Puolustusvoimille hankitaan kotimaisia kevyitä kertasinkoja

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on 09.10.2020 valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen solmimaan sopimuksen kevyiden 66 KES 12 -kertasinkojen ja niiden harjoitusaseiden hankinnasta Nammo Lapua Oy:n kanssa.

Hankinnat sisältyvät maapuolustuksen kehittämisohjelmaan, ja niillä vahvistetaan Maavoimien taistelijoiden panssarintorjuntakykyä. Nykyaikaisella taistelukentällä miltei kaikki kalusto on panssaroitua. Nyt tehtävällä hankinnalla turvataan, että Maavoimien kaikilla joukoilla on kyky kevyesti panssaroitujen maalien tuhoamiseen.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 26 miljoonaa euroa sisältäen optiot vuosille 2021 ja 2022. Hankinnan työllistävä vaikutus Suomessa on yksitoista henkilötyövuotta.

66 KES 12 -kevytkertasinko on taistelijan perusase, jolla luodaan panssarintorjuntaan kattavuutta ja syvyyttä. Kevytkertasinko on tarkoitettu erityisesti kevyitä panssariajoneuvoja vastaan. Hankittavassa kertasingossa on edeltäjäänsä (66 KES 88) merkittävästi parempi läpäisy ja käytettävyys. Siihen on mahdollista yhdistää pimeätähtäin ja lasertähtäin.

Lähde: Puolustusministeriö

7 thoughts on “Puolustusvoimille hankitaan kotimaisia kevyitä kertasinkoja

 • 12.10.2020 at 14:16
  Permalink

  Vieraan vallan avoin suora aseellinen hyökkäys toista valtiota vastaan on jäämässä vanhanaikaiseksi sodankäynnin muodoksi. Jokainen aikansa seuraava tietää, että Suomea ja sen kansaa vastaan on meneillään laaja-alainen operaatio, joka suoritetaan ilman tavanomaisia aseita. Siksipä on turhauttavaa seurata perinteiseen maanpuolustustyöhön sijoitettavien resurssien lisäämistä ilman, että muilla rintamilla tehdään mitään. Näiden muiden rintamien puolustusta päinvastoin koko ajan heikennetään myös nk. ”virallisen tahon” toimesta.

  Itselläni ei sinänsä ole mitään perinteistä maanpuolustustyötä vastaan. Arvokasta työtä se on, mutta meneekö se nyt hukkaan?

  Reply
 • 12.10.2020 at 14:34
  Permalink

  Niin, mikä nyt pahimmin uhkaa läntisen kulttuurin tulevaisuutta? Kyllä uhka on muiden kulttuurien miehitys, jossa tulijat eivät suinkaan käytä panssaroituja kulkuneuvoja eivätkä tule toimeen omin muonituksin.

  Reply
 • 12.10.2020 at 14:46
  Permalink

  Menossa on meidän itse rahoittama ja toteuttama kulttuurivallankumous. Valtaan äänestetyn äärivasemmiston toimesta tänne tuodaan vieraskulttuuri, jonka orjia meistä tulee äärivasemmiston rakentaman vero-orjuuden lisäksi.

  Reply
 • 12.10.2020 at 21:19
  Permalink

  Eikö niitä nyt voinut Kiinasta ostaa? Missä ilmastotavoite???

  Reply
 • 13.10.2020 at 08:41
  Permalink

  Aika turha ostos, sanoisin. Oikeastaan ainoa hyöty mikä tästä nyt saadaan, on hankkeen lievä työllistävä vaikutus täällä kotimaassa. (Siis sillä edellytyksellä, että tavara tosiaan hankitaan suomalaiselta yritykseltä ja myös valmistetaan täällä.)

  Jaa että mistäkö kenkä sitten puristaa?

  Siitä, että tämä kertasinkohankinta ei millään tavoin auta torjumaan sitä kaikkein suurinta uhkaa, joka Suomeen kohdistuu juuri nyt tällä hetkellä. Tämä hankinta on suunnattu torjumaan jotain 1940-luvun uhkakuvia, vaikka tällaisen uhkakuvan realisoituminen on nykypäivänä erittäin epätodennäköistä.

