Ruotsi jatkaa kiintiöpakolaisten vastaanottoa koronatauon jälkeen

Ruotsi on aikonut vastaanottaa tänä vuonna 5000 kiintiöpakolaista. Tähän saakka maahan on tullut heistä 1300. Kun koronapandemia puhkesi, vastaanottoprosessi keskeytettiin, mutta nyt sitä jatketaan pienemmässä mittakaavassa.

Kiintiöpakolaisten vastaanotto keskeytettiin maaliskuussa. Nyt kun matkustusrajoituksia höllennetään ympäri maailmaa, vastaanottoa aloitellaan varovasti.

Elokuussa Ruotsiin tulee noin 20 kiintiöpakolaista Egyptistä, Libanonista, Jordaniasta ja Turkista. Tulijat ovat odottaneet useita vuosia pääsyä Ruotsiin.

Päätöstä edelsivät laajat keskustelut Ruotsin kansallisen terveyslaitoksen ja kuntien kanssa. Kunnat on valikoitu vastaanottamaan pakolaisia niiden alhaisen virustartuntatilanteen takia.

Riskiryhmiin kuuluvia tulijoita ei päästetä maahan ja tulijat testataan ennen lähtöä Ruotsiin.

Vielä ei ole selvää, pystyykö Ruotsi ottamaan vastaan kaikki kiintiöön kuuluvat 5000 pakolaista tänä vuonna.

Lähde: Samhällsnytt

3 thoughts on “Ruotsi jatkaa kiintiöpakolaisten vastaanottoa koronatauon jälkeen

 • 16.7.2020 at 16:04
  Permalink

  Ei siinä mitään vaikka ruotsi tekee itsemurhan, kunhan hurrit ei mätä yhtään noista karvaviruksista suomeen.

  Reply
 • 16.7.2020 at 16:05
  Permalink

  Varmasti on kannattanut odottaa hyvää. Tuossa ajassa lapsoset ovatkin ehteet varttua aikamiehiksi (lapsia yhä). Siis näin Wanhakantaisesti” ilmaistuna. Wanha pieru kun olen enkä enää muuksi muutuu niin kuin Tamara vainaan laulussa sanotaan. Tamara oli muuten omana aikanaan hottis, joka kuulemma myös lauloi iskelmiä maassa, jolloin Pekka ja Pätkäkin royua, jotsa ei saa edes enää sanoa. Jumalaa sopii kyllä pilkata, mutta juutalaisia ei!!!

  Jumala on aikoinaan Itsensä korottanut ja nyt on Hänet alennettu kun ei ymmärrä enää olla ”moterni” ja fanittaa LGBT:tä syystä ettei aikoinaan osannut laskea kuin kahteen.

  Reply
 • 16.7.2020 at 18:29
  Permalink

  Luulin, että maailman pieneneminen liittyy matkusteluun ja teknologian kehittymisen aikaan saamaan matka-aikojen lyhentymiseen. En siihen, että lähin kehitysmaa löytyy nykyään Pohjanlahden tuolta puolen.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.