Poliisi: Kynttilä Jyväskylän Palokan kerrostalopalojen syy?

Poliisi selvittää Jyväskylän Palokassa 10.7.2020 sattuneen kerrostalojen palon syttymissyytä. Tähän mennessä suoritetun tutkinnan perusteella on selvinnyt, että palon lähteeksi epäillään Lukutie 1 D -kerrostalon ylimmän kerroksen parvekkeella poltettua kynttilää. Kynttilää on nähtävästi poltettu sellaisella alustalla, joka ei ole ollut paloturvallinen. Tuli on päässyt leviämään ensin parvekkeen pintarakenteisiin, mistä se on päässyt leviämään edelleen talon kattorakenteisiin.

Asiasta on kirjattu rikosilmoitus tutkintanimikkeellä ”yleisvaaran tuottamus”. On syytä epäillä, että ennen tulentekoa ja tulta käsiteltäessä sytyttäjä ei ole varmistunut siitä, että tulesta ei aiheudu vaaraa.

Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt asiassa varsinaisen tutkinnan ja sen yhteydessä selvitetään mm. rakennustekniset seikat.

Lähde: Poliisi
Artikkelikuva on kuvituskuva

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.