Sisäministeri Ohisalo poliisin selvityksestä: avointa keskustelua on syytä jatkaa

Poliisihallitus pyysi sisäministeriön toimeksiannosta Helsingin poliisilta selvityksen sen toiminnasta 3.10. mielenosoituksessa. Poliisihallitus on toimittanut selvityksen ja oman lausuntonsa sisäministeriölle 8. lokakuuta.

– Olemme nyt saaneet selvityksen ja perehdymme huolella asiaan. Selvitys on julkinen ja siitä voidaan käydä avointa yhteiskunnallista keskustelua, toteaa sisäministeri Maria Ohisalo.

– Korostan, että ministerinä tehtäväni ei ole arvioida poliisin toiminnan lainmukaisuutta, vaan se on laillisuusvalvojien tehtävä. Poliisin voimankäytöstä mielenosoituksessa on tehty rikosilmoitus valtakunnansyyttäjälle ja valtakunnansyyttäjä on aloittanut esiselvityksen tekemisen. Myös eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty useita kanteluja liittyen mielenosoitukseen, kertoo sisäministeri Maria Ohisalo.

– Poliisihallitus pitää lausunnossaan tärkeänä, että tapaus arvioidaan ulkopuolisten toimesta ja että tämän arvioinnin pohjalta poliisin toimintaa voidaan tarvittaessa kehittää. On hyvä, että poliisin toiminta on mahdollisimman avointa, jotta luottamus viranomaisiin säilyy korkealla tasolla, toteaa ministeri Ohisalo.

Ministeri Ohisalon mukaan viikonloppuna medioissa käyty vilkas mielipiteenvaihto osoitti, että kokoontumisvapaus on yhteiskunnassamme tärkeä arvo. Samoin se, millä tavoin poliisi toimii, on merkityksellistä. Luottamus poliisiin on yksi turvallisen ja toimivan yhteiskunnan perustekijä.

– Suomalainen poliisi on maailman huippua. Suomalaisilla on vahva luottamus poliisimme korkeaan ammattitaitoon ja tämä asettaa riman korkealle, kuten avoimessa demokratiassa ja oikeusvaltiossa pitää ollakin. Jokainen kohtaaminen viranomaisen kanssa on merkityksellinen tämän luottamuksen rakentamisessa, sanoo ministeri Ohisalo.

– Pidän tärkeänä, että poliisin voimankäytöstä raportoidaan nykyistä avoimemmin ja että tiedot ovat käytettävissä myös julkisen keskustelun pohjana. On hyvä, että keskustelu pohjautuu tietoon, aiheesta riippumatta, Ohisalo toteaa.

– Voimankäytölle on kuitenkin oltava aina painavat perusteet ja tarvittaessa myös sitä ohjaavaa ohjeistusta olisi hyvä tarkentaa. Voimankäytön on aina oltava viimeinen keino.

Ministeri Ohisalon mukaan myös poliisin avoimella ja oikea-aikaisella viestinnällä on merkitystä luottamuksen ylläpitäjänä. Poliisilla on oma tärkeä roolinsa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

– On tärkeää, ettei synny tietotyhjiötä. Viranomaisten on hyvä olla aktiivisesti mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa, erityisesti silloin, kun toimintaa vahvasti kyseenalaistetaan. Näin viranomaiset ovat myös itse kertomassa toimintansa lähtökohdista ja tavoitteista, Ohisalo painottaa.

Lähde: Sisäministeriö

21 thoughts on “Sisäministeri Ohisalo poliisin selvityksestä: avointa keskustelua on syytä jatkaa

 • 8.10.2020 at 16:23
  Permalink

  Näillä kommunisteilla ei ole moraalia, Jumalaa, omaatuntoa eikä mitään muutakaan joka estäisi. He haluavat kaiken alas ja sekaisin. Rotuja myöten. Kaiken monimuotoisuuden poisto. Lisäksi kannattavat pedofiliaa.

  Reply
  • 9.10.2020 at 04:12
   Permalink

   Pedofilia on vuorostaan osa lapsimurharituaaleja. Tunnetun, YLE:llä runsaasti esiintyneen julkkismuusikon kuolinpesästä löytyi saatananpalvontamateriaalia, kuten baphomet-patsas jne jne. Baphomet on lapsirituaalimurhin palvottava helvetinjumala.

