Hallitus esittää muutoksia Yle-lakiin

Hallitus esittää yleisradiolakia muutettavaksi siten, että Ylen julkaisemat tekstimuotoiset verkkosisällöt olisivat nykyistä tiukemmin sidoksissa sen julkaisemaan audio- tai videosisältöön.

Hallitus antoi lakiesityksensä eduskunnalle 17. joulukuuta 2020.

Esityksen tavoitteena on tarkentaa Yleisradion roolia julkisen palvelun mediatalona ja muuttaa yhtiötä koskeva sääntely EU:n valtiontukisääntelyn mukaiseksi. Ehdotetut säännökset rajoittaisivat Yleisradion julkaiseman tekstimuotoisen sisällön tukemaan pääosin liikkuvaa kuvaa tai ääntä sisältäviä julkaisuja. Esitys on valmisteltu parlamentaarisesti, kuten Yleisradiota koskevien asioiden osalta vakiintuneen tavan mukaan tehdään.

Ehdotetut säännökset selventäisivät nykyistä sääntelyä kaupallisen median toimintaympäristön kannalta. Samalla tarkoituksena on mahdollistaa, että Yleisradio voi jatkossakin tarjota tekstimuotoisia sisältöjä osana julkisen palvelun yleisradiotoimintaa.

Yleisradio ei voisi julkaista tekstimuotoista sisältöä ilman, että sisältö liittyy johonkin liikkuvaa kuvaa tai ääntä sisältävään julkaisuun. Poikkeuksina tästä olisivat:

– lyhyet tekstimuotoiset sisällöt, joita Yleisradio julkaisee Suomen tietotoimiston tai muun kansallisen uutistoimiston kanssa tehtyyn yhteistyöhön perustuen,

– lyhyet nopeisiin uutistilanteisiin liittyvät uutissisällöt,

– lain mukaan välitetyt viranomaistiedotukset,

– saamen- ja romaninkieliset sekä Suomen muilla maan vähemmistönä olevien kieliryhmien julkaistut tekstimuotoiset uutissisällöt,

– kulttuuriin ja oppimiseen liittyvät tekstimuotoiset sisällöt.

Mitä seuraavaksi?

Hallituksen nyt eduskunnalle antamasta esityksestä käydään täysistunnossa lähetekeskustelu, jonka ajankohta ilmoitetaan eduskunnan verkkosivuilla (tulevia täysistuntoja).

Lähetekeskustelun jälkeen esitys siirtyy valiokuntaan, jonka mietinnön valmistuttua asian käsittely jatkuu täysistunnossa.

3 thoughts on “Hallitus esittää muutoksia Yle-lakiin

 • 19.12.2020 at 00:27
  Permalink

  YLE on murhannut nyt paljon ihmisiä toitottamalla että eristäytyminen ja sosiaalinen etäisyys ovat ”hyviä asioita” joihin kaikkien pitäisi alistua.

  Milloin alkaa oikeudenkäynnit rikoksista monta eri perustuslain pykälää vastaan?

  THL on jo rikosilmoituksen kohteena:

  ossitiihonen.com/wp-content/uploads/2020/12/Kanne_oikeuskanslerille_3.12.2020.pdf

  ”..1.3 Virka-aseman väärinkäyttö jatkuu
  Hallitus on tehnyt rajoittamistoimenpiteistä useita linjauksia, antanut valmiuslain käyttöönotto- ja
  soveltamisasetuksia, sekä näiden kumoamisasetuksia seuraavasti: 17.3.2020, 19.3.2020, 20.3.2020, 25.3.2020,
  27.3.2020, 31.3.2020, 6.4.2020, 15.4.2020, 6.5.2020, 12.5.2020 ja 15.6.2020. Hallitus totesi 15.6, että maassa eivät
  enää vallitse valmiuslain 3 §:ssä tarkoitetut poikkeusolot, ja että loputkin rajoitukset voidaan purkaa kesän 2020
  aikana. Vaikka valmiuslain laittomasta käytöstä luovuttiin, kansaterveyden ja – talouden kuolleeksi ”suojeleminen”
  olemattoman pandemian varjolla jatkuu. Syyskuussa 2020 alettiin puhua ”vahvasta maskisuosituksista”. Lokakuun
  14, 2020 hallitus ilmoitti,12 että korona”pandemia” vaatii Tartuntalain uudistusta ja valvonnan siirtämistä
  Aluehallintoon (AVI). Seuraavana päivänä 15.10. 2020 hallitus tiedotti uusista suosituksiski.13 Menossa on kuulemma
  korona”pandemian” toinen, ”kiihtyvä aalto”, ja kansaa on suojeltava keinolla millä hyvänsä… Ravintoloiden ja
  yökerhojen aukioloaikoja lyhennettiin. Ilmeisesti ”korona” on niin altis poliitikkojen määräyksille, että lakkaa
  tarttumasta rajoitusajan jälkeen.
  Mediassa esiintyneiden ”asiantuntija”lausuntojen perusteella ”vahva” maskisuositus voi muuttua lailla säädetyksi
  pakoksi tai asiakas voi jäädä ilman palvelua, ellei käytä maskia.14 Maskit eivät tutkitusti suojaa viruksilta, se lukee
  jopa osassa maskipakkauksia. Saati että niille olisi minkäänlaista kansanterveydellistä tarvetta – Suomessa ei ole edes
  epidemiaa ja siten tarvetta viranomaisten Perustuslain vastaisille, suosituksiksi naamioiduille määräyksille ja toimille.
  ___________________
  12 Hallitus esittelee oppositiolle suunnitelmiaan tartuntatautilain muuttamisesta. Yle 14.10.2020
  13 Hallitus linjasi valtakunnallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Valtioneuvosto
  14 ”Asiantuntijan mukaan jopa maskipakon säätäminen lailla olisi mahdollista, ja myös tehokasta.”
  Ohjeet kasvomaskien käytöstä tiukkenevat – vahva maskisuositus ei mahdollista sakkoa, mutta asiakas voi jäädä ilman palveluja.
  Yle 6.10.2020..”

