hoet valhetta siitäkin, kun siellä nimenomaan ei puolustauduttu noin. Tuollaisia määräyksiä ei ollut ollut.

   Voittaja on paljon totalitaarisempi kuin mitä Saksa oli. Myös Lännessä, kuten juuri nyt huomataan.

   Johan tuo viestisi iskee kiville siinäkin. Siis voittajien näköinenhän Euroopa on ja poliisi BLM-kommari sen myötä

   Reply
 • 20.4.2021 at 01:58
  Permalink

  Onpa täällä valtavasti aivan sekopää mielipiteitä. YRITÄN välttää koronaa, koska korona kuolema on surkea kuolema! Samaa toivon muillekin, että pysyttäis terveinä ja hengissä!

  Reply
 • 20.4.2021 at 10:56
  Permalink

  en usko että kukaan kieltää varsinaisen korona sairauden vakavuutta. kyse kaiketi on pikemminkin siitä, mitä korona asian varjolla maassamme tapahtuu ja mitä sen avulla koetetaan saada aikaan.
  kukaan ei kiellä tai halveksi koronaan sairastuneiden kärsimyksiä tai heidän läheistensä kokemuksia.
  tosiasia lienee että korona on tullut jäädäkseen eri tavoin muuntuen ajan saatossa. aivan kuten monet muutkin tarttuvat sairaudet. tosiasioiden vääristely ja sen varjolla toteutettava perustuslain alasajo ei ole kuitenkaan oikein.

  mitä näihin natsi juttuihin tulee pitäisi suomeen saada sama laki joka on mm sveitsissä. joka kieltää holokaustin ja juutalaisten kärsimykset saa sanktion.

  Reply
  • 20.4.2021 at 12:49
   Permalink

   Vaikutat siis sionistiselta rikolliselta, joka haluaa pakottaa valheen lain suojaamaksi rahantekokoneeksi.

   Reply
 • 20.4.2021 at 13:04
  Permalink

  runtiti pou. viimeisin kommenttisi on hyvin epämääräinen . jo ylipääätään juutalaisten tappaminen aikanaan myötämielisesti esitettynä on kyseenalaista.
  miten sinä sait tosiasioistaminut siionilaiseksi ?
  tyypillistä lokerointia eikä ollenkaan tervettä analyyttisyyttä.
  eli jos ei ole samaa mieltä juutalaisiin kohdistuneista kauheuksista niin on siionilainen ?
  tai jos on sitä mieltä että valtion laiton toiminta ei ole oikeutettua koronan varjolla, on siionilainen ?

  Reply
  • 20.4.2021 at 18:23
   Permalink

   Holokaustin kiistäminen tarkoittaa sitä, että heit’ ei tapettu. Tosiasiassa juutalaistahojen johtamat maat aloittivat sodan ja murhasivat 20 miljoonaa saksalaista. Ne tekivät juutalaiseliitin määräyksestä kauheita rikoksia suuria määriä, kun taas natsit eivät tehneet rikoksia, vaan sotivat sääntöjen mukaan ja käyttäytyivät sivistyneesti kaikesta huolimatta.

   Sinä ilmoitat haluavasi sanktioida olemattomia kärsimyksiä. Siis haluat suojella valhetta. Juutalaiset ja holohoax-valhe tuntuvat olevan sinulle kaikki kaikessa.

   Olet sionisti, jos kannatat holokaustivalheen suojaamista lailla. Se on selvä asia. Miksi luikertelet? Koronapetos ja poliisivaltio ovat muuuten juurikin globaalieliitin määräämiä juttuja eli sionistisia

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.