   Reply
  • 9.10.2020 at 17:31
   Permalink

   Erityisesti viherkommunistien alajaos Seta ja koko hallituksen enemmän tai vähemmän kommunismiin päin kallellaan oleva poliitikkojen enemmistö näyttää pitävän eräänä johtotähtenään seuraavasta löytyvää 11 kohdan perusohjeistusta neuvostobolsevismin ajoilta:

   ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”,
   http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

   eli kuten Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman:

   ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

   Reply
   • 10.10.2020 at 09:46
    Permalink

    Kulttuurimarxismi vääristää ihmisen sekä järjellisen että moraalisen arvostelukyvyn. Se on levinnyt kuin syöpä koko maanpiirin yli, joskin länsimaat ovat nyt erityisesti sen kirouksen alla. Vilkaisu katukuvaan kertoo sen voimasta: siellä ohjelmoidut ihmisrobotit viilettävät pitkin katuja kuonokopat naamoillaan. Todellisuudentaju on mennyt ja alttius propagandalle huipussaan. Pahinta asiassa on niiden nöyryyttäminen, joilla arvostelukyky on vielä tallella. Valheesta ollaan tehty normi. Siksi saammekin koko ajan lisää lainsäädäntöä tai ohjeistusta, joka pakottaa ihmiset toimimaan valheen ja vääryyden mukaan.

    Reply
    • 10.10.2020 at 11:48
     Permalink

     Niinpä niin. Iso osa suomalaisista on onnistuttu aivopesemään niin kuuliaisiksi lampaiksi, ettei heillä ole jäljellä enää minkäänlaista harkintakykyä, vaan joka asiassa totellaan kiltisti vallanpitäjien määräyksiä – jopa silloinkin, kun näissä määräyksissä ei ole mitään järkeä eikä minkäänlaista tieteellistä pohjaa.

     Tämä koronahommakin kaikkine maskisuosituksineen ynnä muine vouhotuksineen on helposti osoitettavissa täysin asiattomaksi ylilyönniksi:

     – Montako ihmistä on Suomessa sairastunut tähän tautiin syksyllä 2020?
     – Montako ihmistä on Suomessa kuollut tähän tautiin syksyllä 2020?

     Vastaus näihin kysymyksiin on, että sairastuneita on todella vähän ja kuolleita tuskin ollenkaan. Lisäksi vielä tiedetään, että ”koronaan kuolleet” ovat melkein järjestään olleet sellaisia ihmisiä, joilla oli jo ennestään jokin vakava sairaus (kuten vaikea diabetes, vaikea sydänsairaus tai pitkälle edennyt syöpä), jolloin menehtyminen johtui pääasiallisesti tästä jo olemassa olleesta perussairaudesta eikä suinkaan koronasta, vaikka tapaus virallisiin tilastoihin merkittiinkin ”koronakuolemaksi”.

     On myös syytä muistaa, että normaaliin kausi-influenssaan kuolee Suomessa joka vuosi noin 400 – 1000 ihmistä, riippuen siitä miten ärhäkkä virus on kulloinkin kyseessä. Näihinkin lukuihin verrattuna tämä koronaan kuolleiden lukumäärä (THL:n mukaan 346 henkilöä 9.10. mennessä) ei ole mitenkään poikkeuksellinen eikä huolestuttava.

     Vääjäämätön johtopäätös siis on, että kyseessä ei ole mikään erityisen vaarallinen tauti. Eikä varsinkaan mikään niin paha epidemia, että sen torjumiseksi pitäisi laittaa puoli Suomea kiinni ja päästää kansantalous romahtamaan.

     Mutta koska tämä koronaepidemia tarjoaa vallanpitäjille mainion tilaisuuden päästä toteuttamaan erilaisia kyseenalaisia poliittisia hankkeita, on tällaiseen järjettömään vouhotukseen lähdetty. Ja koska myös kauppiaat ovat haistaneet tilaisuuden päästä tienaamaan helppoa rahaa, ovat he liittyneet kuoroon ja koittavat tyrkyttää ihmisille käsidesiä ja kasvomaskeja. (Hyvänä esimerkkinä pari päivää sitten jaettu Citymarketin mainoslehti, jossa oli koko sivun verran erilaisia kasvomaskeja – ja tietenkin kovaan hintaan.)

     Reply
     • 11.10.2020 at 19:31
      Permalink

      ”Lisäksi vielä tiedetään, että ”koronaan kuolleet” ovat melkein järjestään olleet sellaisia ihmisiä, joilla oli jo ennestään jokin vakava sairaus (kuten vaikea diabetes, vaikea sydänsairaus tai pitkälle edennyt syöpä), jolloin menehtyminen johtui pääasiallisesti tästä jo olemassa olleesta perussairaudesta eikä suinkaan koronasta, vaikka tapaus virallisiin tilastoihin merkittiinkin ”koronakuolemaksi”.