  Reply
 • 21.12.2020 at 17:02
  Permalink

  Otteet kovenee, peli sakenee, mutta meillä ykkösuutinen kuinka moraalista selkärankaa tukevia kunnianhimoisia hankkeita tehdään, haetaan äärijärjestöön kuuluvia, ainakin toimintaan osallistuneita henkilöitä verorahoja säästelemättä Suomeen elätettäväksi, lasten oikeuksien varjolla.
  Yhteiskuntamme on muutoinkin murjottu palasiksi, suuret uhkat vaanii meitä, kuten muitakin kansoja.
  Kunnianhimoinen hanke olisi turvata oman maan kansalaisten olot, turvattomuus kiihtyy, lasten ja nuorten järkyttävät kohtalot, kilometrien mittaiset leipäjonot, itsmurhien, avioerojen kruunaamaton ykkönen on Suomi, valitettavasti. Keskitymme turpeenpolton haitallisuuteen, sähköautojen tuomaan ihanuuteen jolla maapallon pelastetaan…voi…voi.

  Reply
 • 28.12.2020 at 19:17
  Permalink

  Korona on maailmanlaajuinen purkupallo, jolla globalisti-kommunistit ovat päättäneet tuhota elämän maapallolta vain siksi, että näillä suurten omaisuuksiensa kanssa turmeltuneet saatananpalvojat saisivat ITSE ELÄÄ herroiksi ja rouviksi pitämällä maailmaa ”säästöliekillä” että se ”kestäisi” pidempään!

  ME tavalliset sontiaiset pienten elämiemme kanssa maailmassa ovat ”jälkipolttoa”, jossa kerosiinia palaa sellaiset määrät sellaisella nopeudella, että maailma on tuossa tuokiossa FINITO!

  Suomi on kusessa, sillä maata johtavat äärikommunistiset kympin tytöt, jossa ainuallakaan ei ole sielua eikä omaatuntoa ja uskallan väittää ainakin kolmen olevan täysiä psykopaatteja. Loput kunniattomia paskiaisia ja ”seteliselkärankaisia” (Veikko Vennamo), jotka ovat myyneet arvottoman sielunsa aikaa sitten kuvitellen todella olevansa jotakin maailman suurten joukossa. Mutta suureksi yllätyksekseen eivät kelpaa edes ”farmijoukkueeseen” ja heidät tullaan pyyhkäisemään pois kuin hilse puvun olkapäältä.

  Yksikään ministeri, lääkäri, kansanedustaja tai edes THL:n suuret pösöt eivät todellisuudessa ota todellistsa piikkiä Bill Gatesin (Mengele) WHO:lle kokoon keittämää myrkkypiikkiä. Bill Gates on korruptoituneen WHO:n suurin rahoittaja. Mies on puoskari, joka olisi sopinut natsi saksaan tuhoamisleirille vähentämään nerokkaalla tavalla juutalaisia, mustolaisia, kommunisteja ja keitä siellä nyt olikin. Sen verran kevennän Hitlerin syntitaakkaa, ettei hän keksinyt keskitysleirien (vrt. Koronaleiri) oivallisuutta, vaan sen hän ”lainaisi itse Josif Stalinilta! Nyt meillä on YK!!!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.