MoreBanker auttaa sinua lainojen vertailussa

Suomalaiset ovat velkaantuvaa kansaa. Tällä on negatiivinen kaiku, mutta tämä negatiivisuus katoaa nopeasti kun muistamme, että suomalaiset ovat myös ihan maailman ykköskastia, mitä tulee lainojen takaisin maksamiseen ja maksukykyyn. Ensimmäinen laina, jonka moni meistä ottaa tulee otettua ehkä jo alaikäisenä. Nimittäin opintolaina. Siitä sitten edetään siihen ensimmäiseen autolainaan ja asuntolainaan, ja kun lapsia tulee kuvioihin voi olla, että kulutusluotolle on käyttöä.

Usein kuitenkin lainan tarve tulee täysin yllätyksenä, ei pitkän suunnittelun ja vuosien säästämisen jälkeen, kuten asuntolainan kohdalla. Kun elämä koettelee, ja lainaa on saatava nopeasti, mutta ei onneksi ihan älyttömiä määriä, pienlaina voi olla pelastuksesi.

Pienlaina on nimensä mukaisesti pienempi laina, jonka voit hakea nopeasti netissä. Pienlainoja on kuitenkin tarjolla tuhansia erilaisia, joten kannattaa olla tarkkana minkä lainantarjoajan tarjoukseen tarttuu. MoreBanker on apunasi, kun haluat nopeasti vertailla eri lainantarjoajia keskenään. MoreBanker on kerännyt sivulleen parhaat pienlaina tarjoajat Suomessa, joten sinulle jää vain niistä suosikkisi valikoiminen. Tässä nopea pikaopas pienlainoihin.

Mikä on pienlaina?

Pienlaina on nimensä veroinen laina: pieni luotto, joka voidaan myöntää sinulle huomattavasti nopeammin kuin pankin kautta haettu laina. Pienlaina voi olla vain muutaman kymmenen euron kokoinen tai jopa pariin tuhanteen asti. Kun summan koko nousee, myös lainan myöntämisen ehdot tottakai tiukentuvat.

Kokonsa lisäksi pienlaina on yleensä huomattavasti lyhyemmän aikavälin luotto, eli sen takaisinmaksuun on saatavana vähemmän aikaa kuin pankkilainan takaisin maksamiseen. Se, mikä saattaa ehkä nostaa niskavillasi koholle on se, että pienlaina on itse asiassa sama asia kuin erittäin huonon maineen saaneet pikalainat. 2000-luvulla uudenlaiset pikalainat valtasivat nopeasti alaa kun ihmiset esimerkiksi yömyöhällä ottivat pikalainoja, jotta hauska ilta voi jatkua aamuun asti.

Tämä johti tietenkin maksuhäiriöiden lisääntymiseen ja monien ihmisten luottotietojen menettämiseen. Näistä ajoista on sittemmin viisastuttu, ja kun pikalainojen säännöstely selkiytyi, niiden nimi vaihdettiin pienlainoiksi. Pienlainat ja niiden saamisen kriteereistä tarkemmin alla.

Näin haet pienlainaa MoreBankerissa helposti

 Pienlaina on siitä helppo laina hakea, että pienen kokonsa vuoksi et tarvitse kyseisen lainan saamiseksi ketään takaamaan sitä. Se, mikä tuo hommaan kuitenkin oman hankaluutensa, on vaihtoehtojen määrä. Markkinat ovat täynnä erilaisia pankkeja ja luotottajia, joiden valikoimista pienlaina löytyy.

Tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti aloittaa pienlainan hakeminen MoreBankin kautta. MoreBank on kilpailuttanut useat eri lainantarjoajat puolestasi ja kerännyt sivustolleen listan hyviä vaihtoehtoja. Lisäksi MoreBank on kirjannut jokaisen lainantarjoajan yhteyteen kaikki tiedot, mitä tarvitset tehdessäsi päätöstä siitä, keneltä lähdet pyytämään tarjousta. Valitset vain sopivimman vaihtoehdon MoreBankin listalta ja haet pienlainaa.

Pienlainan saamisen kriteerit

Kuten aiemmin mainittiin, pikalainat aiheuttivat alkuaikoinaan runsaasti ongelmia varsinkin maksuhäiriöiden lisääntymisen osalta. Tämän vuoksi pienlaina on laina, jossa on tietyt kriteerit. Ensimmäisenä kriteerinä on tietenkin se, että sinun on oltava täysi-ikäinen. Lisäksi sinun on oltava Suomen kansalainen, ja luottotietojesi on oltava puhtaat.

Lisäksi, et yleensä pysty hakemaan pienlainaa ilman, että sinulla on suomalaiset pankkitunnukset. Kunhan hakemasi pienlaina on tosiaan vain muutaman kympin luokkaa, nämä kriteerit täyttämällä saat todennäköisesti lainan. Mutta kun hakemasi summa nousee, luoton antaja saattaa lisäksi vaatia, että sinulla on säännölliset tulot.

Pienlaina on hyvä ja helppo apu nopeisiin muutoksiin, joita elämä silloin tällöin heittää meidän kaikkien kiusaksi. Muista kuitenkin aina maksaa laina pois hetimmiten, jotta korot eivät muodostu pitkäaikaiseksi kiusaksesi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.