      Koronavouhotus on jonkilainen kenraaliharjoitus. Se todellinen juoni on vasta tulossa, ja se voi tarkoittaa että käteinen raha lakkautetaan kokonaan, kaikki rahaliikenne, tiedonvälitys ja poliittinen toiminta ja asetetaan blockchain-kryptoteknologina (tähän satsataan triljoonat Eurot seuraavan 10 vuoden aikana, 70x suurempi asia kuin jopa 5G), ja Orwell nauraa sairaasti haudassaan.

     • 12.10.2020 at 11:43
      Permalink

      Nm ”kiikari”. Näin olen itsekin ymmärtänyt. Korona on se suuri savuverho, jonka suojissa ajetaan sisään järjestelmää, joka tosiasiallisesti lakkauttaa perustuslailliset tasavallat, niiden demokratian rippeet ja tuottaa meille mekanisoidun ja maailmanlaajuisen kommunismin. Tähänastiset kommunismit ovat kaatuneet valvonnan ja kontrollin puutteeseen tai ainakin niin keskuskomiteamiehet sen ajattelevat. Valtava kommunismin aalto on nyt keskuskomiteamiehineen, politrukkeineen, salaisine poliiseineen sekä hyödyllisine idiootteineen liikkeellä. Historia on syklistä eli samat ilmiöt toistuvat kerta toisensa jälkeen ja vieläpä entistä pahempina.

      On outoa, etteivät persut ota tätä uhkaa tosissaan, vaan pelleilevät maskien ja sen sellaisten kanssa. Persuissa on myös myönteisyyttä valmiuslakien helpottamiselle. Näemmekö jälleen kerran persut mukana kansalaisoikeuksia rajoittamassa?

     • 18.10.2020 at 12:45
      Permalink

      Kannattaa katsoa Trumpin FED:in johtoon ehdokkaaksi valitseman naisen ulosantia. Tämä nimenomaan vaatii että ”kryptorahajärjestelmä” joka olisi vakaa astuisi voimaan. Hän samalla toistaa valhetta että FED olisi USA:n hallituskoneiston osa, kun se todellisuudessa on yksityisten pankkiirien globalismi-ryöstöoperaation perustana toimiva kulmakivi.

      Ja sitten on tämä Gerald Celenten varoitus talouskaaoksesta joka on monien muidenkin mielestä ovella hetimiten:

      youtube.com/watch?v=43xrrFW5L3Q

 • 8.10.2020 at 17:19
  Permalink

  Luin poliisin selvityksen ekokapinallisten mielenosoitukseen puuttumisesta. Ohisalon on todella syytä perehtyä huolella tai paremminkin huolestuneena poliisin selvitykseen ja alkaa miettiä, miksi poliisi joutuu kirjoittamaan pitkäveteisen tarinan, kun joutui pitämään kurissa häiriötä tuottavia itsepäisiä lapsia. Poliisin tehtävänä on huolehtia järjestyksen säilymisestä yleisillä paikoilla.

  Reply
 • 8.10.2020 at 20:37
  Permalink

  Nythän on niin, ettei kyse ole siitä mihinkä rikokseen on syyllistynyt, vaan siitä KUKA on johonkin rikokseen syyllistynyt!

  Eli tapauksia ei katsota rikosteknisiltä kannoilta, vaan pelkästään poliittisilta kannoilta riippuen siitä mikä on sisäministerin oma poliittinen maailmankatsomus tai vielä hatarammalta ja korruptoituneesti peilaten kulloisenkin yhteiskunnallisen muotiliikkeen määrittelemällä tavalla!

  Tällainen oikeudenkäyttö ja varsinkin demla oikeusistuin on täysin kestämätön pohja ja on vain irvikuva nk. ”0oikeusvaltioperiaatteesta”, joka on vain EU lähtöistä globalistista ja kulttuurimarxistista jargonia teilata kaikki ne tahot ja toimijat, jotka eivät tätä ”humppaa” kritiikittömästi jaa.

  Haluan jälleen kerran muistuttaa, ettei Suomessa ole perustuslakituomioistuinta! – edelleenkään.

  Reply
 • 8.10.2020 at 21:03
  Permalink

  Avointa keskustelua on myös se, että vihervasemmiston ideologia on ristiriidassa terveen oikeustajun ja hyvinvoivan yhteiskunnan kehittämisen kanssa. Sitäpaitsi kulttuurimarxismin perusteet on testattu ja aiheuttaneet vain diktatuurista vallankäyttöä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.