  Eli aivan kuten tuolla edellä on jo todettu, Suomi on tällä hetkellä ulkoa suuntautuvan vihamielisen hyökkäyksen kohteena, eivätkä vallanpitäjät ole tehneet yhtään mitään tämän hyökkäyksen torjumiseksi ja oman kansan suojelemiseksi. Päinvastoin, puolustusvoimien henkilöstöä on komennettu jopa auttamaan näitä maahantunkeutujia! (Surullisen kuuluisa tapaus, jossa varusmiehet määrättiin kantamaan turvapaikanhakijoiden laukkuja.)

  Reply
 • 13.10.2020 at 16:00
  Permalink

  Maanpetturi-poliitikkomme käyvät kilpailua siitä, kuka saa korkeimman arvosanan Brysselin diktatuurin mallioppilas-kilpailussa, mm. edistämällä troijan hevosena toimivaa barbaarien invaasiota maahamme EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman toteutuksen kiihdyttämiseksi:

  ”Suomen tuhoamisohjelma”, https://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

  Harhainen viherkommunisti-sisäministeri Ohisalo: ”Turvapaikan haku on perusoikeus”.

  Reply
 • 13.10.2020 at 16:09
  Permalink

  EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelma kantaeurooppalaisten tuhoamiseksi ei ole pölyttymässä arkistohyllyllä:

  ””Eurooppalaiset, herätkää – EU:n
  maahanmuuttosopimus on pysäytettävä!”

  EU-komission 24. syyskuuta 2020 esittelemä turvapaikka- ja maahanmuuttopaketti avaa Euroopan ovia massasiirtolaisuudelle, Identiteetti ja demokratia -europarlamenttiryhmä kertoo julkaisemallaan internet-sivustolla.

  Sivuston tarkoituksena on kerätä allekirjoituksia vetoomukseen, jonka avulla EU-komission suunnitelmat Euroopan muuttamiseksi massasiirtolaisuuden kohteeksi voidaan haastaa.

  – Tällä maahanmuuttopaketilla epädemokraattinen, teknokraattinen Brysselin eliitti toteuttaa periaatteita, jotka ilmoitettiin epädemokraattisessa YK:n Marrakeshin (GCM) sopimuksessa joulukuussa 2018. Sopimuksen mukaan kaikilla on oikeus maahanmuuttoon.

  EU:n ehdottama turvapaikka- ja maahanmuuttopaketti luo lailliset ja poliittiset olosuhteet väestön suurimittaista uudelleenasuttamista varten. Tällainen uudelleenasuttaminen kohdistuu pääasiassa kehitysmaista Eurooppaan.

  – Tuloksena on Eurooppaan hukkuminen kolonialismiin, mitä seuraa eurooppalaisten kansojen ja kulttuurien epävakaus ja lopullinen sukupuutto.

  Massasiirtolaisuuden syyt eivät löydy Euroopasta eikä niitä voida korjata siellä, EU-europarlamenttiryhmä muistuttaa.

  Identiteetti ja demokratia -europarlamenttiryhmä haluaa säilyttää Euroopan perinnön, perinteet ja kansakunnat, joten ryhmä kutsuu kaikki eurooppalaiset mukaan kampanjaan, jotta Brysselin suunnitelmat häivyttää elintasosiirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden erot ja pyrkimys sallia Eurooppaan suuntautuva siirtolaisuus kaikkialta maailmasta saadaan romutettua.

  Brysselin suunnitelmat voidaan haastaa vetoomuksen avulla, jos miljoona henkilöä 7 EU-maasta allekirjoittaa sen.

  Save Europe – stop migration pact-vetoomuksen voi allekirjoittaa täällä:[https://www.saveurope.eu/].”

  https://www.kansalainen.fi/eurooppalaiset-heratkaa-eun-maahanmuuttosopimus-on-pysaytettava/

  Em. maanpetoksellisen GCM-sopimuksenhan kävi Suomen puolesta allekirjoittamassa Marokossa 2018 KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen silloinen sisäministeri Mykkänen.
  Monet muistavat PettUri Orpon syksyllä 2015 avosylin vastaanottamat n. 30000 kehitysmaalaista elintasopakolaista, 80-prosenttisesti nuoria miehiä, komentaen jopa suomalaisia asevelvollisia Torniossa kantamaan noiden miehittäjien matkatavarat odottamaan tilattuihin linja-autoihin

  Onnettomuus onnettomuudessa on PettUri Orpon ja Mykkäsen jälkeen jo kolmas peräkkäinen suomentuhoinen petturi-sisäministeri, harhainen viherkommunisti-sekopää Ohisalo.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.